Photo Gallery, Τοπικά

Άρπαξε τις αλυσίδες από το λαιμό τους…

Θύματα τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούσαν στο δρόμο στο Βόλο

Τις χρυσές αλυσίδες από το λαιμό τους, την ώρα που περπατούσαν ανυποψίαστες στο δρόμο, άρπαξε ένας 19χρονος από τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, προχθές το πρωί στο Βόλο. Ο δράστης με αστραπιαίες κινήσεις, αφού άρπαξε τις αλυσίδες, έσπευσε να εξαφανιστεί με το συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Το περιστατικό δείχνει μία άλλη μορφή εγκληματικότητας, που φαίνεται να υιοθετείται και στη Μαγνησία. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί -για πρώτη φορά- πριν από μερικούς μήνες στο Στεφανοβίκειο.

Στην προχθεσινή περίπτωση στο Βόλο, οι αστυνομικοί κινήθηκαν με ταχύτητα και κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να εντοπίσουν τους δράστες, να τους συλλάβουν και στην κατοχή τους να βρουν τα κλοπιμαία.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες περπατούσαν ανυποψίαστες προχθές το πρωί στο δρόμο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άντρες, που άρπαξαν με βία από το λαιμό τους κοσμήματα. Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από λίγη ώρα. Πρόκειται για δύο νεαρούς 19 και 20 ετών, αθίγγανους.

Στο μεταξύ εντοπίστηκε και ο δράστης κλοπής ιερών αντικειμένων από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στην περιοχή του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος -όπως προέκυψε από την έρευνα- είχε αποπειραθεί να διαρρήξει και άλλο εκκλησάκι, αλλά και να κλέψει τα ωδικά πτηνά από την αυλή ενός 53χρονου στο Βόλο.

Ειδικότερα συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα, για ληστείες σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 68, 65 και 74 ετών αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 20χρονου, εντόπισαν και προσέγγισαν τα θύματά τους στο δρόμο. Ο 19χρονος με το πρόσχημα αναζήτησης πληροφοριών κι εκμεταλλευόμενος την έλλειψη προσοχής τους, αφαίρεσε βίαια από το λαιμό τους κοσμήματα (τέσσερις χρυσές αλυσίδες), συνολικής αξίας 550 ευρώ, ενώ ο 20χρονος συνεργός του τον ανέμενε εντός του οχήματος, με το οποίο διέφευγαν μετά την τέλεση των πράξεών τους.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων κατασχέθηκε και αποδόθηκε στις νόμιμες κατόχους τους. Επίσης, κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο περιπτώσεις κλοπών (μία τελεσθείσα και δύο απόπειρες) στο Βόλο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, διότι κατά το χρονικό διάστημα από 22-07-2012 έως 25-07-2012 διέπραξε τα παρακάτω: Την 22/23-07-2012 αφού διέρρηξε την είσοδο του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων και εισήλθε εντός, αφαίρεσε τάματα πιστών από εικόνα απροσδιόριστης αξίας και δώδεκα επίχρυσα εκκλησιαστικά αντικείμενα (Άγια ποτήρια, Άγια δισκάρια, σταυρό) συνολικής αξίας 1150 ευρώ.

Την 25-07-2012, αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλον ιερό ναό, χωρίς θετικό αποτέλεσμα, καθόσον έγινε αντιληπτός από περίοικο και τράπηκε σε φυγή. Την 24-07-2012 αφού εισήλθε σε αύλειο χώρο οικίας 53χρονου ημεδαπού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει διάφορα ωδικά πτηνά, χωρίς θετικό αποτέλεσμα, καθόσον έγινε αντιληπτός από περίοικο και τράπηκε σε φυγή.

Ο 36χρονος αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, προκειμένου να συλληφθεί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το