Τοπικά

Άρπαζε κοσμήματα από το λαιμό γυναικών και τα πουλούσε σε κοσμηματοπώλη

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Δύο άντρες, 20 και 32 ετών, συνελήφθησαν μετά από έρευνα της Αστυνομίας, καθώς προέκυψε ότι ο πρώτος έκλεβε από πεζές ανυποψίαστες γυναίκες κοσμήματα και ο δεύτερος τα αγόραζε. Ο 20χρονος λειτουργούσε με βία, καθώς τραβούσε τα κοσμήματα από το λαιμό τους προκειμένου να τα αφαιρέσει.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Ο 20χρονος προέβαινε στις κλοπές και στη συνέχεια πωλούσε τα κλοπιμαία στον 32χρονο, ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και στο κατάστημα του 32χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών κοσμημάτων που σημειώθηκαν στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα την περασμένη Δευτέρα ο 20χρονος συλληφθείς, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις πεζές ημεδαπές ηλικίας 23, 44 και 73 ετών και με το πρόσχημα ότι θέλει να λάβει κάποιες πληροφορίες, απέσπασε την προσοχή τους και αφαίρεσε, τραβώντας από το λαιμό τους, κοσμήματα και συγκεκριμένα τέσσερις χρυσές αλυσίδες, τρεις χρυσούς σταυρούς, ένα κόσμημα σε σχήμα καρδιάς κι ένα κόσμημα με απεικόνιση ζωδίου.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 20χρονος εντοπίστηκε την επομένη, την Τρίτη, το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μετά τη διάπραξη των κλοπών, ο 20χρονος μετέβη στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί ο 32χρονος και του παρέδωσε τα κλοπιμαία έναντι του χρηματικού ποσού των 260 ευρώ.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, αλλά και στο κοσμηματοπωλείο του 32χρονου, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, τα οποία αποδόθηκαν στις νόμιμες δικαιούχους τους, καθώς και μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Επίσης, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα του 20χρονου, ως μέσο τέλεσης των παραπάνω πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν, καθώς οι πράξεις κρίνονται κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το