Photo Gallery, Πολιτισμός

«Παιδοχρώματα» ζωγραφικής, λογοτεχνίας, ποίησης

Ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων ο διαγωνισμός

 

 

Την Κυριακή 7/8 στις 8.00 το βράδυ, έγινε με μεγάλη επιτυχία και άφθονη προσέλευση κοινού, η απονομή των βραβείων του 6ου Πανελλήνιου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής – Λογοτεχνίας – Ποίησης που διοργάνωσε η γνωστή ζωγράφος, λογοτέχνης και τηλεπαρουσιάστρια Λένα Λιβανός.

Την κριτική επιτροπή απετέλεσαν οι: Βίκυ Κώσταινα, ποιήτρια διεθνούς φήμης και ζωγράφος, Θανάσης Νικολάου, συγγραφέας και Λένα Λιβανός. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπεύθυνος Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου κ. Γκουντέλιας.

Τα βραβεία και οι έπαινοι που δόθηκαν στη Ζωγραφική είναι τα εξής: 1ο βραβείο: Απόλλων Θεοδωρακόγλου, 2ο βραβείο: Αντώνης Γιαννακούρας, 3ο βραβείο: Εύα Γαλανού. Έπαινοι δόθηκαν στους: Μιχάλης Χαλατσόπουλος, Αντωνία Χαλατσοπούλου και Εύη Κωτσιάκη.

Τα βραβεία και οι έπαινοι που απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες στη Λογοτεχνία έχουν ως εξής: 1ο βραβείο: Αντώνης Γιαννακούρας, 2ο βραβείο: Βασιλική Παπαθεολόγου, 3ο βραβείο: Μαρία Σχίζα. Οι έπαινοι δόθηκαν στους: Εύη Κωτσιάκη, Αντώνη Σχίζα και Πολυξένη Κουκάκη.

Το 1ο βραβείο στη ζωγραφική που είναι δωρεάν φοίτηση για 3 χρόνια μέχρι την απόκτηση πτυχίου στη σχολή ζωγραφικής ABC με αλληλογραφία, είναι ευγενική προσφορά της κ. Λένας Λιβανός, ενώ τα βραβεία που δόθηκαν στη Λογοτεχνία είναι προσφορά του συγγραφέως κ. Θανάση Νικολάου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΘΗΝΑ» του κ. Νίκου Φιδέλη.

Συγκινητική ήταν όπως πάντα η έκφραση συμπαράσταση γονέων και παιδιών στο πραγματικά ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα των «Παιδοχρωμάτων», που μοναδικό σκοπό έχει την προσπάθεια να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για την Τέχνη και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους με χρώμα και λόγο, με στόχο τη δημιουργία πιο ευαισθητοποιημένων μελλοντικών πολιτών της κοινωνίας μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το