Photo Gallery, Αθλητισμός

Άξιος νικητής ο Ρήγας

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 1-0 του Ανδρούτσου Γραβιάς για τη Δ’ Εθνική

Ο Δημήτρης Ρηγίνος επελαύνει προς την αντίπαλη εστία

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ρήγας Φεραίος επιβλήθηκε 1-0 του Ανδρούτσου Γραβιάς σε παιχνίδι που διεξήχθη στο στάδιο του Βελεστίνου για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Το «χρυσό» -όπως αποδείχθηκε- γκολ το σημείωσε ο Γιώργος Μιχολίτσης στο 63ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες έδρας πανηγύρισε χθες ο Ρήγας Φεραίος. Η ομάδα του Βελεστίνου ήταν εμφανώς ανώτερη του Ανδρούτσου Γραβιάς και αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο του 1-0.

Βέβαια εκείνο που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί, με τον Ρήγα να φτάνει τους επτά και να ανεβαίνει στην 4η θέση του 4ου ομίλου. Έχει δύο λιγότερους από τους Δωτιέα Αγιάς και Α.Ο. Καρδίτσας που «συγκατοικούν» στη 2η θέση. Όμως αυτές οι ομάδες έχουν δώσει πέντε ματς στο πρωτάθλημα, ενώ οι «κυανόλευκοι» του Βελεστίνου τέσσερις διότι έχουν κάνει και το ρεπό τους. Όσο για τον Ανδρούτσο οπισθοχώρησε στην 7η θέση (μαζί με Πυργετό και Αμπελωνιακό), ενώ η χθεσινή ήταν η πρώτη του φετινή ήττα.

Όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος, τερματοφύλακας ήταν ο Τσουμπέκος, που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος, δεξιός οπισθοφύλακας ο Γουτούλης και αριστερός ο Σπαθής, ενώ οι Βουραζέρης και Γούτσος συνέθεταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Χατζής είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ο Μπίκας με τον Σ. Μπακάλη έπαιζαν μπροστά του. Τέλος, στην επίθεση ο Τσουκάλης τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά, ο Μιχολίτσης στην αριστερή και ο Ρηγίνος στην κορυφή.

Με πάθος, δύναμη

και υπομονή ο Ρήγας

Τρία στοιχεία είχε ζητήσει από τους παίκτες του να έχουν στο ματς ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης: Πάθος, δύναμη και υπομονή, τα οποία όντως οι «κυανόλευκοι» τα είχαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Μάλιστα το ξεκίνημά τους ήταν εκρηκτικό, φτάνοντας τρεις φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6’ ο Χατζής επιχείρησε το σουτ που μπλόκαρε ο Κοκονδύνης, ενώ στο 8’ ο Τσουκάλης είχε τον γκολκήπερ του Ανδρούτσου εκτός θέσης και επιχείρησε να σκοράρει από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σπαθής σέντραρε από τα αριστερά και ο Τσουκάλης πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Νέα καλή φάση για τον Ρήγα σημειώθηκε στο 22’ όταν ο Μιχολίτσης έκανε από τα αριστερά μία προσπάθεια και τη σέντρα, με τον Κοκονδύνη να διώχνει τη μπάλα και αυτή να καταλήγει στον Ρηγίνο που σούταρε προς την εστία. Όμως η μπάλα βρήκε τον Μιχολίτση και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 29’ ο Χατζής εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και ο Κοκονδύνης απέκρουσε με δυσκολία.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί το 30ο λεπτό της αναμέτρησης για να βρεθεί στο προσκήνιο ο Ανδρούτσος. Σε εκείνο το σημείο ο Μπουγιώτας βρήκε χώρο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο σωστά τοποθετημένος Τσουμπέκος μπλόκαρε. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού ένα ακόμη επ’ ευθείας φάουλ του Χατζή έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές του ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. 

