Photo Gallery, Αθλητισμός

«Φουλάρει» για Ζαρζού ο Ολυμπιακός Β.

Παρότι η περίπτωση της απόκτησης του επιθετικού από την Γκάμπια δεν είναι εύκολη

 

 

 

Ιδίοις όμμασι παρακολούθησε την Κυριακή ο Αχιλλέας Μπέος, τον επιθετικό της Μονς, Μουσταφά Αλασάν Ζαρζού, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «ερυθρολεύκων». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετέβη στο Βέλγιο και είδε από κοντά τον 25χρονο στράικερ, έμεινε ικανοποιημένος από τις ικανότητές του και ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζαρζού είχε γράψει και παλαιότερα η «Θ» και συγκεκριμένα στις 9/10/2010, όταν ο Τάκης Γιαννόπουλος είχε μεταβεί στο Βέλγιο για να τον παρακολουθήσει για πρώτη φορά από κοντά.

Ο Ζαρζού γεννήθηκε στη Γκάμπια και τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Βελγίου (δύο χρόνια έπαιξε στη Λιρς και τις τελευταίες τρεις χρονιές στη Μονς). Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και φέτος έκανε εξαιρετική χρονιά, πανηγυρίζοντας με τη Μονς την άνοδο στην Α’ κατηγορία του Βελγίου. Στο προχθεσινό μπαράζ με την Βάαλαντ Μπέβερεν, όπου η Μονς νίκησε με 2-1, άνοιξε το σκορ στο 44’, ήταν δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στο να φτάσει στη νίκη και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Αυτό ήταν το 19ο τέρμα που σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής του Βελγίου σε 36 παιχνίδια.

Το συμβόλαιό του με την βελγική ομάδα λήγει φέτος τον Ιούνιο και πλέον ο Ζαρζού είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί ο ίδιος τη μεταγραφή του. Ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και θα γίνει προσπάθεια, έτσι ώστε να αποκτηθεί ο παίκτης, τον οποίο παρακολουθεί εδώ και μήνες ο Τάκης Γιαννόπουλος. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μουσταφά Ζαρζού ήταν συμπαίκτης με τον Χαλίφα Σανκαρέ την περίοδο 2009-10, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του.

Η περίπτωση, πάντως, της απόκτηση τους Ζαρζού δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ο ποδοσφαιριστής δυσκολεύεται να πάρει την απόφαση να φύγει από το Βέλγιο (όπως προαναφέραμε αγωνίζεται στη συγκεκριμένη χώρα πέντε χρόνια), καθώς θέλει πρώτα να γίνει κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, προκειμένου να λογίζεται ως κοινοτικός. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καθίσει στο Βέλγιο άλλα δύο χρόνια.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, το οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει να ξεπεράσει.

«Τσέκαρε» Ρόγιε

ο Γιαννόπουλος

Την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ολίμπο και στη Ρίβερ Πλέιτ (0-0), η οποία διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) για την Primera Divizion της Αργεντινής παρακολούθησε ο Τάκης Γιαννόπουλος. Είχε τα μάτια του στραμμένα στον 26χρονο επιθετικό μέσο Μάρτιν Ρόγιε, ο οποίος αγωνίζεται στην Ολίμπο. Ο Ρόγιε ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 88 λεπτά (αντικαταστάθηκε από τον Φουρτς). Είχε πολύ καλή απόδοση και αγωνίστηκε πίσω από τον σέντερ φορ. Είναι πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής και από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Μάλιστα, στο 38’ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, εκτελώντας φάουλ και με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της Ρίβερ Πλέιτ.

Παίζει σε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και σε υψηλό επίπεδο, καθώς η Ολίμπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Αργεντινής με 26 βαθμούς (ισοβαθμεί με τη Λανούς) και ο Ρόγιε είναι από τους παίκτες «κλειδιά» της ομάδας.

