Photo Gallery, Τοπικά

Άγνωστοι «ταΐζουν» φόλες τα αδέσποτα στον Αλμυρό

Προχθές το βράδυ άγνωστοι έριξαν φόλες στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, καθώς και σε δρόμους της πόλης και της Ευξεινούπολης, με αποτέλεσμα να θανατωθούν τουλάχιστον δυο αδέσποτα

Διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη του Αλμυρού το πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά και η θανάτωση ζώων με φόλες. Προχθές το βράδυ άγνωστοι έριξαν φόλες στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, καθώς και σε δρόμους της πόλης και της Ευξεινούπολης, με αποτέλεσμα να θανατωθούν τουλάχιστον δυο αδέσποτα, παρά τις προσπάθειας φιλόζωων, αλλά και κτηνιάτρων για να τα σώσουν. Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Χατζηδημητρίου με εκπροσώπους του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου και φορέων της περιοχής, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και αποφασίστηκε να γίνει η περισυλλογή τους και να φιλοξενηθούν προσωρινά σε ιδιωτικό κυνοκομείο της Σούρπης.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο Δήμο Αλμυρού για τη θανάτωση αδέσποτων με φόλες πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδημητρίου «έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα». Σύμφωνα με τον ίδιο, τον τελευταίο μήνα «έχουν θανατωθεί από φόλες τέσσερα αδέσποτα, εκ των οποίων τα δυο προχθές το βράδυ».

Να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού όπου περιφέρεται αγέλη αδέσποτων 10 περίπου σκυλιών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιτεθεί σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ταΐζουν τα αδέσποτα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην αγέλη υπάρχει και θηλυκό σκυλί, έχουν γίνει επιθετικά. Καταφέραμε να απομονώσουμε από την αγέλη το θηλυκό, αλλά θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδημητρίου.

Χθες, μετά το νέο περιστατικό με τα δυο νεκρά αδέσποτα από φόλες που έριξαν άγνωστοι στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου, φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

«Αποφασίσαμε ομόφωνα να καταδικάσουμε την κίνηση των αγνώστων να ρίξουν φόλες στα αδέσποτα» τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Προστασία και Αγάπη» κ. Αθηνά Υφαντή ανέφερε πως «το πρόβλημα με τις φόλες και τη θανάτωση αδέσποτων έχει λάβει διαστάσεις στον Αλμυρό. Αποφασίστηκε να γίνει η σύσκεψη ώστε να βρούμε λύσεις τόσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις φόλες, όσο και με τα αδέσποτα» συμπλήρωσε η ίδια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επταμελής επιτροπή από εκπροσώπους του Δήμου και Συλλόγων, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει.

Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με ιδιώτες και τον Κυνηγετικό Σύλλογο στην περισυλλογή των αδέσποτων από την κεντρική πλατεία και άλλα σημεία της πόλης του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά σε ιδιωτικό κυνοκομείο της Σούρπης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδημητρίου, «για την υλοποίηση παρεμβάσεων στο χώρο του κυνοκομείου ώστε να καταστεί εφικτή η φιλοξενία 20 έως 25 αδέσποτων θα απαιτηθεί το ποσό των 2.000 ευρώ. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για τη συγκέντρωση των χρημάτων, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη προβλεπόμενη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου, για να αγοραστούν τα υλικά και να γίνουν οι παρεμβάσεις στο κυνοκομείο το Σαββατοκύριακο».

Ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου κ. Απ. Παντσά προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο περισυλλογής των αδέσποτων που ακολουθεί ο Δήμος Βόλου.

«Χρειάζονται ειδική μεταχείριση για την περισυλλογή τους και δεν μπορεί να γίνει με υπαλλήλους του Δήμου, καθώς τα σκυλιά είναι επιθετικά και δεν θέλουμε να συμβεί κάποιο ατύχημα» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Στις προθέσεις του Δήμου Αλμυρού είναι να ενταχθεί σε συνεργασία με τους Δήμους Στυλίδας και Φαρσάλων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μετά με την πρόσφατη ανακοίνωση που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για όλη την Ελλάδα και ήδη προετοιμαζόμαστε για την υποβολή σχετικής πρότασης» τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το