Στην επανάληψη ο Λαρισαίος διαιτητής κ. Αγγελούλης έκανε ένα σημαντικό λάθος εις βάρος του Ρήγα. Ήταν στο 54ο λεπτό όταν «κιτρίνισε» για αψιμαχία τους Χατζή και Παπαευθυμίου. Όμως στη φάση δεν είχε εμπλακεί ο Παπαευθυμίου, αλλά ο συμπαίκτης του Αναγνώστου που αν δεχόταν αυτός την κάρτα τότε θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια διότι ήταν «κιτρινισμένος» από το α’ μέρος.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα του Βελεστίνου στο 61’. Ο Μπίκας ελίχθηκε έξω από την περιοχή και «έπιασε» το δυνατό αριστερό σουτ αναγκάζοντας τον Κοκονδύνη να πέσει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία για να αποκρούσει.

Τελικά, αυτό που έψαχναν από την αρχή οι παίκτες του Ρήγα, δηλαδή το γκολ, ήρθε στο 63ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από τον Χατζή που έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Τσουκάλη. Αυτός έκανε κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα για τον Μιχολίτση, που από κοντά έγραψε το 1-0.

Το τρίτο φετινό γκολ για τον νεαρό επιθετικό έμελλε να κρίνει τη χθεσινή συνάντηση μια και από κει και πέρα οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, κάτι που κατάφεραν με σχετική άνεση. Ο Ανδρούτσος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έκανε μόνο μία τελική προσπάθεια με τον Η. Ταμάμη να σουτάρει άουτ στο 73’. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στον Ρήγα και ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σ. Μπακάλης εκτέλεσε κόρνερ και μετά από κάποιες κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μπίκα που σούταρε άουτ.

Ο διαιτητής κ. Αγγελούλης της ΕΠΣ Λάρισας (βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Ζάχος και Γρηγοριάδης) δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο, το λάθος του να μην αποβάλει τον Αναγνώστου είναι σοβαρό, ενώ γενικότερα στον πειθαρχικό έλεγχο δεν τα πήγε καλά παρότι έβγαλε εννέα φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Από τον Ρήγα «κιτρινίστηκαν» οι Βουραζέρης, Χατζής και Μιχολίτσης, ενώ από τον Ανδρούτσο οι Αναγνώστου, Η. Ταμάμης, Σκόνδρας, Παπαευθυμίου, Κάππος και Λέσσης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσος, Σ. Μπακάλης, Χατζής, Τσουκάλης (80’ Χατζηαθανασίου), Ρηγίνος (78’ Κόκκας), Μπίκας, Μιχολίτσης (89’ Πάσχος).

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Κοκονδύνης, Σκόνδρας, Ντζαβίδης, Λ. Ταμάμης (87’ Σταμούλης), Η. Ταμάμης, Αναγνώστου, Παπαευθυμίου (67’ Σαγάνης), Κάππος (69’ Λέσσης), Μπουγιώτας, Νάσιος, Καρδαράς.

Λ. Μπακάλης: Δίκαια κατακτήσαμε

τους τρεις βαθμούς

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και την εμφάνισή της. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στη «ΘτΔ»:

«Ήμασταν πολύ καλύτεροι από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε φοβερό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και παρότι διατηρούταν το 0-0, προσωπικά ήμουν πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα και δημιουργήσαμε στις προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Στην επανάληψη ξεκινήσαμε και πάλι δυνατά και καταφέραμε να σκοράρουμε. Μετά προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα και τα καταφέραμε σχετικά εύκολα. Δεν απειληθήκαμε καθόλου. Θεωρώ ότι δίκαια κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς.

Ο Βελεστινιώτης τεχνικός σχολίασε και τη φάση του 54ου λεπτού όπου ο Ρήγας ζήτησε την αποβολή παίκτη του Ανδρούτσου: «Έπρεπε να αποβληθεί το Νο 6 (σ.σ. Αναγνώστου) με δεύτερη κίτρινη διότι εκείνος έσπρωξε τον παίκτη μας. Το Νο 7 δεν είχε συμμετοχή στη φάση. Για ποιο λόγο του έδειξε κάρτα δεν ξέρω».

Τέλος, για τη συνέχεια ο κ. Μπακάλης είπε: «Τώρα θα ξεκουραστούμε και από κει και πέρα θα ασχοληθούμε με το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πυργετό. Θα είναι ένα δύσκολο ματς…». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το