Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

«Όταν βγω από τη φυλακή θα κάνω τα ίδια»

Προκαλούν οι ληστές με τα καλάσνικοφ

 

 

 

ΑΘΗΝΑ, 17. «Δεν είχα σκοπό να την πειράξω αλλά σάλταρα γιατί νόμιζα ότι με ειρωνεύτηκε». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Αλέξανδρος Πέπα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής όταν τον ρώτησαν γιατί ασέλγησε σε βάρος της 34χρονης γυναίκας όταν εισέβαλε μαζί με τους συνεργούς του στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Μόλις στα 21 του χρόνια ο Πέπα ήταν ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ και αυτός που είχε την πιο σκληρή συμπεριφορά απέναντι στα θύματα των επιθέσεων.

 

 

Η γυναίκα κλαίγοντας τον εκλιπαρούσε να μην την πειράξει επικαλούμενη τον Θεό. «Δεν έχω Θεό. Δεν πιστεύω σε θεούς, μόνο στο τομάρι μου πιστεύω», της απάντησε. Την ώρα της σύλληψής του αντιστάθηκε όσο μπορούσε, προσπάθησε να ξεφύγει. «Ήρεμα», του είπαν οι αστυνομικοί, «όλα τέλειωσαν».
«Έχετε δίκιο», τους απάντησε, «όλα τέλειωσαν». «Αργότερα στο κρατητήριο», όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, «ήταν πολύ ανήσυχος. Το βλέμμα του κοίταζε γύρω-γύρω ψάχνοντας για κάποιο παράθυρο, έψαχνε τρόπο να το σκάσει». Με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και γελώντας άρχισε να εξιστορεί πώς ξεκίνησε την εγκληματική του δράση από τότε που πήγαινε ακόμη σχολείο στη Δάφνη. Εκεί γνωρίστηκε με τον Ερμίρ Μέτα και μαζί αποβλήθηκαν οριστικά από το σχολείο το 2010 λόγω απουσιών και παραβατικής συμπεριφοράς.
Ο Πέπα είχε ήδη αρχίσει τις ληστείες μαζί με ένα συμπατριώτη του, τον Αλβανό Τίτι. Στις αρχές του 2011 όμως τσακώθηκαν και χώρισαν οι δρόμοι τους. Τότε γνώρισε και τους υπόλοιπους, προμηθεύτηκαν τα Καλάσνικοφ από ενα άτομο στη Λούτσα και ξεκίνησαν τις ληστείες στα σπίτια. Ο Πέπα είχε μεγαλεπίβολα σχέδια για τη συμμορία του. «Ετοίμαζα κάτι πολύ μεγάλο. Η ομάδα θα μεγάλωνε κι άλλο», είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.
Εκεί όμως που οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι ήταν όταν τον άκουσαν να προβλέπει με σιγουριά το μέλλον του. «Ξέρω την πορεία μου. Θα μπω φυλακή, εκεί θα με πλησιάσουν κάποιοι, θα με στρατολογήσουν και, όταν βγω, θα συνεχίσω, θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα».

Στο μεταξύ μπαράζ ληστειών σημειώθηκε και πάλι χθες τη νύχτα στην Αττική. Άγνωστοι λήστεψαν σούπερ μάρκετ, στο Παλαιό Φάληρο και στο Βύρωνα, και δύο σε πρατήρια υγρών καυσίμων στον Άγ. Δημήτριο και στην Καλλιθέα. Οι δράστες αναζητούνται.
Παράλληλα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, στην οδό Σερίφου στο Καματερό, άγνωστος δράστης εισήλθε σε οικία και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από ηλικιωμένη γυναίκα τιμαλφή και άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

 

Νεκρός ο ιερέας που

σκότωσε συγχωριανό του

 

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ο υπερήλικας ιερέας που πυροβόλησε και σκότωσε το Σάββατο έναν 70χρονο συγχωριανό του με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές στην περιοχή Λάκκα Καπελίτσας. Ο 92χρονος ιερωμένος φέρεται να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο!
Οι αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας για να εντοπίσουν τα ίχνη του παπά που είχε εξαφανιστεί, αμέσως μόλις πυροβόλησε τον άτυχο συγχωριανό του. Τελικά, άνδρες της Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν το πτώμα του σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, μέσα σε μια δασική έκταση του Δήμου Τροπαίων Αρκαδίας.
Ο 92χρονος ιερέας έφερε τραύμα στο κεφάλι και εικάζεται πως αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει το γείτονά του. Ωστόσο, η νεκροτομή που θα γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου μεταφέρθηκε η σορός του, θα δείξει αν πράγματι πρόκειται για αυτοκτονία ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το θάνατό του.