Εφόσον ο ποδοσφαιριστής είναι αυτό που ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου, στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί και με την προϋπόθεση το βολιώτικο συγκρότημα να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του ίδιου και της ομάδας του.

Ο Γιαννόπουλος κατά την παραμονή του στην Αργεντινή θα δει και άλλους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ενώ δεν αποκλείεται να εντοπίσει και κάποιο «λαβράκι» στα παιχνίδια που θα παρακολουθήσει (βλέπε περίπτωση Μόνχε).

 

Υποψήφιος

προπονητής

και ο Μίτσελ;

Μόλις έγινε χθες γνωστή η λύση της συνεργασίας της Χετάφε με τον Χοσέ Μιγκέλ Μαρτίν Ντελ Κάμπο ή απλά Μίτσελ, όπως τον ξέρουν όλοι στην Ισπανία από τότε που μεσουρανούσε, ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα τη Ρεάλ Μαδρίτης τη δεκαετία του ’80 και ’90, σενάρια κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου για τον Ισπανό προπονητή.

Ο Μίτσελ ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στη Ρεάλ, παίζοντας 14 συνεχόμενα χρόνια, ενώ ήταν και διεθνής με την εθνική Ισπανίας (66 συμμετοχές, 21 γκολ). Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με την προπονητική και το 2005 εργάστηκε για μια χρονιά στη Ράγιο Βαγεκάνο, στη συνέχεια ανέλαβε για έναν χρόνο την Ρεάλ Μαδρίτης Β’, ενώ το 2009 πήγε στην Χετάφε, με την οποία έλυσε χθες τη συνεργασία του. Η ισπανική ομάδα κατέλαβε φέτος την 16η θέση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 44 βαθμούς, έχοντας με τον Μίτσελ στον πάγκο της 12 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 18 ήττες. Ωστόσο, αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό Βόλου για τον 48χρονο τεχνικό, η περίπτωση φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, από τη στιγμή που ο Ισπανός προπονητής έχει ως προτεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνει στην πατρίδα του, αναζητώντας το νέο σταθμό της καριέρας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να αναζητούν προπονητή από την Ιβηρική χερσόνησο, τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της συνεργασίας με τον Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος από τη νέα χρονιά θα κάθεται στον πάγκο της Λα Κορούνια.

Επίσης, ακούστηκε και το όνομα του Μπενίτο Φλόρο Σανθ, για τον οποίο πρόσφατα είχε ενδιαφερθεί και ο ΠΑΟΚ. Γεννημένος το 1952 στη Χιχόν, ο Φλόρο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Αλμπαθέτε (1989-92) και στη συνέχεια πήγε στη Ρεά Μαδρίτης, όπου εργάστηκε δυο σεζόν (1992-94) διαδεχόμενος τον Λίο Μπεενάκερ. Με τον Φλόρο στον πάγκο η Ρεάλ κατέκτησε το Copa Del Rey το 1993.
Ακολούθησαν, πάλι, η Αλμπαθέτε (1994-96), η Σπόρτιγκ Χιχόν (1996-97), η γιαπωνέζικη Βίσελ Κόμπε (1998-99), η μεξικάνικη Μοντερέι (2000-01), η Βιγιαρεάλ (2002-04) και η Μαγιόρκα (2004).
Το καλοκαίρι του 2004, ο Φλορεντίνο Πέρεθ (στην πρώτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ) του έδωσε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ. Όταν το 2006 ο Πέρεθ αποχώρησε, ο Φλόρο υπέβαλε την παραίτησή του.
Πέρσι επέστρεψε την ενεργό δράση και εργάστηκε στο Εκουαδόρ και στην Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ, από την οποία αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Θυμίζουμε ότι έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους» και οι Χουάν Κάρλος Μαντιά (μέχρι πρότινος προπονητής της Τενερίφη), και Ντιντιέ Ολέ Νικολά (έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την ελβετική Ξαμάξ).

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το