Photo Gallery, Αθλητισμός

«Πετάει» για την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός Β. μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο για το αυριανό ματς με την Ντιφερντάνζ

 

 

 

Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί σήμερα στις 10 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με πτήση τσάρτερ η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ντιφερντάνζ, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Josy Barthel» θα αρχίσει στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από τη NOVA.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζεται αύριο στο Λουξεμβούργο, με τους «ερυθρόλευκους» να δηλώνουν έτοιμοι για το παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ, στο οποίο θα επιχειρήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 4 Αυγούστου).

Η Ντιφερντάνζ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο για το βολιώτικο συγκρότημα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως ο αυριανός αγώνας θα είναι εύκολος για τον Ολυμπιακό. Ο Χάβι Γκράθια δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ποδοσφαιριστές του και να τονίζει συνεχώς πως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Η ομάδα του Λουξεμβούργου προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λεβάντια στο Ταλίν, η οποία της έδωσε και την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τη στιγμή, μάλιστα, που τα προγνωστικά ήταν με το μέρος της ομάδας από την Εσθονία, μετά την ισοπαλία (0-0) που είχε αποσπάσει η Λεβάντια στο Λουξεμβούργο.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα αγωνιστεί σε κάποια «καυτή» έδρα, καθώς οι φίλαθλοι που θα πάνε να παρακολουθήσουν το ματς δεν θα ξεπερνούν τους 1000 και σε καμία περίπτωση η Ντιφερντάνζ δεν φημίζεται για τους φανατικούς οπαδούς της.

Ύστερα από πέντε εβδομάδες προετοιμασίας οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται σ’ ένα αρκετά καλό αγωνιστικό επίπεδο, ενώ είναι σημαντικό ότι έχουν στα πόδια τους ήδη δύο επίσημα παιχνίδια, με τη Ραντ, τα οποία τους έδωσαν τη δυνατότητα να δουν τις αγωνιστικές τους αδυναμίες και να τις διορθώσουν, ενώ από την άλλη πλευρά τους βοήθησαν στον ψυχολογικό τομέα, από τη στιγμή που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Χάβι Γκράθια επεσήμανε στους παίκτες τα λάθη τους και ζήτησε από την ομάδα να προσέξει στον ανασταλτικό τομέα να μην δεχθεί γκολ. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς. Αντίθετα, η ομάδα θα έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της και θα κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ, όπως έκανε και πριν από 15 μέρες στο Βελιγράδι, όταν νίκησε με 1-0 τη Ραντ.

 

Με την ίδια τακτική

Αν κρίνουμε από τα όσα δοκίμασε τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις ο Ισπανός τεχνικός, δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αλλά και στο σύστημα που θα εφαρμόσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην αυριανή αναμέτρηση με την Ντιφερντάνζ. Σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο ματς της περασμένης Πέμπτης με τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό, θα υπάρξει  μία αλλαγή και αυτή αναγκαστική. Συγκεκριμένα, στη θέση του τιμωρημένου Χαλίφα Σανκαρέ θα αγωνιστεί ο Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος θα αποτελέσει παρτενέρ του Χαβιέ Τομάς στο κέντρο της άμυνας. Ο Χάβι Γκράθια θα εμπιστευτεί τους άλλους δέκα που αγωνίστηκαν κόντρα στη Ραντ, από τη στιγμή που έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.

 

Άλβαρεζ: Δεν θα

είναι εύκολο παιχνίδι

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους παραμένουν προσγειωμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούν πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο, όπως τονίζει με δηλώσεις του στη «Θ» ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Λέαντρο Άλβαρεζ: «Πάμε στο Λουξεμβούργο να παλέψουμε για τη νίκη απέναντι στην Ντιφερντάνζ, γνωρίζοντας πως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Οφείλουμε να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Ντιφερντάνζ είναι μια άγνωστη ομάδα για μας, ο προπονητής μας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται και τι ακριβώς ζητά από εμάς να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τη νίκη που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο, που είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και όπως είναι φυσικό η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη 100%. Ωστόσο, μέρα με την ημέρα και παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη.

Στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ραντ είναι γεγονός πως δεν πιάσαμε καλή απόδοση και υπήρξαν ορισμένα χρονικά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, όπου κινδυνέψαμε από τον αντίπαλο. Δεν έχουμε δείξει ακόμη τις πραγματικές μας δυνατότητες, ως ομάδα.

Στην αναμέτρηση με την Ντιφερντάνζ θα επιδιώξουμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο και ουσία στο παιχνίδι μας, απέναντι σε μια δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία φροντίζει να αμύνεται σωστά. Τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, είμαστε έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση».

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με προπόνηση στο ΕΑΚ του Βόλου, με τον Χαβιέ Ουμπίντες να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει (θλάση στον τετρακέφαλο). Ο Αργεντινός μέσος, όπως και ο τιμωρημένος Χαλίφα Σανκαρέ, αποκλείστηκαν της αποστολής και θα δουν αύριο την προσπάθεια των συμπαικτών τους από την τηλεόραση.

Σήμερα στις 9 το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι, ενώ μισή ώρα νωρίτερα ο προπονητής της ομάδας, Χάβι Γκράθια, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού βρίσκονται οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Έλντιν Γιακούποβιτς, Μανουέλ Ρόκα, Ζόλταν Σέλεζι, Πέτερ Ντολεζάι, Χαβιέ Τομάς, Αλέξανδρος Ζέρης, Στάθης Ρόκας, Γιάννης Ζαραδούκας, Λέαντρο Άλβαρεζ, Παύλος Μητρόπουλος, Στέφαν Νταρμπιόν, Αλεχάντρο Κάσχιο, Μάριο Μπρέσκα, Βιθέντε Μόνχε, Αντρέ Σκέμπρι, Νόε Ακόστα, Χουάν Μαρτίν και Ηλίας Σολάκης.

 

Στην Κ-20

ο Καλλιακούδας

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο 18χρονος μέσος Δημήτρης Καλλιακούδας θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στην ομάδα Κ-20 του συλλόγου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το