Τοπικά

Άλογα κινούνται στον Περιφερειακό

Σοβαροί κίνδυνοι για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων στον Περιφερειακό, ιδίως τις νυχτερινές ώρες καθώς απουσιάζει ο ελάχιστος φωτισμός της οδού, προκύπτουν από την κίνηση αλόγων στην περιοχή του κόμβου Φυτόκου.

Οδηγοί που κινούνται με υψηλές ταχύτητες στον Περιφερειακό, θεωρώντας ασφαλή τη ρύθμιση κυκλοφορίας με τους φωτεινούς σηματοδότες, ξαφνιάζονται όταν διακρίνουν μέσα στο σκοτάδι κάτι να κινείται στο οδόστρωμα και όσο πλησιάζουν έρχονται αντιμέτωποι με άλογα, τα οποία κινούνται φοβισμένα και με απρόβλεπτη συμπεριφορά από το θόρυβο των διερχόμενων οχημάτων.

Προχθές, στον κόμβο του Περιφερειακού με Φυτόκο, για μια ακόμη φορά άλογο που είχε αφεθεί να βόσκει σε παρακείμενη έκταση, διήλθε στο ρεύμα του δρόμου προς Ιωλκού και άρχισε να τρέχει αναζητώντας έξοδο.

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν στην Αστυνομία για τον κίνδυνο που μπορούσε να προκαλέσει μια αιφνίδια αλλαγή της ψυχολογίας του αλόγου στην κίνησή του σε δρόμο ταχεία κυκλοφορίας, ζητώντας τη συνδρομή των αστυνομικών στην περισυλλογή του ζώου.

Αστυνομικοί που αναλαμβάνουν και ρόλο «μπόγια» αλόγων, τονίζουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή βοσκή των ζώων σε οριοθετημένο με περίφραξη χώρο και σε κάθε περίπτωση να γίνει περίφραξη του Περιφερειακού, στα πρότυπα της Εθνικής Οδού, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος ζώων στον αυτοκινητόδρομο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το