Αθλητισμός

«Φουλάρει» για Νέμεθ

Ενώ φαίνεται να κολλά η απόκτηση του Φορναρόλι από τον Ολυμπιακό Β.

Η μετακίνηση στον Ολυμπιακό Βόλου του Ουρουγουανού επιθετικού της Σαμπντόρια, Μπρούνο Φορναρόλι, με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από την ιταλική ομάδα, φαίνεται να «κολλάει». Οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» περιμένουν να δουν ποια θα εξέλιξη θα έχει το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός κινείται έντονα για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ, ως δανεικό από τον Ολυμπιακό του Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό θεωρούσαν «τελειωμένη» την υπόθεση, όμως ο ποδοσφαιριστής δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα και τις προσεχείς ώρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά, αν θα φορέσει τελικά την ερυθρόλευκη φανέλα ή όχι. Οι διοικούντες την ΠΑΕ συνεχίζουν τις επαφές, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, ωστόσο, όπως έλεγαν χθες διοικητικοί κύκλοι, η μεταγραφή του Φορναρόλι δύσκολα θα προχωρήσει.

Στην περίπτωση που ο 24χρονος Ουρουγουανός επιθετικός δεν έρθει στον Ολυμπιακό, οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για την απόκτηση άλλου επιθετικού, καθώς μάλιστα τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και την προσεχή Δευτέρα είναι η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Η απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν δίνει περιθώρια στον Κρίστιαν Νέμεθ να διεκδικήσει μία θέση στην ενδεκάδα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν στην ομάδα υπάρχουν επίσης οι Μιραλάς και Πάντελιτς. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Ούγγρος επιθετικός θα δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, με πολλούς συλλόγους να θέλουν να τον εντάξουν στη δύναμή τους, μεταξύ αυτών είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 22χρονου διεθνή Ούγγρου επιθετικού και ίσως και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νέμεθ έχουν δείξει επίσης η Κέρκυρα, ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα.

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου καταφέρει και αποκτήσει τον Νέμεθ ενισχύεται σημαντικά στη γραμμή κρούσης με έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα και πάνω απ’ όλα είναι έτοιμος να μπει μέσα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και να κάνει τη διαφορά.

Επίσης, ακούστηκε τον όνομα του Ουρουγουανού Ροντρίγκο Μόρα, ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για πολύ αξιόλογο επιθετικό, 23 ετών, ο οποίος αγωνίζεται στην Ντεφενσόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» εφόσον προβούν στην απόκτηση του παίκτη, αυτό θα γίνει με τη μορφή δανεισμού.

Μεγάλο παιχνίδι

την Κυριακή

με Ολυμπιακό

Το νέκταρ της σπουδαίας επιτυχίας επί της ΑΕΚ απόλαυσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ο Σάκης Τσιώλης φρόντισε να τους δώσει διήμερο ρεπό μετά και το θριαμβευτικό 0-4 στο ΟΑΚΑ. Όμως, από σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στις προπονήσεις, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «τρέχουν». Μπροστά τους έχουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Μια νέα πρόκληση περιμένει τους παίκτες του Ολυμπιακού απέναντι στην πιο ποιοτική, αυτή τη στιγμή, ομάδα της κατηγορίας.

Είναι ένα παιχνίδι που συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα όλων των φιλάθλων της Μαγνησίας και όχι μόνο. Ήδη, το ενδιαφέρον του κόσμου για την κυριακάτικη αναμέτρηση είναι τεράστιο και το Πανθεσσαλικό αναμένεται να γεμίσει. Από τη μια ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, από την άλλη η μεγάλη νίκη και η σπουδαία εμφάνιση επί της ΑΕΚ, αναμένεται να φέρουν πολύ κόσμο στο γήπεδο. Με τους δύο μονομάχους να υπόσχονται όμορφο θέαμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου αφήνουν  πίσω τους, τους πανηγυρισμούς για τη νίκη τους επί της ΑΕΚ και κοιτάζουν τα παιχνίδια που έρχονται και τα οποία θα πρέπει να τα διαχειριστούν ανάλογα. Κι αυτό γιατί μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Ολυμπιακός θα δώσει τρία ματς στο Βόλο, δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» όπως προαναφέραμε θα παίξουν με τον Ολυμπιακό, εν συνεχεία την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου θα υποδεχθούν την Κέρκυρα στον δεύτερο προημιτελικού του Κυπέλλου (το βολιώτικο συγκρότημα είχε νικήσει με 2-0 στο νησί των «Φαιάκων»), ενώ τρεις μέρες αργότερα θα παίξουν και πάλι ως γηπεδούχοι, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, με τον Ατρόμητο.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη και αν καταφέρει και αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και με την ομάδα του Πειραιά, τότε θα μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί θα έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας τις τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Η ψυχολογία των παικτών του Σάκη Τσιώλη, αν μη τι άλλο είναι ανεβασμένη, ωστόσο, οι απουσίες δεν λείπουν και πάλι από το βολιώτικο συγκρότημα.

Εκτός από τον Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος θα απουσιάσει εκ νέου (εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του), χάνει το παιχνίδι και ο Χαλίφα Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός και ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Πέτερ Ντολεζάι. Ο Σλοβάκος θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και μαζί με τον ανεβασμένο αγωνιστικά, Χαβιέ Τομάς, θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος αποχώρησε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο 52’ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Αργεντινός μέσος έγινε αλλαγή για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν ήταν ακόμη έτοιμος 100% να αγωνιστεί 90 λεπτά. Ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ έβγαλε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Σήμερα και αύριο, πάντως, θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και την Πέμπτη θα επιχειρήσει να γυμναστεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Επίσης, οι Στάθης Ρόκας και Ηλίας Σολάκης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ο πρώτος θα δώσει κανονικά το «παρών» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ελλείψει και του Γιάννη Ζαραδούκα και θα αποφασιστεί από την ΠΑΕ σε ποιο από τα προσεχή ματς θα εκτίσει την ποινή του. Όσο για τον Σολάκη, είναι πολύ πιθανό να λείψει από το κυριακάτικο ματς με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά, μια και ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, τη Λάρισα και τον Ηρακλή, στα οποία η παρουσία του είναι απαραίτητη.

* Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 13.30, στην αίθουσα «Πήλιο», στο ξενοδοχείο «Valis», στην Αγριά Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το