 

Συλλήψεις στη Θεσσαλία

 

Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 23 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εξάλλου συνελήφθησαν προχθές το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 24 ετών και μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 26 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του 24χρονου, όπου διέμενε η 26χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ποσότητα με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων,

– Δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προχθές επίσης στην Αρμονίασα Λάρισας, συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ διέφυγε και αναζητείται ομοεθνής συνεργός του, γιατί με χρήση βίας αποπειράθηκαν να ληστέψουν 67χρονη ημεδαπή εντός της οικίας της. Παθούσα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.

 

 

Τροχαίο

 

Χθες και ώρα 5:50, στο 4ο χλμ Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθηνών έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, εξετράπη δεξιά της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.

 

Εξαφανίστηκε από το Νοσοκομείο

 

Μια νεαρή τσιγγάνα, μεταφέρθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, για ξυλοδαρμό. Μόλις έμαθε όμως πως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, εξαφανίστηκε… Το συμβάν έγινε στις 00:40, όταν νεαρή αθίγγανη μεταφέρθηκε, μετά από ξυλοδαρμό στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί, μόλις διαπίστωσαν τι έγινε, ως όφειλαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Η αθίγγανη, παρά τον τραυματισμό της, μόλις έμαθε πως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, έσπευσε να εξαφανιστεί και οι αστυνομικοί, μόλις έφτασαν στο Νοσοκομείο, διαπίστωσαν πως είχε γίνει καπνός.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ συχνές, ειδικά σε οικογένειες τσιγγάνων, που όμως επιλύουν τις διαφορές τους χωρίς να θέλουν την παρεμβολή τρίτων.

 

Στην Κέρκυρα

 

Η σύλληψη του 42χρονου για διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο των Μωραϊτίκων έχει συνέχεια, αφού βαρύνεται τελικά και με παλαιότερες πράξεις.
Στις 13 Οκτωβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, στα Γουβιά Κέρκυρας, ύστερα από καταδίωξη, ένας 42χρονου ημεδαπού για διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο. Η λεία του μάλιστα ήταν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία εμπλοκής του και σε άλλη υπόθεση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου, με τη μέθοδο του ριφιφί, πριν από ένα έτος στην πόλη της Κέρκυρας. Επίσης, σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για διαρρήξεις τριών κοσμηματοπωλείων, πριν από ένα έτος περίπου, στην πόλη των Σερρών και αναζητούνταν. Επιπλέον, και κατά το παρελθόν ο 42χρονος είχε κατηγορηθεί για ανάλογη περίπτωση. Εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρένα Παγκράτη: 26 χρόνια από το τραγικό τέλος – Η υποκριτική, η κατάθλιψη και η αυτοκτονία της

Σαν σήμερα το 1998 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ρένα Παγκράτη. Οι νεότεροι θα…

26 Ιουνίου 2024

Κένυα: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο – Σκηνές χάους και βίας στους δρόμους

Δραματικές είναι εξελίξεις στη Κένυα καθώς, εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο της χώρας…

25 Ιουνίου 2024

Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές σε Νάξο, Φωκίδα, Πέλλα, Κέρκυρα, Φθιώτιδα, Καρδίτσα, Αττική

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών στη Νάξο και την Φωκίδα προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ…

25 Ιουνίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία ενδυναμώνεται η μεταρρύθμιση για την κρατική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και…

25 Ιουνίου 2024

Επέστρεψε στη Γη κινεζική αποστολή με πετρώματα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης

Στην απομονωμένη περιοχή της Κίνας προσγειώθηκε ομαλά την Τρίτη το κινεζικό διαστημικό όχημα Chang'e-6 το…

25 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του πλανήτη – Είχε ύψος σχεδόν 1 μέτρο

Έφυγε από τη ζωή ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος στον κόσμο, ένας μεγάλος Δανός από την…

25 Ιουνίου 2024