Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

«Άγριο» φθινόπωρο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ

Σε εκλογική επαγρύπνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του προσεχούς φθινοπώρου, αφού στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το δικομματικό κυβερνητικό σχήμα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ θα είναι εξαιρετικά αδύναμο για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που ζητεί η τρόικα.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού» ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρώντας ότι η απομάκρυνση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων -με νωπές ακόμα τις σφοδρές αντιδράσεις για την ΕΡΤ- θα εξαντλήσει πλήρως το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης.

Εξάλλου υπάρχουν τα ανοικτά μέτωπα που αφορούν το λουκέτο ή τη συγχώνευση δημόσιων οργανισμών, την οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία -που είναι πιθανό να φέρουν νέο «ψαλίδισμα» στις συντάξεις και φοροεισπρακτικά μέτρα- παράγοντες που θα χρησιμοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σκλήρυνση της ρητορικής του απέναντι στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η άσκηση κριτικής προς την κυβέρνησης θα είναι ευκολότερη, αφού θα εστιάζει στον δικομματισμό (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Όσον για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης υπάρχει στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η κατάθεσή της ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Για το θέμα της ΔΗΜΑΡ, πάντως, η Κουμουνδούρου φαίνεται πως κρατάει ακόμα «ασφαλείς» αποστάσεις, αφού θα αναμένει τις εξελίξεις και τη στάση των στελεχών της στη Βουλή για να εξετάσει εάν μπορεί να υπολογίζει την Αγίου Κωνσταντίνου ως ενδεχόμενο εταίρο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το