Photo Gallery, Τοπικά

Άνοιξαν οι φάκελοι ακόμη δέκα ανεξιχνίαστων ληστειών

Σοβαρό ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Η σύλληψη των αδίστακτων αλβανών ληστών δίνει πλούσιο υλικό στην Αστυνομία

 

 

 

 

 

Τεράστιος είναι ο όγκος δουλειάς που έχει πλέον μπροστά της η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου μετά την σύλληψη των αλβανών και της ελληνίδας συνεργού τους, στους οποίους αποδίδονται μία ανθρωποκτονία με θύμα 55χρονη και οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έχουν ήδη ανοίξει τους φακέλους δέκα τουλάχιστον ανεξιχνίαστων υποθέσεων, που αφορούν σε ληστείες, τρεις από τις οποίες εξελίχθησαν σε θανατηφόρα περιστατικά.

Το επιστημονικό υλικό, από την λήψη DNA, θεωρούν πως θα είναι από τα σημαντικά στοιχεία και θα ρίξει φως σε υποθέσεις με αγνώστους δράστες.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Η σύλληψη της εγκληματικής συμμορίας των αλβανών, όπως ήδη αναφέρθηκε, από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ανοίγει τον δρόμο για την εξιχνίαση και άλλων σοβαρών περιστατικών που έχουν σημειωθεί στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο οι σκληροί ληστές, να έχουν και άλλους συνεργάτες και η δική τους εγκληματική οργάνωση να έχει παρακλάδια σε άλλες περιοχές. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η δήλωση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Βασίλη Χαλάτση, πως το επόμενο διάστημα «θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές και συγκλονιστικές υποθέσεις».

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Νικ. Γιαννέλος, συνεχίζει την από μηνών έρευνα που έχει αρχίσει για την εξιχνίαση όλων αυτών των υποθέσεων με θύματα δεκάδες πολίτες. Η σύλληψη των ληστών ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, αποτελούσε στοίχημα για την τοπική Αστυνομία. Όπως τονίζει ο κ. Γιαννέλος η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να δοθεί σε ανύποπτο χρόνο στην Αστυνομία, τελικά μπορεί να αποδειχθεί όχι απλά χρήσιμη, αλλά το «κλειδί». Το ίδιο συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της συμμορίας των αλβανών ληστών. Η παρατηρητικότητα κάποιων ανθρώπων, βοήθησε πολύ στην έρευνα και στο θετικό της αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός, ότι πέραν των ανακοινώσεων που αφορούσαν σε διαπιστώσεις του τρόπου δράσης της αλβανικής συμμορίας, των οκτώ περιπτώσεων που ομολόγησε ο ένας από τους τρεις αλβανούς και την παρουσίαση των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί είναι φειδωλοί σε περαιτέρω αποκάλυψη στοιχείων. Και τούτο επειδή, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είναι οι δράστες και άλλων ληστειών ή ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων. Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων μελών της εγκληματικής τους οργάνωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη Λάρισα σημειώθηκαν δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με την ίδια περίπου μεθοδολογία.

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου έχει κάνει την «νύχτα μέρα» εδώ και πολλούς μήνες, καθώς οι υποθέσεις συσσωρεύονταν και η αγωνία για την εξιχνίαση τους μεγάλωνε. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν και πολλά, ωστόσο έως τώρα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν υπήρξε και ποιο ήταν το μοιραίο λάθος της αλβανικής συμμορίας. Ίσως, το ότι «κτύπησαν» μέσα σε ένα 24ωρο δύο φορές. Και τούτο έγινε την περασμένη εβδομάδα, ένα 24ωρο πριν την σύλληψή τους. Υπενθυμίζεται ότι από το σπίτι 88χρονης, στην οδό Ιωλκού με Περιφερειακό, οι δράστες πήραν μόνο γραμμάτια –πολλών μεν χιλιάδων ευρώ- αλλά χωρίς καμία αξία για αυτούς. Έτσι το επόμενο βράδυ, έκαναν ακόμη μία ληστεία, με θύμα 80χρονη, στην οδό Κύπρου.

 

Η επιστήμη θα δώσει απαντήσεις

 

Όλα τα ευρήματα σε 10 τουλάχιστον ανεξιχνίαστες ληστείες ανασύρονται και πάλι και εξετάζονται από την αρχή. Με ένα επιπλέον βασικό στοιχείο, σε αυτή την φάση: Το γενετικό υλικό των δραστών, που μπορεί να δώσει πλέον απαντήσεις σε συγκρίσεις. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, συνεχίζει με επιμονή και υπομονή την έρευνα. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

 

Οι τέσσερις συλληφθέντες, οι τρεις αλβανοί ηλικίας 24, 25 και 39 ετών και η 37χρονη συνεργός τους, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου για να προσαχθούν στον Ανακριτή. Η συνοδεία τους έγινε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Έξω από το γραφείο του Ανακριτή και όσο περίμεναν, οι αλλοδαποί κακοποιοί είχαν συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι τους. Είχαν καρφωμένο το βλέμμα στο έδαφος, παρέμεναν ακίνητοι, ενώ δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Στο πρόσωπο του ενός, του αποκαλούμενου «ψηλού» είναι φανερά τα σημάδια της συμπλοκής με τους αστυνομικούς στην προσπάθειά του να αντισταθεί και ν’ αποφύγει την σύλληψη.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ως αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας εμφανίζεται ο 25χρονος. Αλλά και το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 44 μηνών για διακίνηση λαθρομεταναστών και μετά από 11 μήνες βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος με βούλευμα.

Οι συνήγοροι των συλληφθέντων ζήτησαν να τους δοθεί προθεσμία για να μελετήσουν την δικογραφία. Οι δύο αλβανοί, ο 24χρονος και ο 39χρονος, εμφανίζονται πολλοί σκληροί και αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται. Το ίδιο και η 37χρονη, κάτοικος Λάρισας, η οποία διατηρεί σχέση με τον 25χρονο «αρχηγό» και φέρεται να προωθούσε προς πώληση τα κλοπιμαία. Τελικά οι απολογίες τους αναβλήθηκαν για αύριο Πέμπτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το