Αθλητισμός

«Υποκλοπέας ο Νίκος Πατέρας»

Ο Αχιλλέας Μπέος έδωσε απαντήσεις στις κατηγορίες Κούγια και προανήγγειλε μηνύσεις


Πλαστές χαρακτήρισε ο Αχιλλέας Μπέος τις κασέτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ ανέφερε πως υποκλοπέας των συνομιλιών του είναι ο Νίκος Πατέρας. Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του να υποβάλει μήνυση εναντίον του Νίκου Πατέρα και του Αλέξη Κούγια για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι κασέτες αυτές, οι οποίες είναι προϊόν υποκλοπής, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε καν ως προανακριτικό υλικό.

«Οι κασέτες αυτές είναι προϊόν συρραφής και μονταρίσματος. Δεν ακούγεται καμία άλλη φωνή εκτός από τη δική μου. Τι έγινε; Μιλούσα μόνος μου στον τοίχο;», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή «στημένη» από τον Νίκο Πατέρα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε, μάλιστα, από τον εισαγγελέα να κάνει άρση απορρήτου τόσο του δικού του τηλεφώνου, όσο και του Νίκου Πατέρα, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, σχετικά με το ποιος μίλησε και πότε με τον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα.
Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος είπε τα εξής: «Βρίσκομαι εδώ απέναντί σας και αντί να εκθειάζετε το έργο που έχω κάνει στον Ολυμπιακό Βόλου, ασχολούμαστε με μια «στημένη» υπόθεση, από έναν άνθρωπο που δυστυχώς για μεγάλο διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος. Σκοπός του ήταν να στιγματίσει εμένα προσωπικά, αφού εγώ ήμουν η αιτία να απομυθοποιηθεί μετά τη ρήξη που είχαμε στις 17 Δεκεμβρίου. Μετά αποχώρησε ως αποτυχημένος από το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο κ. Νίκος Πατέρας. Είχαμε στενές σχέσεις τα δύο τελευταία χρόνια και συναντιόμασταν στο κότερό του και στο σπίτι του. Μου είχε εκμυστηρευτεί πως είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες πολλών ανθρώπων, αλλά δεν φανταζόμουν, πως θα έκανε το ίδιο και για τις δικές μας συζητήσεις. Σε τι κόσμο, αλήθεια, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;».

«Δεν είμαι ρουφιάνος»
Αναφερόμενος στον Αλέξη Κούγια, είπε: «Επιτρέπεται στον κάθε Κούγια να κάνει όλα αυτά με μονταρισμένες κασέτες; Ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος και δεν σκοπεύω να το κάνω στα 52 μου χρόνια. Προσωπικές μου συζητήσεις δεν πρόκειται να εκμυστηρευτώ, παρά μόνο αν είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αυτοί που δημιούργησαν την ιστορία, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτά που αναφέρονται στις κασέτες είναι προϊόντα υποκλοπής και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε καν ως προανακριτικό υλικό. Δεν αποδεικνύεται διάπραξη από μέρους μου οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος. Καλό είναι να μην ακούτε μόνο την πλευρά του κ. Κούγια. Υπάρχουν και πολύ καλύτεροι δικηγόροι. Δεν έχω καμία κασέτα στην κατοχή μου. Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο. Είναι συρραφή αποσπασμάτων, κατασκευασμένες στα μέτρα του υποκλοπέα κ. Νίκου Πατέρα, ο οποίος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη».
Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε στη συνέχεια πως «οι Νίκος Πατέρας και Αλέξης Κούγιας πήγαν για μαλλί, αλλά θα βγουν κουρεμένοι», ενώ υπογράμμισε: «Πώς μπορεί ένα σοβαρό κράτος να λάβει υπόψη τις παραποιημένες κασέτες; Ο Αλέξης Κούγιας να πει ποιοι έχουν συμφέρον και βγαίνουν οι κασέτες». Εγώ δεν απαντάω σε αυτό που λέτε ότι ακούγεται το «Βαγγέλη ψάξου». Δεν έχω ακούσει και δεν απαντάω σε κάτι που δεν έχω στα χέρια μου. Μιλάω για την κασέτα που αναφέρεται στον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός και ό,τι έχει εκεί μέσα. Ο κ. Κούγιας λέει από μόνος του πως οι κασέτες είναι μονταρισμένες. Μπορούμε να συλλέξουμε πέντε κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο, που δεν έχει αντίλογο. Είναι μονόλογος. Μαζέψανε αυτό που θέλανε και το μοντάρανε. Αν δεν το κάνει ο εισαγγελέας, θα το κάνω εγώ σε συγκεκριμένο εργαστήριο. Αν δεν είναι γνήσια η κασέτα, κακώς συζητάμε».

