Photo Gallery, Τοπικά

«Υποκινούνται οι αντιδράσεις για την Ευαγγελίστρια»

Λεζάντα

Από τη χθεσινή συνέντευξη δημοτικών συμβούλων, που εκλέγονται στη Ν. Ιωνία

Δύο αντιδήμαρχοι και ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας υπέδειξαν τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Χαλέβα


Ο κ. Κ. Χαλέβας υποδείχτηκε από τους δημοτικούς συμβούλους του ενιαίου Δήμου Βόλου, που εκλέγονται στη Νέα Ιωνία, ως ο βασικός υποκινητής των αντιδράσεων που εκδηλώνονται για την ανάπλαση της Ευαγγελίστριας, αλλά και ως υποκινητής των επεισοδίων εις βάρος αιρετών. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης που αρχίζει ο Δήμος για την ανάπλαση, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φώτης Λαμπρινίδης, Γιάννης Καουνάς και ο δημοτικός σύμβουλος -πρώην δήμαρχος- Π. Μαβίδης, υπέδειξαν τον Κ. Χαλέβα ως αποκλειστικό υπεύθυνο των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Ευαγγελίστρια, με εξαγριωμένους πολίτες, να προπηλακίζουν και να επιτίθενται στο Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και τη βουλευτή κ. Ροδούλα Ζήση.

Η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη που συμμετείχε στη συνέντευξη, δεν ασπάστηκε την άποψη ότι ο κ. Χαλέβας είναι ο υποκινητής, ενώ ο κ. Μαβίδης άφησε αιχμές για την ηγετική ομάδα του Δήμου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος της ενημέρωσης των πολιτών. Χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στα ονόματά τους δεν εξαίρεσε τους κ.κ. Καουνά και Λαμπρινίδη, καθώς και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ξηρακιά.

«Καταδικάζουμε όσα έγιναν την Κυριακή, περιστατικά πρωτόγνωρα για τη Νέα Ιωνία, που υποκινούνται από τον γνωστό πολιτικάντη, παράγοντα», δήλωσε ο κ. Καουνάς στη συνέντευξη και τόνισε ότι η διαβούλευση για την ανάπλαση της Ευαγγελίστριας άρχισε πριν τρία χρόνια, για να ολοκληρωθεί το 2010 με τη δημοπράτηση του έργου. Όπως εξήγησε, ο διάλογος για την ανάπλαση της Ευαγγελίστριας «έρχεται» από τη Δημοτική Αρχή του κ. Φούσκη και νωρίτερα, ενώ ο τέως δήμαρχος ξεκίνησε τις διαδικασίες.

«Γίνεται εξέγερση για μια ανάπλαση, αλλά φανταστείτε τι θα γίνει με άλλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται, με αλλαγές Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, όπως εκπαιδευτήρια και υγειονομικές μονάδες. Ένα αναπτυξιακό έργο είναι και η πλατεία», δήλωσε.

Χαρακτήρισε όσους αντιδρούν «ελάχιστη μειοψηφία», που «παρασύρεται από τον τοπικό παράγοντα» και δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες που θα αρχίσουν εκ νέου οι εργασίες, θα διαπιστωθεί ότι κάθε άλλο παρά διατηρητέο είναι το τοιχίο της Ευαγγελίστριας, παρότι κάτι τέτοιο υποστηρίζει ο κ. Χαλέβας.

«Αν τα τσιμεντόλιθα του 1960 αποδειχθούν διατηρητέα, θα υπακούσουμε», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Μαβίδης καταδίκασε τα επεισόδια που σπίλωσαν τον εορτασμό της γενοκτονίας των Ποντίων και τόνισε ότι για πρώτη φορά ο κόσμος της Νέας Ιωνίας βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Δήλωσε ότι οι αντιδράσεις της Κυριακής ήταν φασιστικές και εκτίμησε ότι με τη λογική των «εξεγερμένων» δεν θα έπρεπε τόσα χρόνια στη Νέα Ιωνία να έχει γίνει τίποτα, όπως για παράδειγμα οι παρεμβάσεις στα προσφυγικά και στα Τζαμαλιώτικα.

