Τοπικά

«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο με 12.300 ευρώ από τη ΔΕΗ Βόλου

Οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν και πού πήγαιναν και τι ακριβώς έψαχναν

Το χρηματοκιβώτιο του τμήματος ασφάλειας προσωπικού της ΔΕΗ Βόλου έγινε στόχος αγνώστων διαρρηκτών, αυτή τη φορά. Η διάρρηξη διαπράχθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και οι δράστες κατάφεραν – με ιδιαίτερη ευκολία, όπως όλα δείχνουν – να ξεχαρβαλώσουν το μικρών διαστάσεων χρηματοκιβώτιο που περιείχε 12.300 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δράστες δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Όλα δείχνουν να ήταν σωστά μελετημένα και οι δράστες να γνώριζαν τόσο το πού πήγαιναν όσο και το τι έψαχναν. Από την έρευνα της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης.

Η διάρρηξη και κλοπή στα γραφεία της ΔΕΗ έγινε αντιληπτή τις πρωινές ώρες χθες, από τους υπαλλήλους που μετέβησαν στην εργασία τους. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία ασφαλείας της ΔΕΗ, που στεγάζονται σε διπλανό κτίριο από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ, της οδού Λαρίσης. Η είσοδος των γραφείων ασφαλείας είναι από την οδό Τζαβέλα. Υπάρχει ακάλυπτος χώρος, χωρίς όμως να υπάρχει ορατότητα από τυχόν διερχόμενους.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν και εξήλθαν από το ίδιο σημείο: Από το παράθυρο τουαλέτας του κτιρίου που «βλέπει» στον ακάλυπτο χώρο. Το παράθυρο της τουαλέτας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, δεν είχε ίχνη παραβίασης. Οι δράστες εισήλθαν στο χώρο των γραφείων και από ντουλάπι – πίσω από τα γραφεία – πήραν το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα. Το χρηματοκιβώτιο είναι διαστάσεων 50Χ40. Δεν χρειάστηκε να προκαλέσουν ζημιά, καθώς αφαιρούνταν με μεγάλη ευκολία από το ντουλαπάκι. Οι δράστες δεν φαίνεται να χρησιμοποίησαν διαρρηκτικά ή άλλα εργαλεία, ούτε συσκευή για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αφού … απλά το πήραν μαζί τους για να το ανοίξουν με την ησυχία τους… Επίσης φαίνεται να προκύπτει ότι το έβγαλαν από το παράθυρο, από το σημείο δηλαδή που μπήκαν στο κτίριο.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, φέρονται να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι δράστες γνώριζαν την ύπαρξη των χρημάτων στο συγκεκριμένο σημείο και έδρασαν. Από τις καταθέσεις που λαμβάνονται επιχειρείται να διαπιστωθεί αν το παράθυρο της τουαλέτας ξεχάστηκε επίτηδες ανοικτό ή κατά λάθος. Ερώτημα που, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν απαντάται με σιγουριά.

Σχετικά ενημερώθηκε και ήρθε στο Βόλο χθες το πρωί η υπεύθυνη της ΔΕΗ για την περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, από την Λαμία. Οι υπάλληλοι της ασφάλειας προσωπικού έκαναν έλεγχο και καταμέτρηση για να διαπιστώσουν αν τυχόν λείπουν και άλλα αντικείμενα από το χώρο.

Η είδηση της διάρρηξης και αρπαγής του χρηματοκιβωτίου διαδόθηκε το πρωί σε όλη την υπηρεσία και ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Στο κτίριο της ΔΕΗ, επί της οδού Τζαβέλα που στεγάζονται τα γραφεία ασφαλείας προσωπικού δεν υπάρχει προσέλευση κοινού, ενώ και τα μέτρα προστασίας και φύλαξης δεν είναι ιδιαίτερα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη διάρρηξη με στόχο χρηματοκιβώτιο σε δημόσια υπηρεσία. Πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει απόπειρες και σε άλλες υπηρεσίες, όπως στην Εφορία της Νέας Ιωνίας.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το