Αθλητισμός

«Ο ΠΑΟ δυσφημεί το ποδόσφαιρο»

Τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης

Επίθεση κατά του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ είπε ότι οι πράσινοι δυσφημούν το ποδόσφαιρο ενώ δεν απέφυγε να ρίξει πυρά και στην ομοσπονδία για την ανακοίνωσή της τιμωρίας των διαιτητών του ντέρμπι των «αιωνίων».
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα στα επεισόδια και δυσφημεί το ποδόσφαιρο, ενώ πρόσθεσε: «Είναι δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ. Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος. Τι θέλετε να κάνω, να τον βγάλω και εγώ στον δρόμο;».
Ο κ. Μαρινάκης φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να ζήτησε από την ΕΠΟ να άρει την τιμωρία του Καλόπουλου, ενώ υποστήριξε ότι κακώς βγήκε η ανακοίνωση για την τιμωρία των διαιτητών του ντέρμπι, καθώς «έτσι φοβίζετε τους διαιτητές με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαιτησίες όπως του Τσινιάρη και του Παμπορίδη».

Βεκρής: Το άθλημα

δυσφημεί

ο επιτιθέμενος

Τις πληροφορίες που έφερναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εξαπολύει επίθεση στον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Τζόνι Βεκρής αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΠΟ.

«Το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό. Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε εμάς ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι, από κατήγοροι μετά από όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκη». Εμείς απαντήσαμε ότι η αξιοπιστία κρίνεται από αυτόν που έχει θεσμικό ρόλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της αιθούσης ο Τζόνι Βεκρής είχε απαντήσει στην επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Το άθλημα το δυσφημεί αυτός που κάνει τις επιθέσεις κι όχι αυτός που τις υφίσταται και τις καταγγέλλει».

Πιλάβιος: Θα

αυστηροποιήσουμε

τις ποινές

Την αυστηροποίηση των ποινών και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας. Παράλληλα εξήγγειλε τη χρησιμοποίηση πέντε διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου από την επόμενη σεζόν. Επίσης, άφησε αιχμές για τη Σούπερ Λιγκ. Εξερχόμενος από το Δ.Σ της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε: «Σήμερα συνήλθε το Δ.Σ. της ΕΠΟ για όλα τα φαινόμενα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε είναι πως ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθούν ορισμένα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα. Θα απαγορεύσουμε τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Θέλουμε τη βοήθεια της Πολιτείας σε αυτά», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρότασή μου ήταν να κωδικοποιηθεί η αθλητική νομοθεσία με απλό τρόπο, να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη κι αυτό. Έχουμε πρόθεση να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια για μένα δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού».

Παράλληλα αποκάλυψε πως «… είμαστε υπέρ και συζητήσαμε πιλοτικά του χρόνου να εφαρμόσουμε το σύστημα των πέντε διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου από την επόμενη σεζόν. Θα δούμε από ποια φάση θα γίνει αυτό».
Παράλληλα επιβεβαίωσε πως… άναψαν τα αίματα στη διάρκεια του Δ.Σ. «Υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω πως στο τέλος έφυγαν όλοι ήρεμοι», ενώ άφησε αιχμές για τη λειτουργία της Σούπερ Λίγκας. «Η Σούπερ Λιγκ πρέπει να επανεξετάσει πώς λειτουργεί», ανέφερε αφήνοντας να εννοηθεί πως μακροπρόθεσμα μπορεί να τεθεί ζήτημα εποπτείας της ΕΠΟ στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Τέλος, αναφορικά με τη φημολογούμενη παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε: «Ο κ. Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής των ελληνικών θεμάτων. Ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων θα τη λάβουμε. Δεν είναι τιμωρός κανένας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το