Photo Gallery, Τοπικά

«Στόλισαν» με πράσινο το γραφείο το Δημάρχου

 

Το γραφείο του Δημάρχου μετατράπηκε χθες σε «δάσος» με τον κ. Σκοτινιώτη να τονίζει ότι οι διαμαρτυρόμενοι είχαν καλές προθέσεις

 

 

Οικολόγοι και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Κλημόπουλος

 


 

 

 

Χριστουγεννιάτικα «στόλισαν» το γραφείο του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη μέλη της Περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας, οικολόγοι και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Κλημόπουλος.

Με μεγάλα κλαδιά στα χέρια και κούτσουρα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο δημαρχείο, αφού προηγήθηκαν διαπληκτισμοί στο προαύλιο των δικαστηρίων με υπαλλήλους της διεύθυνσης Πρασίνου, για το κλάδεμα των δέντρων.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλλαν στο γραφείο του κ. Σκοτινιώτη στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα και σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών της υπηρεσίας πρασίνου, ορισμένοι επιχείρησαν να κάψουν μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι για το κλάδεμα του αύλειου χώρου των δικαστηρίων.

Το κλάδεμα των δέντρων στα δικαστήρια ζητήθηκε από την Εισαγγελία σύμφωνα με το δήμο, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κατηγόρησαν για μια ακόμα φορά τους υπαλλήλους πρασίνου για «ασχετοσύνη» και «εγκληματικές ενέργειες» εις βάρος των δέντρων.

Στα δικαστήρια κλαδεύτηκαν δάφνες και μυρτιές, με τους οικολόγους να τονίζουν ότι στην ουσία λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ η υπηρεσία Πρασίνου διαβεβαιώνει ότι τα δέντρα θα αναπτυχθούν και τα «πετάξουν» υγιή κλαδιά την άνοιξη.

Το γραφείο του δημάρχου μετατράπηκε χθες σε «δάσος» με τον κ. Σκοτινιώτη να τονίζει ότι οι διαμαρτυρόμενοι είχαν καλές προθέσεις και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των δέντρων. Ωστόσο σημείωσε πως η υπηρεσία πρασίνου γνωρίζει τη δουλειά της και δεν έχει στόχο να καταστρέψει τα δέντρα.

Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε χθες πως αποδέχεται το «δώρο» των οικολόγων, ενόψει των Χριστουγέννων.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι εκλαμβάνει ως καλή πρόθεση την κίνηση που έγινε, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ευαισθησία απέναντι στο πράσινο και δεν είχαν καμία διάθεση να βλάψουν, αλλά να βοηθήσουν. Επισήμανε ότι το κλάδεμα των δένδρων στην πόλη γίνεται με τις συμβουλές γεωπόνων και ειδικών ενώ αναφέρθηκε και στο άρθρο του καθηγητή Γεωπονίας κ. Νάνου στον τοπικό τύπο που στήριζε τις επιλογές της υπηρεσίας Πρασίνου.

«Εκτιμώ ότι η κίνηση έγινε από ανθρώπους που έχουν καλή πρόθεση, έχουν ευαισθησία απέναντι στο πράσινο, δεν έχουν καμία αντιπαλότητα και καμία διάθεση να βλάψουν, αλλά θέλουν να βοηθήσουν.

Έχουν μια άποψη, αλλά δεν πρόκειται για ειδικούς επιστήμονες, μα για ανθρώπους που έχουν ευαισθησία απέναντι στο πράσινο και στο περιβάλλον.

Η Υπηρεσία Πρασίνου, που συγκροτείται από επιστήμονες, γεωπόνους, πήρε και τη γνώμη άλλων ειδικών, όπως του κ. Νάνου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ασχολείται με το αστικό πράσινο.

Έχουν διαφορετική γνώμη από την υπηρεσία, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι ισοπεδωτική η όποια λύση δοθεί.

Ακούω τους προβληματισμούς που υπάρχουν, θα τους μεταφέρω στην υπηρεσία και θα εξεταστεί αν μπορούσε να υπάρξει πιο ήπια παρέμβαση στα δικαστήρια.

Η δε αναφορά στην Υπηρεσία ότι «εγκληματεί» σε βάρος του πρασίνου, είναι ισοπεδωτική. Η υπηρεσία κάνει τη δουλειά της και δεν έχει κανένα συμφέρον, ενώ επαναλαμβάνω ότι πήγε και γεωπόνος στα δικαστήρια, μετά από πίεση δικιά μου και μάλιστα πήρε και τη γνώμη κάποιων πιο ειδικών. Δεν παριστάνω τον ειδικό. Ζητώ τη γνώμη ειδικών», είπε.

Πάντως η θέση της υπηρεσίας είναι ότι την άνοιξη τα δένδρα θα έχουν «φουντώσει» και το πράσινο θα αποκατασταθεί.

Ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κ. Βολιώτης τόνισε πως το κλάδεμα που έγινε ήταν εκτεταμένο και πως ο αύλειος χώρος των δικαστηρίων μετατράπηκε σε «νεκροταφείο» δέντρων.

«Η αυλή των Δικαστηρίων έγινε έρημος και αυτό είναι απαράδεκτο γιατί τα δέντρα κλαδεύτηκαν «γουλί». Ο δήμαρχος είναι πολιτικός και καταλαβαίνει, γι’ αυτό αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ. Δεν έχουμε αντιδικία μαζί του, αλλά είναι προϊστάμενος της υπηρεσίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, η Υπηρεσία Πρασίνου κρατά απαράδεκτη στάση και δεν εφαρμόζει τους κανόνες για το κλάδεμα των δέντρων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το