«Αυτοί που κλαίνε σήμερα για τα ιερά και όσια της Ν. Ιωνίας πρέπει να καταλάβουν ότι από την εποχή του 1922 πολύ κλάμα και δράμα έγινε για την προσφυγιά και πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν ότι ο λαός της Ν. Ιωνίας είναι εργαλείο, για να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση και να κάνει παρεμβάσεις, προκειμένου να καλύπτει τις προσωπικές του φιλοδοξίες», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος, προσθέτοντας ότι όλες οι παρατάξεις πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν να γίνει το έργο, ενώ επιτέθηκε κατά του συμβούλου Κώστα Χαλέβα.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει με την ανάπλαση, παρά μόνο προς το καλύτερο. Αυτοί που δόμησαν άναρχα και ανορθόδοξα τη Ν. Ιωνία, κάνουν σήμερα τους τιμητές για την αισθητική της πόλης, όταν πίσω από το ιερό της Ευαγγελίστριας, ένα κτίριο με γυάλινη τζαμαρία, δίπλα από το ξενοδοχείο είναι παράνομο και ο ιδιοκτήτης πληρώνει πρόστιμο για την παρανομία αυτή, ενώ για τη νέα οικοδομή που σήμερα είναι καραγιαπί, δεν ταιριάζει με την εικόνα της Ν. Ιωνίας», είπε ο πρώην δήμαρχος αναφερόμενος στην επαγγελματική δραστηριότητα του Κ. Χαλέβα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη, ευθύνη για το έργο πλέον έχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, που πρόκειται να διαχειριστούν το ΕΣΠΑ. «Εάν θέλουν να απεντάξουν το έργο ας το κάνουν, έχουν την ευθύνη, διαφορετικά να συμμαζέψουν τους περιφερειακούς συμβούλους, που κάνουν σπέκουλα σε βάρος της πόλης», ήταν η δήλωσή του.

Ο πρώην δήμαρχος έκανε λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου και άφησε αιχμές εναντίον όσων διαχειρίστηκαν την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Εκτίμησε ότι η δημοτική αρχή δεν αντέδρασε άμεσα στις πρώτες υπονομευτικές κινήσεις που έγιναν εις βάρος του έργου και τόνισε ότι όλη η υπόθεση άρχισε λάθος και συνεχίστηκε με λάθος εκτιμήσεις, χωρίς δυναμική και αποφασιστική διάθεση ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλα άρχισαν μετά τις δηλώσεις του κ. Ξηρακιά, τον Ιανουάριο, περί πεζοδρόμησης και της Λ. Ειρήνης.

Ο πρώην δήμαρχος προανήγγειλε επανέναρξη του διαλόγου για το έργο, με νέες αιχμές κατά του Κ. Χαλέβα: «Θα βγούμε και θα περπατήσουμε σπίτι – σπίτι γιατί είμαστε από δω και δεν φύγαμε να πάμε να μείνουμε κάπου αλλού, αποδεικνύοντας ότι αγαπάμε τον τόπο. Και δε βγάζουμε κορώνες για τη Ν. Ιωνία, ενώ επιλέγουμε να μείνουμε αλλού. Δε γίναμε ξαφνικά οι εχθροί της Ν. Ιωνίας που μας ψηφίζουν 22 χρόνια και στις πρώτες θέσεις και άλλοι έγιναν τιμητές των ιερών και οσίων».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης καταδίκασε τα επεισόδια και κάλεσε τους δημότες να επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Επίσης αναφέρθηκε σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις που τάχθηκαν υπέρ του έργου, με διαφοροποιήσεις ωστόσο ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ανάπλασης και σε ερώτηση αν το έργο θα συνεχιστεί έστω και με την παρουσία της αστυνομίας τόνισε ότι κανείς δεν θα ήθελε να συνεχιστούν εργασίες κάτω από τέτοιου είδους συνθήκες και συμπλήρωσε ότι αύριο Τετάρτη θα ληφθεί και η σχετική άδεια από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, για την καθαίρεση του τοιχίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν εκ νέου μετά την απόφαση της ΕΠΑΕ.

 

Κατερίνα Τασσοπούλου

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το