Photo Gallery, Τοπικά

«Όχι» στη 48ωρη απεργία από την τοπική ΕΛΜΕ

 

Δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας και των καθηγητών δεν προτείνονται απεργίες, αλλά άλλες μορφές κινητοποιήσεων

 

 

Λόγω οικονομικής δυσχέρειας προτείνονται άλλες μορφές κινητοποίησης

 


 

 

«Όχι» στη 48ωρη απεργία που προτείνει η ΟΛΜΕ για τις 4 και 5 Οκτωβρίου και «ναι» σε πιο εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας, όπως συλλαλητήρια, συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών, ανάρτηση πανό στα σχολεία, προτείνει η τοπική ΕΛΜΕ.

Χθες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση στο Βόλο, όπου συμμετείχαν 70 περίπου καθηγητές. Απαρτία δεν υπήρξε και έτσι ίσχυσε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Μεθαύριο Σάββατο θα συνεδριάσει στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ για να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος είπε πως δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας των καθηγητών δεν προτείνονται οι απεργίες, αλλά άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια εντείνονται οι διεργασίες των μαθητών για κινητοποιήσεις λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα σχολικά βιβλία αλλά και τις άλλες ελλείψεις.

Πανελλαδικά 100 σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Στη Μαγνησία έγιναν κάποιες απόπειρες για κατάληψη, όπως στα 2ο και 8ο Γυμνάσια Βόλου που τελικά εξελίχτηκαν σε αποχή.

Στους διευθυντές των σχολείων όμως και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επικρατεί ανησυχία καθώς, όσο συντηρείται η αρρυθμία στα σχολεία ελλείψει των βιβλίων, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για κινητοποιήσεις.

Ήδη προχθές μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Βόλου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ σήμερα στις 11 το πρωί από την πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε κινητοποίηση με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών.

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επιμόρφωση των καθηγητών που θα αναλάβουν να αναθέσουν στους μαθητές την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας.

Η επιμόρφωση αναμενόταν να πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες, αλλά λόγω καταλήψεων στα σχολεία μετατέθηκε για λίγο αργότερα.

Στα ΙΕΚ θα συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο οι πλεονάζοντες καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Το Ινστιτούτο Διαρκούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  θα λάβει από τα ΙΕΚ τις ανάγκες που έχουν σε καθηγητές ειδικοτήτων και μετά θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αποφοίτων Εκκλησιαστικών Λυκείων, σε ποσοστό 10% επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το