Photo Gallery, Πολιτισμός

«Το άγαλμα που κρύωνε» από το ΔΗΠΕΘΕ

Συνεχίζονται οι πρωινές παραστάσεις στην Παλαιά Ηλεκτρική

 

 

 

Συνεχίζονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωί οι παραστάσεις του έργου «Το άγαλμα που κρύωνε», που αποτελεί τη φετινή παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

 

 

 

Πρόκειται για μία πρωτότυπη χοροθεατρική μεταφορά του βραβευμένου έργου του Χρήστου Μπουλώτη, που αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την τέχνη του χοροθεάτρου και να ανακαλύψουν μία άλλη διάσταση του χώρου του Μουσείου.

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή των σχολείων τους μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Δη.Πε.Θε. Βόλου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 27441, κιν. 6943 946319, κ. Κερασία Κορμπέτη).

Συντελεστές της παράστασης: Συγγραφέας : Χρήστος Μπουλώτης, σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης, χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου, μουσική σύνθεση και μουσική επιμέλεια: Νίκος Δημογιάννης, ηθοποιοί – χορευτές: Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Χαϊντούτη, Αλίκη Κασσάνδρα, Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου, Κατερίνα Σαρρή, σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη, φωτισμοί: Κώστας Τατάκος.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βόλου, το εισιτήριο εισόδου για τους μαθητές των σχολείων είναι στην τιμή των 3 ευρώ, αντί των 5 ευρώ που αποτελούσε το εισιτήριο εισόδου για τα προηγούμενα 8 χρόνια.

 

 

«Ξενοδοχείο των δύο κόσμων»

 

 

Συνεχίζονται οι πρόβες για το έργο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» που αποτελεί την τρίτη κατά σειρά παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, της οποίας η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών 2011 – 2012.

Το θίασο θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο κορυφαίοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, η κ. Νίκη Τουλουπάκη και ο κ. Γιώργος Σίσκος.

Η κ. Τουλουπάκη συμμετείχε και στην παράσταση του «Ξενοδοχείου των δύο κόσμων» του Σπύρου Ευαγγελάτου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ο κ. Σίσκος, μετά την επιτυχημένη θητεία του ως διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, έρχεται στην πόλη του Βόλου για να ερμηνεύσει με το κύρος του το χαρακτηριστικό ρόλο του προέδρου πολυεθνικής εταιρείας όπως αυτός μοναδικά περιγράφεται από τον Ε. Ε. Σμιτ. Παράλληλα συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της στη θεατρική σκηνή του Βόλου με το νέο έργο η Σύνθια Μπατσή, με παρτενέρ επί σκηνής το Χάρη Παντελιδάκη, έναν από τους πλέον ταλαντούχους νέους ηθοποιούς με σημαντική παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση. Μαζί τους η Μαρία Χαϊντούτη και ο Σπύρος Μαβίδης. Το θίασο συμπληρώνουν ο Χαράλαμπος Παυλίδης και η Μαρία Περδίκη σε ρόλους «Αγγέλων».

Το έργο πραγματεύεται τις αιώνιες μεταφυσικές ανησυχίες, όπως αυτές εκφράζονται στο σύγχρονο άνθρωπο μετά από τις ραγδαίες αποκαλύψεις της επιστήμης. «Ακουμπά» ο συγγραφέας θέματα καυτά, όπως η ηθική διάσταση της δωρεάς οργάνων και μέσω αυτών εκφράζει και αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο. Με μαεστρία παρουσιάζει τη σύγκρουση των σημερινών κοινωνικών δυνάμεων, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τον πρόεδρο μίας πολυεθνικής εταιρείας με την καθαρίστρια του γραφείου του, εξισώνοντάς τους όμως ισοπεδωτικά μπροστά στην αέναη αλήθεια του θανάτου.

 

 

Κωμωδία από

την Πειραματική Σκηνή

 

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις της σατυρικής κωμωδίας «Αμάν! Μας κλέψανε…» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ.

του απλού, ταλαιπωρημένου φορολογούμενου πολίτη.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή κειμένων: Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνας Δημητρίου, μουσική: Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς: Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη: Συνοδή Φουκαλά, φωτογραφίες Χρήστος Κουζιώκας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Σπύρος Χαλκιάς, Αντώνης Μαραγκάκης, Ελένη Μπακίρη, Θεοδώρα Νονόγλου, Γεωργία Ζορμπά. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου. Η παράσταση της Παρασκευής είναι λαϊκή και έχει είσοδο 10 €. Όλοι οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους παρακολουθούν την παράσταση δωρεάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το