Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Άγρια δολοφονία 44χρονης στη Ν. Αγχίαλο

 

Το σπίτι του ζεύγους Μέμο, όπου διαπράχθηκε η άγρια δολοφονία

 

Δράστης φέρεται ο 53χρονος σύζυγός της που αναζητείται από τους αστυνομικούς

 

Ο δράστης έπληξε τη γυναίκα με μαχαίρι στο λαιμό την ώρα που αυτή κοιμόταν

Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος από τα παιδιά της που την αναζητούσαν

Άγριο έγκλημα με θύμα μια 44χρονη έγινε χθες τα ξημερώματα στη Ν. Αγχίαλο. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, σε μια λίμνη αίματος, στο κρεβάτι της από τα παιδιά της, ενώ ως δράστης της δολοφ

ονίας φέρεται ο 53χρονος σύζυγος του θύματος, ο οποίος έχει εξαφανισθεί και αναζητείται από την αστυνομία.

 

Ο δράστης κυριολεκτικά έσφαξε τη γυναίκα την ώρα που αυτή κοιμόταν πλήττοντάς την με μαχαίρι στο λαιμό. Και είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία, ότι το πλήγμα που της προκάλεσε στο λαιμό έφθανε μέχρι τον τράχηλο. Οι αστυνομικοί καταλήγουν στην εκτίμηση ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε την ώρα που κοιμόταν από το

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο, έξω από το σπίτι, όπου έγινε το έγκλημα

γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, ενώ από τις καταθέσεις που ελήφθησαν από γείτονες δεν προκύπτει ότι προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο μεταξύ δράστη και θύματος.

Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα για το τι προκάλεσε αυτή την τραγωδία. Η αστυνομία επισήμως μιλάει για οικογενειακούς λόγους και «πιθανή ζηλοτυπία του δράστη». Ωστόσο, απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μόλις συλληφθεί ο δράστης.

 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Κ. Βογιατζής

 

Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία στην Ν. Αγχίαλο, μετά τη γνωστοποίηση του άγριου φονικού που έγινε τα ξημερώματα. Πολλοί έσπευσαν έξω από το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, ενώ εκεί βρισκόταν σοκαρισμένα και απαρηγόρητα τα δύο παιδιά της οικογένειας.

Θύμα του εγκλήματος η 44χρονη Ελένη Μέμο, ενώ ως δράστης φέρεται ο 53χρονος σύζυγός της Σωκράτης ο οποίος και αναζητείται από την αστυνομία.

Η οικογένεια του Σωκράτη Μέμο, όπως έγινε γνωστό, ήρθε στην Ελλάδα, πριν από 10 χρόνια περίπου από το χωριό Δίβρη των Αγίων Σαράντα Αλβανίας και χάρη στην σκληρή δουλειά όλων των μελών της, μπόρεσε να προκόψει. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια αγόρασαν το σπίτι όπου διαμένουν στην οδό Γεωργιάδου, στη Ν. Αγχίαλο, το ανακαίνισαν, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, 28 ετών σήμερα, παντρεύτηκε και ήδη έχει αποκτήσει και δύο παιδιά. Η οικογένεια έχει ακόμη ένα γιο, γύρω στα 25. Η μάνα και θύμα του χθεσινού εγκλήματος δούλευε σαν καθαρίστρια, ενώ ο πατέρας ήταν οικοδόμος, ενώ όπως έλεγαν οι γείτονες «έκανε και οποιαδήποτε άλλη εργασία, για να μπορέσει να φέρει μεροκάματο στο σπίτι». Όμως χθες το μεσημέρι όλα αυτά είχαν γκρεμιστεί. Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, το ζευγάρι διέμενε σε αυτόνομο χώρο, ακριβώς δίπλα από το διώροφο σπίτι.

 

Την βρήκαν νεκρή

τα παιδιά της

Η άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε χθες, γύρω στις 10 το πρωί από τα παιδιά της οικογένειας. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας αναζήτησε τον πατέρα και τη μητέρα του. Μπήκε μέσα στο δωμάτιο των γονιών του και εκεί αντίκρισε την μητέρα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η εικόνα που είδε τον σόκαρε. Τον πατέρα του δεν τον είδε πουθενά. Αμέσως ειδοποίησε τους γείτονες και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η αστυνομία, στην αρχή του Αλμυρού αλλά και το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Βόλου, για να επιληφθούν της υπόθεσης. Αμέσως έσπευσαν στην Αγχίαλο αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή, γύρω από το σπίτι των Βορειοηπειρωτών. Τις έρευνες συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας, σύμφωνα με τον οποίο «το έγκλημα εκτιμάται ότι έγινε τα ξημερώματα και ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες».

