Κατηγορίες: Αθλητισμός

Άλμα πρόκρισης για Ολυμπιακό Β., 2-0 τον Αστέρα Μαγ. στο Κύπελλο

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη νίκη που σημείωσε με 2-0 επί του Αστέρα Μαγούλας στο ΕΑΚ. Ένα αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα να πάει με άλλον αέρα στη ρεβάνς της 23ης Ιανουαρίου στην Ελευσίνα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσαν και τα δύο τέρματα με τους Δεινόπαπα στο 67’ και Γκούρμα στο 86’.

Ο Μάνουελ Ρόκα παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-1-4-1. Ο Γεωργίου υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Γιαλούσης (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά). Οι Αρβανίτης και Μελίσσης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Ρόκας αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, ενώ πιο μπροστά αγωνίστηκαν οι Κατσίκης (αριστερά), Πόνσε (δεξιά) και Καπετάνος, Πινδώνης ως κεντρικά χαφ. Ο Γκούρμα έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με σκοπό να πιέσουν τον αντίπαλο, να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να φτάσουν σ’ ένα γρήγορο γκολ. Απέναντι σε μια ομάδα που πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να κλείσει τους διαδρόμους στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε προβλήματα στη δημιουργία ευκαιριών και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν παίκτες που να μπορούν να εκμεταλλευτούν το χώρο, καθώς η απουσία του τιμωρημένου Μπρέσκα ήταν αισθητή, ενώ δεν ξεκίνησε στο ματς ούτε ο Δεινόπαπας, ένας γρήγορος παίκτης που θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από τα άκρα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλούς δημιουργικούς μέσους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κασμερίδη.

Στο πρώτο 10λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν την άμυνα του Αστέρα. Ο Γκούρμα είχε διάθεση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη στο 7’ όταν μετά από πάσα του Καπετάνου δεν έπιασε το πλασέ, όπως θα ήθελε, για να διώξει με τα πόδια ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Στο 9’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καπετάνου ο Γκούρμα έπιασε την κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, για να διώξει με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος του Κασμερίδη ο Ασλανίδης.

Το διάστημα 15’-35’ πέρασε χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει ουσία στο παιχνίδι του και με τους παίκτες του Αστέρα να «παγώνουν» το παιχνίδι, να κάνουν καθυστερήσεις και να προσπαθούν να παίξουν με αντεπιθέσεις. Στο 34’ σουτ του Στρατάκη από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γεωργίου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 35’ είχε μια καλή στιγμή, με τον Πόνσε να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κασμερίδη.

Στο 38’ σε σουτ του Στρατάκη η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου, ενώ στο 44’ σε σέντρα του Αρβανίτη – που βρέθηκε δεξιά – ο Πινδώνης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία και να καταλήγει πλάγιο άουτ.

Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 45’. Ο Κατσίκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε με δύναμη, με τη μπάλα να περνά άουτ.

 

Σκόραρε δύο φορές

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να υπερέχουν και να αναζητούν το γκολ. Με κάθετες μπαλιές προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα, ενώ στο 58’ ο Ρόκα έριξε στο ματς τον Δεινόπαπα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα άκρα και η κίνησή του αποδείχθηκε σωστή.

Στο 50’ ο Καπετάνος δύο φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Τη δεύτερη φορά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Αστέρα.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 57’, όταν μετά από μπαλιά του Κατσίκη στον Γκούρμα, ο τελευταίος σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 61’ σε σέντρα του Κατσιαρού, ο Γκούρμα μέσα από την περιοχή έπιασε την κεφαλιά, ο Κασμερίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Δεινόπαπας με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ.

Για να φτάσουμε στο 67’ όπου ο Δεινόπαπας αυτή τη φορά δεν αστόχησε στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό, λύνοντας το «γόρδιο δεσμό». Ο Κατσίκης έκανε τη διαγώνια μπαλιά, ο Γκούρμα άφησε τη μπάλα, στην πλάτη της άμυνας βγήκε ο Δεινόπαπας, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κασμερίδη, πλάσαρε εύστοχα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα του Αστέρα, γράφοντας το 1-0.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε από πλευράς Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πιο συντηρητικά, προσπάθησαν να ελέγξουν το κέντρο, με τον Ρόκα να ρίχνει στο ματς τους Καρρά και Ολίσε και έφτασαν στο 2-0 από μια στημένη φάση στο 86’. Ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ, ο Γκούρμα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Αστέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, ο Ρόκα έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα για τον Ολυμπιακό, σουτάροντας άουτ μέσα από την περιοχή, μόνος απέναντι από τον Κασμερίδη.

*Τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, Βιθέντε Μόνχε και Ηλίας Ιωάννου, έδωσνα το «παρών» στο χθεσινό παιχνίδι και παρακολουθούν το ματς από τα επίσημα του ΕΑΚ. Κατά την είσοδό τους στο γήπεδο αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ανταποδίδοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

 

Ολυμπιακός Β.-Αστέρας Μαγ. 2-0

 

30. Γεωργίου

15. Γιαλούσης

14. Κατσιαρός

5. Αρβανίτης

4. Μελίσσης

21. Ρόκας

8. Πινδώνης

(32. Ολίσε 80’)

11. Καπετάνος

(19. Δεινόπαπας 58’)

23. Πόνσε

(27. Καρράς 70’)

7. Κατσίκης

13. Γκούρμα

 

28. Κασμερίδης

25. Κοτίτσας

27. Τριάντος

5. Σαμαρόπουλος

(10. Δημητριάδης 62’)

4. Νόνης

18. Στρατομήτρος

13. Αντωνόπουλος

17. Στρατάκης

(8. Έβερετ 70’)

24. Ασλανίδης

19. Μαρτίνεθ

9. Κανελλόπουλος

(20. Τσακόνης 82’)

 

Σκόρερ: 67’ Δεινόπαπας, 86’ Γκούρμα

Κίτρινες: Κατσιαρός, Γιαλούσης-Τριάντος, Μαρτίνεθ, Κασμερίδης, Στρατομήτρος

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κοντιζάς (Πειραιά)

 

Ρόκα: «Δύσκολη νίκη μας»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, είπε μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί του Αστέρα Μαγούλας για το θεσμό του Κυπέλλου:  «Όλοι το είδατε ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάναμε μία μίνι προετοιμασία αυτόν τον καιρό και ήταν δύσκολο να επανέλθουν τα παιδιά. Ήταν οι διακοπές, μεσολάβησε το ματς με τη Γλυφάδα και ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Τρέξαμε πάρα πολλές φορές χωρίς λόγο και πρεσάραμε χωρίς οργάνωση. Βεβαίως ο προπονητής και η αντίπαλη ομάδα έκαναν μια πολύ καλά τακτική, που είναι ότι πρέπει για μία ομάδα όπως εμείς σε εκτός έδρας ματς. Δεν είχαμε παίκτες που θα τρέξουν στον χώρο, αλλά παίκτες που θέλουν μπάλα στα πόδια. Αυτό προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Ήθελα επίσης να κάνω κάποιο ροτέισιον. Είναι φυσιολογικό. Και εμείς θέλαμε να πρεσάρουμε μπροστά αλλά δεν είμαστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση τώρα για να πρεσάρουμε στον σωστό χρόνο. Από τη διάθεση των παικτών μου είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, αλλά όταν δεν μπαίνει το γκολ, δίνεις ελπίδα στον αντίπαλο. Δεν ήθελα με τίποτα να δεχτούμε γκολ. Ήξερα ότι εντός έδρας είναι που θα χάσεις την πρόκριση αν δεχτείς γκολ. Γενικά ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά τώρα πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας και πρέπει να δούμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και την Κυριακή κόντρα στην ίδια ομάδα».

Για τις καθυστερήσεις: «Κι εγώ έχω κάνει καθυστέρηση εκτός έδρας. Είναι πολύ όμορφο να παίζεται ποδόσφαιρο χωρίς καθυστερήσεις. Όμως είναι ένα παιχνίδι που θέλεις να πάρεις αποτέλεσμα. Όταν μία ομάδα πάει εκτός έδρας και θέλει να πάρει αποτέλεσμα θα το κάνει κι αυτό. Εγώ έκανα καθυστερήσεις μέσα στον Παναιγιάλειο. Είχα το σκορ και έκανα καθυστερήσεις. Μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Βεβαίως όχι σε υπερβολικό ρυθμό».

Για την είσοδο του Καρρά: «Ο Καρράς μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια και στις δύο πλευρές. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα πάρα πολύ εύκολα και με τα δύο πόδια. Κάνω πρόβες κάποιες φορές, αλλά σήμερα δεν ήταν πρόβα. Ήθελα να κρατήσουμε την μπάλα».

Για τον Ηλία Ιωάννου: «Ο Ιωάννου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ξέρω για το δελτίο του. Γι αυτό είναι υπεύθυνος ο Ηλίας Σολάκης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στην Παλαιά Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την παλαιά, ιστορική και πληγωμένη από τους σεισμούς του 1980 Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς…

27 Δεκεμβρίου 2023

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον 14χρονο από την Άρτα – Οι επόμενες κινήσεις των γιατρών

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» ο 14χρονος που κατέρρευσε από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητέρα δολοφόνησε την κόρη της και πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων

Μια μητέρα από το Φοίνιξ των ΗΠΑ φέρεται να δολοφόνησε την παραμονή των Χριστουγέννων την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μοντέλο πήγε τόπλες βόλτα τον σκύλο της, συνελήφθη και καταγγέλλει μεροληψία της αστυνομίας

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη συμπεριφορά της αστυνομίας στο πρόσωπό της αφού την συνέβαλαν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Νεκρός ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που έπεσε

Νεκρός ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της 120 ΠΕΑ που έπεσε στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, όπως…

27 Δεκεμβρίου 2023