«Δική μου η φωνή αλλά

έχει γίνει συρραφή»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αφού παραδέχθηκε πάλι ότι η φωνή που ακούγεται είναι η δική του τόνισε: «Έχει γίνει συρραφή. Έχουν επιλέξει κάποια αποσπάσματα και τις έχουν φτιάξει. Επομένως αυτές οι κασέτες δεν είναι αξιόπιστες. Ζητάω από τον εισαγγελέα την άρση του απορρήτου. Να δει πότε μίλησα με τον κ. Δαλούκα. Μήπως μίλησε κάποιος άλλος; Με πήρε ο κ. Πατέρας. Ας ψάξουν να βρουν τι είπαμε με τον κ. Πατέρα. Θα είναι γελοίο να πιστέψει και ο τελευταίος πως εγώ έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού ένα διεθνή διαιτητή. Εγώ λέω ότι γνωρίζω καμιά φορά ποιος θα είναι ο διαιτητής σε ένα ντέρμπι. Όλοι σας γνωρίζατε πριν από πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ότι επικρατέστερος διαιτητής ήταν ο Καλόπουλος».
Ο Αχιλλέας Μπέος, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της τόνισε: «Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί σύμφωνα με τον κάθε Κούγια. Τον Κούγια θέλει να τιμωρήσει όλη η Ελλάδα. Αν είναι άνδρας, να κατονομάσει ποιοι τον πήραν τηλέφωνο να μη βγάλει στη δημοσιότητα τη συρραφή αυτή. Εγώ δεν τον πήρα και να βγει να το πει. Σε τηλεοπτική εκπομπή παραδέχτηκε στο τέλος ότι ακούγοντας τις κασέτες στην αρχή νόμιζε πως η δεύτερη φωνή ήταν του Νίκου Πατέρα, αλλά μετά άλλαξε γνώμη. Αφήνω σε σας να κρίνετε την αξιοπιστία του κ. Κούγια. Μέχρι τη Δευτέρα έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση τόσο στον κ. Κούγια όσο και στον κ. Πατέρα για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος μου. Αυτή η βρωμερή υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Να είστε σίγουροι πως δεν θα κουκουλωθεί, όπως οι κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό του κ. Βασσάρα. Κάποιοι έχουν φροντίσει οι καταγγελίες να παραμείνουν στα συρτάρια του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων. Αν υπάρχουν γνήσιες κασέτες, ας τις προσκομίσουν. Να δούμε αν εκεί αναφέρεται ο Κάκος ή ο Τσετσένος ή ο Βούλγαρος. Μπορεί να λέω σε μια φράση ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα Τσετσένους και Βούλγαρους και να απομόνωσε τη φράση για να κάνει συρραφή. Να ελέγξουν αυτές τις κασέτες για να δουν αν είναι κασέτες της Τζούλιας ή αν είναι γνήσιες».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είπε στη συνέχεια: «Αν υπάρχει νομοθεσία που μπορεί να τιμωρηθεί ο Κούγιας και στην Αλβανία, θα κάνω κι εκεί καταγγελία. Ο Κούγιας διασύρει και ταλαιπωρεί μία ιστορική ομάδα όπως η Παναχαϊκή. Δεν είναι ικανός να ανεβάσει μια ομάδα από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία».

Ακόμη, ο Αχιλλέας Μπέος προκάλεσε την ΕΠΟ και τη διαιτησία να πουν αν έχουν κάτι εναντίον του. Προκαλώ την ηγεσία της ΕΠΟ. Κύριοι, αποδέχεστε τους χαρακτηρισμούς του Αλέξη Κούγια; Κύριε Πιλάβιε, Βασσάρα, Τεροβίτσα, αν εγώ σας έχω υποδείξει, απειλήσει ή εκβιάσει, να το πείτε εδώ και τώρα. Προκαλώ οποιονδήποτε να καταγγείλει ενέργειά μου που να είναι αντίθετη με την ελληνική δικαιοσύνη. Μετά το ξεγύμνωμα του Πατέρα και του Κούγια, αναρωτιέμαι τι μένει. Ακόμη και οι εχθροί μου έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αλέξη Κούγια, έχεις τη δυνατότητα να ομολογήσεις για τον υποκλοπέα Νίκο Πατέρα».

