Αθλητισμός

«Προέχουν οι βαθμοί και όχι το θέαμα»

Τόνισε για τον Ολυμπιακό Β. στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σάκης Τσιώλης

Αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Σάκης Τσιώλης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του βρίσκονται στην καλύτερή τους αγωνιστική κατάσταση, στο διάστημα των 18 ετών που είναι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει βροντερό «παρών» στο Πανθεσσαλικό το προσεχές Σάββατο. Τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική ετοιμότητα του νεοαποκτηθέντα Ισπανού μεσοεπιθετικού, Νόε Ακόστα, ενώ υποστήριξε πως γίνονται κινήσεις για την απόκτηση ενός ικανού σέντερ φορ. Προανήγγειλε την αποχώρηση δύο παικτών από την ομάδα, όχι όμως απ’ αυτούς που αποτελούν το βασικό κορμό.

Ο Σάκης Τσιώλης στο ξεκίνημα των δηλώσεών του τόνισε:

«Τα προβλήματα στην ομάδα αυξήθηκαν, εν όψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, καθώς προστέθηκε και η απουσία του Άλβαρεζ, λόγω τιμωρίας. Παρόλα αυτά, η ομάδα είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι ποδοσφαιριστές δηλώνουμε αισιόδοξοι για την σαββατιάτικη αναμέτρηση.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι, πως μετά τα τεστ και τις μετρήσεις που έγιναν στους ποδοσφαιριστές, η ομάδα είναι στην καλύτερή της κατάσταση στο διάστημα των 18 μηνών που βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Υπάρχει πίστη  για νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρότι παίζουμε με μια ομάδα πολύ δυνατή.

Στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός είναι γεγονός πως δεν είχε εντυπωσιακή παρουσία στο ματς, όπως στα παιχνίδια του πρώτου γύρου, αλλά από εδώ και πέρα ας ξεχάσουμε το εντυπωσιακό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Τα παιχνίδια που έρχονται είναι χωρίς επιστροφή και αυτό που είναι σημαντικό πλέον για τον Ολυμπιακό είναι το αποτέλεσμα. Το ότι καταφέραμε και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Εργοτέλη και αποσπάσαμε το βαθμό της ισοπαλίας είναι πολύ σημαντικό, απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο και έμπειρο αντίπαλο, ο οποίος διαθέτει πλούσιο ρόστερ.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου, ο ΠΑΟΚ έρχεται στο Βόλο μετά από νίκη στην Τούμπα επί του Αστέρα Τρίπολης. Στο γήπεδο αναμένεται πολύς κόσμος και είναι ένα ματς το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία. Όσο το πρωτάθλημα προχωρά, οφείλουμε όλοι μας, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και Τύπος, να αφήσουμε την ομάδα να λειτουργήσει χωρίς πίεση. Θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο που έχουμε θέσει, γιατί πραγματικά αναμένεται ένας συγκλονιστικός δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα.

Περιμένουμε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να συμπαρασταθεί την ομάδα και το προσεχές Σάββατο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς αναμένονται στο Βόλο και πολλοί φίλαθλοι από την Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να ταυτιστεί με τη δική μας ομάδα. Οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι το τελευταίο λεπτό, να διδάξουν ήθος, να μην παρασυρθούν από τυχόν προκλήσεις και να διαφυλάξουν την ομάδα από προβλήματα και τιμωρίες».

Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν ρίσκαρε η ομάδα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, παίζοντας επιθετικά για τη νίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο να απειλήσει τον Ολυμπιακό, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες: «Θα μπορούσα να αφήσω και τον Ρόκα και τον Καπετάνο στο παιχνίδι και να παίρναμε πιο άνετα την ισοπαλία. Όμως η αριθμητική υπεροχή που είχαμε έναντι του αντιπάλου και οι σημαντικοί βαθμοί σε μια ενδεχόμενη νίκη, με οδήγησαν να ρίξω στο παιχνίδι τρεις επιθετικούς και στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πέντε επιθετικογενείς παίκτες. Ανέλαβα το ρίσκο, με την προοπτική της νίκης και της βαθιάς βαθμολογικής ανάσας που θα μπορούσε να πάρει η ομάδα. Το συμφέρον του Ολυμπιακού ήταν να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς και όχι απλά την ισοπαλία».

