Photo Gallery, Αθλητισμός

«Τιμή μου που θα εργαστώ στον Ολυμπιακό Βόλου»

 

«Διψασμένος» να προσφέρει στην ομάδα παρουσιάστηκε

ο Ισπανός τεχνικός Χάβι Γκραθία

 


Αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους υψηλούς στόχους που θέτει τη νέα χρονιά, εμφανίστηκε ο νέος προπονητής της ομάδας, Χάβι Γκραθία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Η επίσημη παρουσίαση του Ισπανού τεχνικού πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά, ενώ δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας γέμισαν την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση, χειροκροτώντας και επευφημώντας το νέο τεχνικό των «ερυθρολεύκων».

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους υψηλούς στόχους που θέτει τη νέα χρονιά, εμφανίστηκε ο νέος προπονητής της ομάδας, Χάβι Γκραθία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Η επίσημη παρουσίαση του Ισπανού τεχνικού πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά, ενώ δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας γέμισαν την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση, χειροκροτώντας και επευφημώντας το νέο τεχνικό των «ερυθρολεύκων».

Ο Αχιλλέας Μπέος, παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τον Χάβι Γκραθία εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο νέος προπονητής θα δώσει κάτι το διαφορετικό στην ομάδα και ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον στηρίξουν:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου επέλεξε στο πρόσωπο του κ. Γκραθία έναν προπονητή φιλόδοξο, ο οποίος προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, την ισπανική. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι παγκοσμίως γνωστό και φημίζεται για την ταχύτητα και το επιθετικό πνεύμα.

Αυτό το μοντέλο ποδοσφαίρου ξεκίνησε να παίζει πέρυσι ο Ολυμπιακός και είμαι σίγουρος πως ο νέος μας προπονητής θα δώσει κάτι το διαφορετικό σ’ αυτή την ομάδα, η οποία έχει αρχίσει να κάνει περήφανους τους φιλάθλους και έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλων.

Είμαι σίγουρος πως θα πετύχει στην πρώτη του χρονιά μακριά από την Ισπανία. Ζητώ από τον κόσμο του Βόλου να στηρίξει το νέο προπονητή, να κάνει υπομονή και να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι, πως θα δουν πολύ καλό ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τόσο οι συνεργάτες μου, όσο και εγώ προσωπικά είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον κ. Γκραθία με όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχει στον Ολυμπιακό της καρδιάς μας»

Όσον αφορά τη διάρκεια της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτή είναι ενός χρόνου με προοπτική ανανέωσης, εφόσον οι δύο πλευρές μείνουν ικανοποιημένες.

 

Γκραθία: Θα κάνω

τα πάντα για

τον Ολυμπιακό Β.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χάβι Γκραθία, ο οποίος χαιρέτησε στα ελληνικά, λέγοντας καλησπέρα, τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους της. Δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να πετύχει στη νέα του ομάδα και μέσα από τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνει και αυτός καλύτερος προπονητής:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, την ομάδα και τους φιλάθλους, για τη βοήθεια που μου δίνουν στο ξεκίνημα μου. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που θα συμμετάσχω σ’ ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει η διοίκηση για την ομάδα τη χρονιά που έρχεται.

Έχω πει στον πρόεδρο ότι δύσκολο να βγει κάποιος Ισπανός προπονητής από τη χώρα του, αλλά μέσα σε λίγες ώρες που βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω καταλάβει πως είμαι σε μια πόλη πάρα πολύ όμορφη και μέλος μιας πολύ καλής και οργανωμένης ομάδας. Θεωρώ τιμή μου που θα εργαστώ στον Ολυμπιακό Βόλου και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα γι’ αυτήν την ομάδα. Θέλω ο κόσμος του Βόλου να είναι υπερήφανος για τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια ο Βάσκος τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν έχει προλάβει να μάθει κάποια πράγματα για τη νέα του ομάδα και ποιο θα είναι το πλάνο της προετοιμασίας:

«Βρίσκομαι πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην ομάδα, αλλά από την πρώτη στιγμή έχω αντιληφθεί ότι υπάρχει μεγάλη θέληση και προσδοκία απ’ όλους να δουν τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί. Τις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα της προετοιμασίας, να φτιάξουμε το ρόστερ, ενώ θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους της ομάδας.

Για τον λόγο που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση και να έρθει να εργαστεί στην Ελλάδα: «Είναι δύσκολο για έναν νέο προπονητή να φύγει από τη χώρα του, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Ο Ολυμπιακός κάνει συνεχώς βήματα μπροστά και αυτό φαίνεται μέρα με την ημέρα. Μέσα από τον Ολυμπιακό Βόλου θέλω να γίνω καλύτερος προπονητής και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός ότι καλείται να προετοιμάσει την ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς υπάρχουν οι υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ:

«Όχι ιδιαίτερα. Είμαι προπονητής που μ’ αρέσει να δουλεύω σκληρά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα, όπως προανέφερα, να πετύχει τους στόχους της. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα η ομάδα για τις αυξημένες υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για το αν τηλεφώνησε, είτε στον Βαλβέρδε, είτε στον Χιμένεθ, δύο προπονητές που δουλεύουν στην Ελλάδα, για να πάρει πληροφορίες για τον Ολυμπιακό Βόλου και το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Επικοινώνησα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, πριν έρθω στην Ελλάδα και μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό Βόλου και για την πόλη».

Για το πόσο σημαντικό είναι το ότι υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα:

«Σίγουρα το ότι υπάρχουν δύο Ισπανοί και τέσσερις Αργεντινοί στην ομάδα είναι καλό και θα με βοηθήσει στην επικοινωνία. Όμως η φιλοσοφία μου είναι να μπορέσω να εντάξω όλους τους ποδοσφαιριστές στον τρόπο παιχνιδιού που θέλω να περάσω στην ομάδα. Θέλω να με καταλαβαίνουν όλοι, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα».

Για το αν σκέφτεται να εισηγηθεί στη διοίκηση να έρθουν στην ομάδα κάποιοι παίκτες από την Ισπανία:

«Το πρώτο και σημαντικό είναι να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και να καλύψουμε τα κενά. Μετά πρέπει να δούμε τι υπάρχει στην ποδοσφαιρική αγορά και τι μπορεί να κάνει η διοίκηση για να ενισχύσει το ρόστερ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Για το αν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο ισπανικό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και αυτό είναι που το κάνει να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Στο τεχνικό μέρος, όσον αφορά τους προπονητές, υπάρχει μια ιδεολογία που βοηθάει και τους παίκτες και το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσω να εντάξω την ιδεολογία του ισπανικού ποδοσφαίρου στην ομάδα μου».

Για το αν θα φέρει στην ομάδα κάποιους συνεργάτες από την Ισπανία, οι οποίοι θα πλαισιώσουν το τεχνικό τιμ:

«Έρχομαι από την Ισπανία με έναν βοηθό και κάποια άτομα που ήταν στο τεχνικό τιμ της προηγούμενης ομάδας, όπου εργάστηκα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά την προετοιμασία είναι καλύτερο να μην αποκαλύψουμε κάποια πράγματα τώρα, αλλά να μιλήσουμε όταν θα είναι η ώρα».

Κλείνοντας την παρουσίαση του νέου προπονητή, ο κ. Μπέος τόνισε τέλος, πως η ομάδα θα κινηθεί φέτος στους ρυθμούς του… ταγκό. «Αυτό φαίνεται από την επιλογή του προπονητή, ενώ στην ομάδα θα υπάρχουν πάνω από 10-12 ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές. Κι αυτό γιατί θέλουμε να παίξουμε γρήγορο, πιεστικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το