Photo Gallery, Πολιτισμός

«Όνειρο στο κύμα» στο Ελληνογαλλικό

Συνάντηση αφήγησης και μουσικής σε παράσταση την Κυριακή

 

 

 

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Βόλου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλικής Σχολής (Σπ. Σπυρίδη 130) παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα».

Με αφορμή το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη γύρω από ένα νεανικό έρωτα, η τέχνη της αφήγησης συναντά την τέχνη της μουσικής σε μια διαφορετική παράσταση.

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά και ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο μεγάλος Σκιαθίτης πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, ξετυλίγεται η παράσταση, όπου η μουσική, τα τραγούδια με θέμα κυρίως τον έρωτα, συναντιούνται με το λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.

Η παράσταση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μιαν άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου που τονίζεται με παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά μοτίβα.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που δραματοποιεί με πρωτότυπο τρόπο το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύουν οι μουσικοί:

Γεωργία  Λασσαδού (κρουστά και τραγούδι), Τάσος Λίλης (ούτι, μαντολίνο και μπουζούκι),  Μαρία Πράντζου (χορογραφία).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το