Αθλητισμός

«Φιλικό με μεγάλη σημασία»

Υποστήριξε ο Σάντος για την σημερινή αναμέτρηση της Εθνικής με τον Καναδά στη Λάρισα

Χαρακτήρα επίσημου αγώνα και όχι φιλικού θέλει να δώσει ο Φερνάντο Σάντος στην σημερινή αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τον Καναδά (17:00, MEGA) στη Λάρισα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παραμονή του αγώνα τόνισε:

Για το παιχνίδι με τον Καναδά: «Είναι ένα φιλικό για να προετοιμάσουμε κατάλληλα το έδαφος εν όψει του επίσημου αγώνα με τη Μάλτα στις 25 Μαρτίου. Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συνεχώς τους παίκτες πρέπει να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατές ημερομηνίες για να περάσουμε τόσο τη φιλοσοφία μας, όσο και να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Οπότε το φιλικό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως επίσημο ματς».

Για τους Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Σαμαρά: «Ο Κατσουράνης θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί στην προπόνηση και ανάλογα θα πράξουμε. Ο Σαμαράς όμως δεν θα παίξει, δεν είναι 100% έτοιμος. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αγωνιστεί για 20 λεπτά, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να αποδειχθεί ζημιογόνο και άλλωστε τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν και εκεί θέλουμε τους παίκτες μας έτοιμους».

Για τα κριτήρια της επιλογής του Καναδά ως αντίπαλο: «Αφενός επειδή ήταν μία από τις διαθέσιμες ομάδες, διότι το καλεντάρι κλείνει πολύ νωρίς, αφετέρου επειδή έχει κάποιες αγωνιστικές ομοιότητες με τη Μάλτα. Είναι μια ομάδα γρήγορη, με 2-3 καλούς παίκτες, έχει καλή δυναμική και πιστεύω θα γίνει ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό».

Για τη βράβευση στον Οτο Ρεχάγκελ: «Είναι καθ’ όλα δίκαιη η τιμή που θα του γίνει. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στην Εθνική και έκανε εκπληκτικό έργο. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι τιμή μας που θα είμαστε παρόντες».

Για το AEL FC Arena: «Σίγουρα είναι ένα γήπεδο που σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και πληροί τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Το γρασίδι θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερα σε ό,τι αφορά την συντήρησή του».

Για το αν θα εισηγηθεί για να διεξαχθεί κάποιο επίσημο παιχνίδι στην επαρχία:

«Καταλαβαίνω την επιθυμία του κόσμου, όμως η βάση μας είναι στην Αθήνα, προπονούμαστε στον Άγιο Κοσμά, οπότε είναι δύσκολο να μετακινούμαστε για παιχνίδια στην περιφέρεια. Εμένα με ενδιαφέρει ο κόσμος να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα και να τη βάζει πάνω από τις συλλογικές του προτιμήσεις».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη χθεσινή προπόνηση έδειξε την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο σημερινό φιλικό. Ο Σηφάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Τζαβέλλας στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος, ενώ μπροστά τους θα είναι ο Κατσουράνης. Ως εσωτερικά χαφ θα παίξουν οι Καραγκούνης και Νίνης. Την επιθετική τριάδα στο 4-3-3 που πρόκειται να αγωνιστεί η Εθνική, θα αγωνιστούν οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Φετφατζίδης αριστερά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Στη διάθεσή του Σάντος βρίσκονται και οι: Χαλκιάς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γεωργιάδης, Σιόβας, Mάκος, Kαφές, Kονέ, Σαμαράς και Mήτρογλου .

Η ΕΠΟ τιμά

τον Ρεχάγκελ

Κάτι περισσότερο από επτά μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Ότο Ρεχάγκελ παρέδιδε το τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος στον Φερνάντο Σάντος. Ο Γερμανός τεχνικός αφήνοντας ως παρακαταθήκη την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού θα τιμηθεί σήμερα πριν το φιλικό με τον Καναδά για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα.

Έτσι οι ποδοσφαιρόφιλοι της Θεσσαλίας και όχι μόνο, θα έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πουν από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ότο Ρεχάγκελ. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη φουρνιά του 2004 στο ρόστερ της ομάδας θα βρίσκονται οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Καφές και Χαλκιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το