Photo Gallery, Τοπικά

Άνω – κάτω το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αρ. Μπασδάνη, αναμένεται να φέρει σήμερα ο γενικός γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Ευστ. Πλαστάρας

Αντιπαράθεση που ίσως εξελιχθεί και σε διοικητική κρίση, ξέσπασε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς ο γενικός γραμματέας του δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου, με αφορμή τη συμμετοχή και τα όσα φέρεται να δήλωσε ο τελευταίος στη συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου για την τύχη της εταιρίας «Ιάσων», που κατέχει και την ακίνητη περιουσία της υπερτοπικής αγοράς.

Ο γενικός γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Ευστ. Πλαστάρας δήλωσε χθες, πως θα φέρει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, εκτός ημερήσιας διάταξης, πρόταση μομφής κατά του προέδρου του φορέα κ. Αρ. Μπασδάνη, για τα όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο τελευταίος στην προχθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, αναφορικά με την τύχη της εταιρίας «Ιάσων». Ο κ. Πλαστάρας δήλωσε χθες στη «Θ», ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν στήριξε τα συμφέροντα του φορέα για την «Ιάσων» και ότι όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, συμφώνησε στην παραχώρηση, όπως είχε συμφωνήσει και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Βόλου.

Ο κ. Πλαστάρας πρόσθεσε ότι η στάση του κ. Μπασδάνη αντιβαίνει στην ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει η διοίκηση του Επιμελητηρίου για την εταιρία «Ιάσων».

Ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου φέρεται χολωμένος και από το ότι δεν εκλήθη αυτός ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στη σύσκεψη του Δημαρχείου και εκλήθη ο πρόεδρος, καθώς ο κ. Πλαστάρας εκπροσωπεί το Επιμελητήριο στην «Ιάσων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αρ. Μπασδάνης δήλωσε χθες, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Πλαστάρα, ότι «στη συνάντηση στο Δημαρχείο έθεσα το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Ιάσων» και παρέπεμψα τους εκπροσώπους μας στη γενική συνέλευση της εταιρίας. Δεν μπορώ να πάω αντίθετα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο κ. Μπασδάνης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα το ακίνητο της «Ιάσων» προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Εφόσον η πρόταση του κ Πλαστάρα εγκριθεί από τη Διοικητική Επιτροπή και γίνει σχετική εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, τότε για να εκπέσει ο πρόεδρος, θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης τα τέσσερα πέμπτα των 31 μελών του Δ.Σ., δηλαδή τουλάχιστον 25.

Ο αριθμός αυτός των ψήφων θεωρείται δύσκολο να συγκεντρωθεί, ακόμη και να συμφωνήσουν και οι δύο παρατάξεις που αντιπολιτεύονται αυτή του κ. Μπασδάνη, των κ.κ. Πλαστάρα και Αθανασού, που διαθέτουν από 12 έδρες η καθεμία στο Δ.Σ. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξει διαρροή από την παράταξη του κ. Μπασδάνη, που διαθέτει επτά έδρες. Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ που στηρίζουν το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου, έχουν αυξηθεί από επτά σε δώδεκα τουλάχιστον.

Στην πενταμελή Διοικητική Επιτροπή συμμετέχουν εκτός των κ.κ. Μπασδάνη και Πλαστάρα και οι κ.κ. Σταυρίδης, Χαλίφας και Ευδοκία Καπούλα.

Χθες ο κ. Απ. Αθανασός δήλωσε ότι η ομάδα του  θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει  για το τι θα πράξει, εφόσον κατατεθεί η πρόταση μομφής από τον κ. Πλαστάρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπασδάνης είχε εκλεγεί πρόεδρος του Επιμελητηρίου, συγκεντρώνοντας 16 ψήφους, έναντι 15 που είχε συγκεντρώσει ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Απ. Αθανασός.

Ο κ. Μπασδάνης είχε υποστηριχθεί από το συνδυασμό του υποψηφίου προέδρου στις εκλογές κ. Ευστ. Πλαστάρα. Ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη είχε εκλέξει επτά συμβούλους, του κ. Πλαστάρα 12 και του κ. Αθανασού επίσης 12.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης της Δ.Ε. περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού Λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, των δράσεων ανάπτυξής της κ.ά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το