Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

«Χοντραίνει» η κόντρα Πάγκαλου – Αργύρη

Αυτός ο κύριος να σηκωθεί και να φύγει λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

 

 

Την επί το αυστηρότερο τροποποίηση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες» προβλέπει πρόταση νόμου που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης

 

 

 

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, με αφορμή τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών και τις δηλώσεις του δεύτερου περί «11 βουλευτών, των οποίων οι καταθέσεις χρήζουν περαιτέρω έρευνας», δίχως όμως να αποκαλύψει τα ονόματα των συγκεκριμένων προσώπων.

 

Ο κ. Πάγκαλος, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη καταγγελία ρίχνει σκιές στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, κορύφωσε την αντίδρασή του σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Βήμα Fm» και είπε: «Πρέπει ο κύριος αυτός (σ.σ. Αργύρης) να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του. Δημιούργησε ένα τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων ενδεχομένως».

 

Και συμπλήρωσε: «Το ότι επιμένει… σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών, Βαγγέλη Αργύρη, στα σχόλια που γίνονται για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

 

Η δήλωση του κ. Αργύρη ξεκινά ως εξής: «Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις ‘αυτοεξαίρεσης’, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και ‘φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια».

 

Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για σκιές που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των βουλευτών διαβεβαιώνει ότι «η έρευνα για τις αξιοσημείωτες μειώσεις στις καταθέσεις συνεχίζεται και είναι δεδομένο πως όταν και εάν προκύψει ταυτοποίηση παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».

 

Ο κ. Αργύρης σημειώνει ότι το έργο της Επιτροπής Ελέγχου είναι συνεχές και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανακοίνωση των «πόθεν έσχες» και χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη την δημοσιοποίηση των στοιχείων», η οποία «έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

 

«Η Επιτροπή έχει σαν στόχο της την ενίσχυση της διαφάνειας και τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων και για το λόγο αυτό έχω ήδη δηλώσει πως ο έλεγχος, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, συνεχίζεται. Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες» καταλήγει ο κ. Αργύρης.

 

Πρόταση από τον Απ. Κακλαμάνη

 

Την επί το αυστηρότερο τροποποίηση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες» προβλέπει πρόταση νόμου που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

 

Ο ίδιος προτείνει τη συνυποβολή με το ‘πόθεν έσχες’, δήλωσης παραίτησης των βουλευτών από κάθε δικαίωμα επί ακινήτων, χρημάτων, άυλων τίτλων, ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχει παραληφθεί -και τη δήμευση των περιουσιακών αυτών στοιχείων, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν υλοποιηθεί η μεταβίβασή τους στο κράτος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα καψόνια που έκαναν οι μουσουλμάνοι μαθητές που ήθελαν να επιβάλλουν τη Σαρία σε σχολείο

Σοκ και δέος προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τους αυστηρούς ισλαμικούς κανόνες που ήθελαν να…

18 Ιανουαρίου 2024

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Σε έκτακτη Συνεδρία συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στις 9 το πρωί, η Ιερά…

18 Ιανουαρίου 2024

Διακομιδή ηλικιωμένης από την Σκιάθο

Μια 78χρονη διακομίσθηκε σήμερα το απόγευμα από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

18 Ιανουαρίου 2024

Πιρς Μπρόσναν: Δηλώνει αθώος για καταπάτηση θερμικής περιοχής εκτός ορίων στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone

Ο Πιρς Μπρόσναν δήλωσε αθώος για την κατηγορία της καταπάτησης, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για…

18 Ιανουαρίου 2024

Επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις εξηγεί γιατί ήθελαν να φάνε πρώτα τον πιλότο

Η ταινία Society of the Snow κάνει θραύση στο Netflix τις τελευταίες εβομάδες. Δεν πρόκειται…

18 Ιανουαρίου 2024

Σύλληψη 40χρονου που ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του μπροστά στα δύο μωρά τους

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας εξετάζουν τις τελευταίες οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες…

18 Ιανουαρίου 2024