Τοπικά

Άμεση προτεραιότητα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Βόλου

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΒΟΛΟΣ

Την ανάγκη να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η υλοποίηση του έργου ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στην έκταση που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου για το σκοπό αυτό, επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια. Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει συγκεκριμένα ότι με την υλοποίηση του έργου αυτού και το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου θα ανακουφιστεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα διευκολυνθεί επιχειρησιακά.

Όπως είναι γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου είναι εγκατεστημένη εδώ και δεκαετίες σε ακίνητο που της είχε παραχωρηθεί από το Δήμο, στο κέντρο της πόλης, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, περιστοιχισμένη από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα και σχολεία. Οι στενοί δρόμοι και ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές ανάγκες της Πυροσβεστικής, έχουν καταστήσει εδώ και πολλά χρόνια τη λειτουργία της στο συγκεκριμένο σημείο τελείως ακατάλληλη.

Ο κ. Σκοτινιώτης σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Δένδια ότι η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με τη με αρ. 408/2011 απόφασή του, ενέκρινε την παραχώρηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο συνεχόμενων οικοπέδων εμβαδού 1.466,08 τ.μ. και 1.652,28 τ.μ. αντιστοίχως, στο Ο.Τ. 728 της πολεοδομικής ενότητας «Μαχαιρίτσα» της  Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση. Η αναφερόμενη χωροθέτηση πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη συνεργασία με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε συνέχεια της ως άνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράφηκε η με αρ. 20723/19.1.2012 συμβολαιογραφική πράξη – πρόταση συνάψεως σύμβασης δωρεάς δημοτικής έκτασης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης – Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, που μεταγράφηκε νομίμως στα βιβλία μετεγγραφών του Υποθηκοφυλακείου Βόλου, στον τόμο 562 και αριθμό 98.

Η αποδοχή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη με αρ. 1052106/5064/Α0011/23.10.2012 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 3071/21.11.2012). Με βάση την εν λόγω απόφαση, θα πρέπει σε διάστημα πέντε (5) ετών από την αποδοχή της παραπάνω πρότασης δωρεάς, αρχομένου δηλαδή από τις 21.11.2012, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος να έχει ανεγείρει τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Να σημειωθεί ότι η αρμόδια διυπουργική επιτροπή είχε εγκρίνει, την 1.9.2008,  την ένταξη σε πρόγραμμα Σ.Δ.Ι.Τ. του έργου της ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Βόλο.

Η επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές Μαγνησίας, στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στη γ.γ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το