Photo Gallery, Τοπικά

Άνεργοι τον Απρίλιο οι 92 εργαζόμενοι στην Artenius (VPI)

Συνάντηση εταιρίας  και σωματείου εργαζομένων
Συνάντηση εταιρίας και σωματείου εργαζομένων

Λίγες μέρες εργασίας, ίσως και μέχρι το τέλος του μήνα, απομένουν για τους 92 εργαζόμενους της εταιρείας Artenius (πρώην VPI) στη Β΄ΒΙΠΕ, όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας κ. Ηλ. Βαφόπουλου και της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων.

Οι συζητήσεις που αφορούν μόνο τα διαδικαστικά, όπως το ύψος των αποζημιώσεων κ.α., θα συνεχιστούν και σήμερα ενώ για τις τραγικές εξελίξεις στο θέμα της απασχόλησης θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα κι αυτή στο χώρο του εργοστασίου.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως στη συνάντηση του υπεύθυνου για την εκκαθάρισης της εταιρίας με τους συνδικαλιστές, τέθηκε από την πλευρά των εργαζομένων η προοπτική συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου για να λάβουν ένα μεγάλο και σαφές «όχι».

Η εταιρεία, φέρεται να επισημάνθηκε στη συζήτηση, εξάντλησε κάθε περίπτωση εξεύρεσης πηγής χρηματοδότησης ή αγοραστή με αρνητικά αποτελέσματα και προκειμένου να περιοριστούν τα ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα, αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάρισή της. Ειδικότερα, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά στους εργαζόμενους  «ότι λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων, η Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε τη λύση της εταιρείας και τη θέση της σε εκκαθάριση από ήδη από τον τρέχοντα μήνα, καθώς και την οριστική διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης.

Τούτο έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια τη λύση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού και την εφαρμογή των διατάξεων περί ομαδικών απολύσεων που επιτάσσουν την πραγματοποίηση διαβουλεύσεων μεταξύ επιχείρησης και εκπροσώπων των εργαζομένων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή συνάντηση εξετάστηκαν αρκετά διαδικαστικά ζητήματα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα στο πλαίσιο της εκκαθάρισης.

Με τη συζήτηση να στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά στις διαδικασίες εκκαθάρισης, οι δύο πλευρές εξέτασαν τα ποσά και το πλαίσιο καταβολής των αποζημιώσεων, τις ομαδικές απολύσεις και την οριστική παύση απασχόλησης που προσδιορίστηκε περίπου στο τέλος του μήνα.

Οι συζητήσεις, θα συνεχιστούν σήμερα για τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το