Photo Gallery, Αθλητισμός

Άνοδο στην Α1 πόλο θα διεκδικήσει ο Ο.Υ.Κ.Β.

 

Υποβαθμισμένο από την ίδια την ΚΟΕ θα είναι φέτος το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α2 Εθνικής κατηγορίας των ανδρών, αφού θα διεξαχθεί σε τέσσερα τριήμερα για λόγους οικονομίας. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τον Ο.Υ.Κ. Βόλου να έχει υψηλές βλέψεις με τους ανθρώπους του να κάνουν λόγο ακόμη και για άνοδο στην Α1. «Από εμάς εξαρτάται να περάσουμε στην τελική φάση και να διεκδικήσουμε ένα από τα εισιτήρια της ανόδου» δηλώνει στη «Θ» ο τεχνικός των βολιωτών Ζαφείρης Μαρινάγης. Οι Νίκος Κοκκάλας, Σταύρος Μανώλης και Βασίλης Βαμβουνάκης είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στα γραφεία της ΚΟΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κλήρωση (αν και ουσιαστικά πρόκειται για ορισμό) της Α2 κατηγορίας πόλο των ανδρών με τον Ο.Υ.Κ.Β. να τοποθετείται στον βόρειο όμιλο όπου θα έχει ως αντιπάλους τους Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Τρίτωνα Αμαρουσίου, Κέρκυρα, Ν.Ε. Πατρών και Ν.Ο. Λάρισας.

Οι δύο τελευταίοι προέρχονται από την Α1 και γι’ αυτό ο όμιλος αυτός θεωρείται και ο πιο δύσκολος σε σχέση με τον νότιο στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νεοφώτιστοι Ηλιούπολη και Ν.Ο. Σύρου μαζί με τους Γλυφάδα, Ηλυσιακό, ΟΦΗ και ΚΟΠΙ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι αγώνες της Α’ φάσης θα διεξαχθούν σε δύο γύρους. Για τον νότιο όμιλο οι αγώνες στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας «Αντώνης Δημητρόπουλος» (20-22 Απριλίου και 11-13 Μαΐου), ενώ για τον βόρειο όμιλο στα κολυμβητήρια Κέρκυρας (20-22 Απριλίου) και Λάρισας (11-13 Μαΐου) αντίστοιχα.

Στη συνέχεια οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στην τελική φάση (22-24 Ιουνίου και 13-15 Ιουλίου οι δύο γύροι) για τις θέσεις ανόδου (1-6) και οι υπόλοιπες τις ίδιες ημερομηνίες για τις θέσεις καθόδου (7-12). Ο τόπος θα καθοριστεί αργότερα. Η 1η και 2η ομάδα του ομίλου ανόδου προβιβάζονται στην Α1 Εθνική, ενώ η 11η και 12η του ομίλου καθόδου υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Έτσι, λοιπόν, ο Ο.Υ.Κ.Β. θα παίξει εκτός έδρας όλα τα ματς της Α’ φάσης και μόνο αν διοργανώσει κάποιον από τους δύο γύρους στην τελική φάση θα μπορέσει να παίξει μπροστά στο κοινό του. Αυτό, πάντως, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους του να κάνουν λόγο για πρόκριση στα τελικά και άνοδο στην Α1 κατηγορία με τον προπονητή Ζαφείρη Μαρινάγη να δηλώνει στη «Θ»:

«Εξ αρχής δεν μας ενδιέφερε η κλήρωση των ομίλων, που ουσιαστικά είναι ορισμός. Ανεξαρτήτως αντιπάλων θα διεκδικήσουμε μία εκ των τριών πρώτων θέσεων για να παίξουμε στη συνέχεια στον όμιλο της ανόδου όπου ελπίζω να καταφέρουμε να τον διοργανώσουμε και στο Βόλο.

Σίγουρα είναι μειονέκτημα για μας στην Α’ φάση το ότι δεν θα παίξουμε κανένα ματς στην έδρα μας με την Κέρκυρα και τη Λάρισα να είναι οι ευνοημένες της υπόθεσης. Όμως είμαστε ενισχυμένοι και στηριζόμαστε σε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων παικτών. Πιστεύω ακράδαντα ότι από εμάς εξαρτάται να περάσουμε στην τελική φάση και να διεκδικήσουμε ένα από τα εισιτήρια της ανόδου. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η διαιτησία γιατί έχουμε κακή εμπειρία τόσο από προηγούμενα χρόνια, όσο και από φέτος στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Ευελπιστώ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι αγώνες να κριθούν στο νερό».

 

Ενισχυμένος ο Ο.Υ.Κ.Β.

Η διοίκηση του Ο.Υ.Κ.Β. φρόντισε να ενισχύσει το ρόστερ του με τρεις ικανούς αθλητές με πολύχρονη θητεία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι περιφερειακοί Βασίλης Βαμβουνάκης, Νίκος Κοκκάλας και Σταύρος Μανώλης.

Ο πρώτος είναι 31 ετών και έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία σε Ν.Ο. Χανίων, Ν.Ο. Πατρών και Ν.Ο. Λάρισας. Διακρίνεται για την εκτελεστική του δεινότητα και στον Ο.Υ.Κ.Β. θα βρει και τον αδελφό του Γιώργο. Ο Κοκκάλας είναι 34 χρονών και επίσης φημίζεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Επί σειρά ετών φόρεσε το σκουφάκι του Παναθηναϊκού, ενώ το καλοκαίρι του 2009 πήγε στο Καλαμάκι το οποίο βοήθησε να ανέβει στην Α1, καθώς και να παραμείνει σε αυτή την περσινή σεζόν. Όσο για τον 23χρονο Μανώλη πέρυσι έδωσε και αυτός το «παρών» στα «μεγάλα σαλόνια» της ελληνικής υδατοσφαίρισης με την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε στο Καλαμάκι.

Από κει και πέρα, επιτυχία θεωρείται για τον Ο.Υ.Κ.Β. το ότι κράτησε σχεδόν όλο τον βασικό κορμό του από πέρυσι. Συγκεκριμένα συμφώνησαν να παραμείνουν ο τερματοφύλακας Τέλης Τουριόγλου, οι αμυντικοί Μάριος Γεωργακόπουλος και Νίκος Γλύκας, οι περιφερειακοί Δημήτρης Μπλάνας, Γιάννης Ευαγγελός και Σπύρος Μυκονιάτης, καθώς και ο φουνταριστός Γιώργος Βαμβουνάκης. Στον αντίποδα, αποχώρησαν οι Παναγιώτης Κουρτίδης και Γιάννης Μπενόπουλος που μεταγράφηκαν στη Νίκη.

Όμως στον Ο.Υ.Κ.Β. θεωρούν ότι «όπλο» τους φέτος θα είναι και η μεγαλύτερη συμμετοχή των νεαρών που προέρχονται από τμήματα υποδομής του συλλόγου, όπως οι τερματοφύλακες Κώστας Τσιανάκας, Βαγγέλης Παπαδημητρίου και οι Μάριος Χατζηγούλας, Αργύρης Μαρασλής, Γιάννης Ιωαννίδης, Μιχάλης Νικολέρης, Ιάσων Μάρκου, Γιώργος Μαρινάγης, Χρήστος Μαρινάγης κ.α. αναμένεται να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με πέρυσι να βοηθήσουν την ομάδα του Βόλου ώστε να έχει μία καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το