Για το πόσο προβληματίζει την τεχνική ηγεσία το γεγονός ότι δεν θα έχει στη διάθεσή της για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δύο βασικούς ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, τους Άλβαρεζ και Ουμπίντες: «Σίγουρα αποδυναμώνεται η ομάδα από τη στιγμή που χάνει δύο από τους επτά-οκτώ βασικούς παίκτες που θεωρούνται αναντικατάστατοι. Από εκεί και πέρα μια ομάδα οφείλει να έχει προβλέψει και να ετοιμάσει ένα αγωνιστικό πλάνο, σε περίπτωση που απουσιάσουν κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τον Ουμπίντες, ναι μεν η απουσία του ήταν σημαντική στα ματς που έλειψε, όπως συνέβη με τον Ηρακλή και με τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα και με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο, ωστόσο, η ομάδα πήρε τα αποτελέσματα. Έτσι, οφείλουμε να βρούμε τη λύση και σε ότι έχει να κάνει με την απουσία του Άλβαρεζ. Πιστεύω πως ο παίκτης που θα κληθεί να παίξει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα τον αντικαταστήσει επάξια».

Για τον αν ο νεοαποκτηθείς Νοέ Ακόστα θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου πρέπει να γίνονται με την προοπτική οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Ο Ακόστα έδειξε μέσα από κάποια τεστ ότι έχει την ετοιμότητα, ο εργοφυσιολόγος μας έδωσε τις εγγυήσεις. Θέλω να πιστεύω πως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής και θα μας βοηθήσει».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται από πλευράς διοίκησης: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος κάνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί ένας ικανός σέντερ φορ, αλλά και ένας μεσοπιθετικός που να είναι σε θέση να σκοράρει. Γίνονται συζητήσεις και αν όχι στο παιχνίδι Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ενδεχομένως να έχουμε αποκτήσει τον σέντερ φορ που ψάχνουμε. Για να ξεκουράσουμε τους Μάρτιν και Σολάκη, γιατί έχει πέσει πάνω τους όλο το επιθετικό βάρος. Έχουν πιεστεί και αγχωθεί. Ένας παίκτης στη γραμμή κρούσης θα αποτελέσει βάλσαμο για τον Ολυμπιακό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».

Για το αν ο Ολυμπιακός κινείται και για την απόκτηση αμυντικού χαφ: «Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι εύκολη. Εμείς αναζητάμε σε πρώτη φάση έναν σέντερ φορ, όπως προανέφερα. Οι ομάδες «χτίζονται»το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο απλά γίνονται κάποιες προσθήκες, προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ και να ξεκουραστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Αν διαισθανθούμε πως υπάρχει πρόβλημα στα αμυντικά χαφ, τώρα που δεν θα αγωνιστεί και ο Άλβαρεζ (αν και ο Ρίκκα μπορεί να δώσει λύσεις) μπορεί να κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν πρόκειται να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό: «Ένας-δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποχωρήσουν από την ομάδα και δεν μιλάμε για τους επτά-οκτώ βασικούς παίκτες που αποτελούν τον κορμό του Ολυμπιακού. Γι’ αυτούς δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Για το ποιοι θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Αν ένας ποδοσφαιριστής δηλώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να κρατήσει αυτόν τον παίκτη. Όλα αυτά, όμως, θα μας απασχολήσουν μετά και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, εξαιρετικούς επιθετικούς, με τον Σαλπιγγίδη να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης, ο οποίος κυνηγάει με πείσμα το γκολ. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο μέσα στο παιχνίδι. Αυτοί οι δύο παίκτες αποτελούν βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Γκαρσία, ο οποίος οργανώνει το παιχνίδι, απόντος του Βιτόλο. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις στα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ, αλλά και να «χτυπήσουμε» τον αντίπαλο στα σημεία εκείνα που παρουσιάζει αδυναμίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το