«Με τον κ. Δαλούκα θα

τα πούμε στα δικαστήρια»
Όσον αφορά στην μήνυση που έχει υποβάλλει ο Γιώργος Δαλούκας εναντίον του, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Τις διαφορές μας με τον κ.Δαλούκα θα τις λύσουμε στα δικαστήρια. Ουδέποτε επικοινώνησα μαζί του παραμονή του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Μετά τον αγώνα μιλήσαμε σε έντονο ύφος, με αφορμή το πέναλτι που εκθέτει τον ίδιο και το βολιώτικο ποδόσφαιρο».
Όταν ο Αχιλλέας Μπέος ρωτήθηκε για ποιο λόγο να τα κάνει όλα αυτά ο Νίκος Πατέρας εναντίον του απάντησε: «Ρωτήστε τον ίδιο. Θεωρώ πως είμαι εγώ η αιτία που διαλύθηκε η παράγκα και είχα προσωπικό κόστος. Είμαι η αιτία που ο κ. Πατέρας φεύγει από το ποδόσφαιρο ως αποτυχημένος και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Δεν έχει το ποδόσφαιρο ανάγκη από Πατέρες. Ο κ. Πατέρας είχε ομολογήσει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά μου».
Σχετικά με το αν θα μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε: «Κάποιοι άλλοι στη θέση μου θα θεωρούσαν τίτλο τιμής να μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα. Η σχέση μου με τον Νίκο Πατέρα τόσα χρόνια αποδεικνύεται από την παρουσία μου στα γενέθλιά του στις 26 Αυγούστου. Μια σχέση με έναν άνθρωπο δεν δίνει δικαίωμα να πει θετικά ή αρνητικά πράγματα. Ή ότι εγώ με τον κ. Πατέρα ήμουν ο άνθρωπος που-αν και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις- συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελείς ή ιδιοτελείς ή αν υπήρχαν σκοπιμότητες. Το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχω κάθε δικαίωμα να μιλήσω με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ ή κάποιον άλλο πρόεδρο. Όπως έχω δικαίωμα να επιλέξω πότε θα είμαι φίλος με κάποιον».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είπε ακόμη: «Μεγαλώνω παιδιά που είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους. Έμπορος ναρκωτικών δεν είμαι, δημόσια έργα δεν παίρνω, οπότε μπορώ να βγαίνω και να τους ξεφωνίζω όλους. Τέσσερις φορές ήρθε να κάνει έλεγχο το ΣΔΟΕ στον Ολυμπιακό Βόλου και έμαθα πως θα ξαναέρθει. Ας έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτοί θα εκτεθούν, να είστε σίγουροι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μοντέλο διοίκησης και δικαιούται να συμμετέχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα δεν χρωστά σε κανέναν. Τεχνοκράτες όπως ο Κιντής, άφησαν χρέη. Σάπιοι, άσχετοι με το χώρο. Αν θέλετε αυτούς, να πάτε κάπου αλλού, στην Τανζανία. Εμένα θα με κρίνετε από το έργο στον Ολυμπιακό Βόλου. Κοιτάξτε τι έγινε ο Πανιώνιος τρία χρόνια από τότε που έφυγα. Ο κ. Πατέρας περαστικός ήταν από το ποδόσφαιρο. Συμφωνώ πως δεν είμαι αρεστός, αλλά πώς να είμαι; Είμαι αυθόρμητος, αλλά ειλικρινής. Ας βρεθεί ένας να πει ότι πλησίασα κάποιον παράγοντα και του έδωσα ή πήρα κάτι».
Επίσης, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στον Θανάση Κανελλόπουλο, λέγοντας: «Δικηγόρος μου ουδέποτε ήταν ο κ. Κανελλόπουλος στο ποδόσφαιρο. Από σήμερα παύει να είναι και δικηγόρος μου στις προσωπικές μου υποθέσεις. Γιατί η βρωμιά επηρεάζει αυτούς τους ανθρώπους. Ο κ. Κανελλόπουλος εδώ και δεκαεπτά μέρες έχει παραιτηθεί από το ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου».

«Για γέλια η επιστολή

της ΠΑΕ ΑΕΚ»
Παράλληλα, σχολίασε την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς την για γέλια, ενώ όσον αφορά το αν είναι ο ίδιος στόχος της υπόθεσης με τις κασέτες δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις πιο συμπαθητικές ομάδες της Ελλάδας. Στόχος είμαι εγώ για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εγώ δεν …μασάω όμως. Αυτοί είναι περαστικοί από το χώρο, όχι εγώ. Σε δύσκολες στιγμές και περιστάσεις εγώ γίνομαι πιο δυνατός. Η δήλωσή μου για αποχώρηση από τα διοικητικά της ΠΑΕ είχε να κάνει με μια προσωπική στιγμή με μία μερίδα φιλάθλων, που δεν τους είχα δώσει δικαίωμα να κρίνουν αποφάσεις της διοίκησης. Δουλειά των φιλάθλων είναι να στηρίζουν την ιδέα κι όχι τα πρόσωπα. Αν το καλοκαίρι βρεθεί ένας καλός παράγοντας, καλός επενδυτής, κι όχι στυλ Νίκου Πατέρα, να είστε σίγουροι ότι θα αποχωρήσω».

Εξώδικο Κανελλόπουλου

Εξώδικο προς όλα τα ΜΜΕ απέστειλε ο πρώην νομικός σύμβουλος του Αχιλλέα Μπέου, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, με το οποίο γνωστοποιεί ότι αν υπάρξουν δημοσιεύματα που θίγουν την επαγγελματική του δραστηριότητα ή τη συσχετίζουν με συγγενικά πρόσωπα θα προσφύγει στα δικαστήρια. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι έχει υπερασπιστεί τον κ. Μπέο, «ουδέποτε όμως σε αθλητικές του υποθέσεις ή υποθέσεις που αφορούν την ΠΑΕ της οποίας είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος» και συμπληρώνει ότι έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου «για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς, ενόψει της υποψηφιότητας μου για την επανεκλογή μου στο ΔΣ του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το