Οικονομία, Πρώτο Θέμα (old)

Άνοιξε το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παραμένουν τα προβλήματα

Παραμένουν τα προβλήματα

Άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής το Taxisnet, παραμένουν ωστόσο τα προβλήματα και οι ελλείψεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν ακόμη να λάβουν τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των χειρόγραφων δηλώσεων που υποβάλλουν κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στη διευκρινιστική εγκύκλιο αναφέρεται ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα κρίνει αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για την παραλαβή κλειδάριθμου (και άρα ηλεκτρονικής υποβολής), ώστε τελικά να γίνεται δεκτή η χειρόγραφη κατάθεση της φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, εκκρεμεί η εγκύκλιος για τους τόκους των καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένουν να επιβεβαιωθούν, η σύμπληρωση του κωδικού για τους τόκους από καταθέσεις θα είναι υποχρεωτική για ποσά άνω των 250 ευρώ.

Συνολικά, περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου 2013 (δεν αποκλείεται η προθεσμία να παραταθεί).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το