Από την εξέταση των στοιχείων που βρήκαν οι αστυνομικοί «δεν προέκυψε ότι προηγήθηκε κάποια πάλη μεταξύ δράστη και θύματος, ενώ και από καταθέσεις που ελήφθησαν στο μεταξύ από τους αστυνομικούς που ανέλαβαν της διαλεύκανση της υπόθεσης, ούτε το βράδυ ακούσθηκε να σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο μεταξύ της 44χρονης και του 53χρονου άνδρα της». Άρα πρόσθεσε ο κ. Κατσίκας «ο δράστης, την ώρα που κοιμόταν η γυναίκα του, τις κατάφερε με τέμνον όργανο (μαχαίρι) θανάσιμο τραυματισμό (προκαλώντας της μία τομή μέχρι την τράχηλο)».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το έγκλημα, η αστυνομία έριξε το βάρος της στην ανεύρεση του 53χρονου συζύγου, που όμως είχε εξαφανιστεί και αναζητούνταν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε «ο δράστης, μάλλον μετά την πράξη του, έφυγε από το σπίτι του προς άγνωστη κατεύθυνση, με τα πόδια». Η αστυνομία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, αφού και τα δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα της οικογένειας βρίσκονταν παρκαρισμένα στην αυλή του σπιτιού, ενώ και το αυτοκίνητο βρίσκονταν σε συνεργείο προς επισκευή.

Το σκληρό αυτό νέο, κυκλοφόρησε σαν αστραπή μέσα στην μικρή κοινωνία της Νέας Αγχιάλου και έτσι πολύ γρήγορα στην οδό Γεωργιάδου, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, γείτονες, συμπατριώτες αλλά και περίεργοι για να πληροφορηθούν για το περιστατικό. Όλοι αναρωτιόντουσαν ποια άραγε ήταν η αιτία που όπλισε το χέρι του δράστη, που σχεδόν είχε κόψει το λαιμό της 44χρονης γυναίκας του, ποιο οικογενειακό πρόβλημα «σκίασε» τόσο πολύ τις σχέσεις του ζευγαριού. Όμως, απάντηση δεν μπορούσαν να δώσουν, αφού την μόνη αλήθεια την ξέρει ο 53χρονος που ακόμη διαφεύγει την σύλληψη. Η αστυνομία πάντως στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα αναφέρει «πιθανούς λόγους ζηλοτυπίας», ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι αργά το μεσημέρι εκλήθη για να καταθέσει ένας 50χρονος Αγχιαλίτης. Όπως έγινε γνωστό «οι κλήσεις της αστυνομίας γίνονται σε πρόσωπα που μπορούν να δώσουν πληροφορίες και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση επικεντρώνοντας το κίνητρο πάνω στο θέμα της ζηλοτυπίας». Οι γείτονες, όπως έλεγαν «δεν είχαν ακούσει κάτι σαν φασαρία, που να προέρχεται από αντιπαράθεση μεταξύ του ζευγαριού».

Έξω από το σπίτι, όπου έγινε το έγκλημα, βρέθηκαν και αρκετοί συμπατριώτες και φίλοι της οικογένειας. Ήταν χαρακτηριστική η εικόνα τριών ηλικιωμένων γυναικών, που είχαν τοποθετήσει τις καρέκλες τους σε έναν ίσκιο, απέναντι από το σπίτι των Βορειοηπειρωτών και παρακολουθούσαν σχολιάζοντας τις κινήσεις των αστυνομικών, που είχαν αποκλείσει την περιοχή με κόκκινη κορδέλα και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει πολύ κοντά. Στο πεζούλι του πεζοδρομίου ακριβώς έξω από το σπίτι, κάθονταν τα δύο αγόρια της οικογένειας, δίπλα τους και η σύζυγος του ενός, ενώ ένα φιλικό τους πρόσωπο τους έδινε κουράγιο. Όμως και τα δύο παιδιά, κρατούσαν το κεφάλι τους, συναισθανόμενα το κακό που τους είχε βρει και σίγουρα, θα το θυμούνταν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Όπως σημείωνε ένας κάτοικος της Νέας Αγχιάλου που γνώριζε την οικογένεια «δεν περιμέναμε ο Σωκράτης να σφάξει την γυναίκα του» και πρόσθετε: «Είναι στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια και με την εργασία όλων τους, πέτυχαν πολλά πράγματα. Στεναχωρεθήκαμε πολύ, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι συνέβη αυτό το πράγμα. Λυπούμαστε όλοι ειλικρινά και είμαστε συγκλονισμένοι. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί άλλο τέτοιο στη Νέα Αγχίαλο, γιατί είναι μία ήσυχη περιοχή, γιατί είναι πρωτοφανές γεγονός αυτός ο φόνος».

Από την άλλη η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον δράστη. Μάλιστα, εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός να αναχώρησε από τη Νέα Αγχίαλο με κάποια πρωινό δρομολόγιο για την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024