Photo Gallery, Πολιτισμός

«Μουσικό Χωριό» στον Άγιο Λαυρέντιο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια


Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης. Φέτος διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Δήμου Βόλου.

 

 

Η διοργάνωση υλοποιείται φέτος σε δύο περιόδους, προτείνοντας και υλοποιώντας πρωτότυπες δράσεις στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και πράξης:

1η περίοδος μέχρι 24 Aυγούστου.
2η περίοδος από 26 Αυγούστου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου. 

H εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 11 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 26 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 43 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. 
 Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΛΑΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ – ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ.
 Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου.

Εκτός από τις πλούσιες δράσεις που έχουν καθιερωθεί πλέον εδώ και χρόνια, σας ενημερώνουμε και για μία σειρά από πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε όλους τους μουσικούς με τα αντίστοιχα ενδιαφέροντα:

 – Μουσικίζοντας: Παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας και διδάσκοντας μουσική 
Διδασκαλία, συντονισμός: Γιάννης Μυράλης 

 – The Happy Hour Choir: μία ορχήστρα από φωνές
Διδασκαλία, συντονισμός: Μάρθα Μαυροειδή

 – Ερμηνεία και εκτέλεση στη μουσική δωματίου 
Διδασκαλία, συντονισμός: 
Σίμος Παπάνας (βιολί)
Χαρά Σειρά (βιόλα)   

 – Aφιέρωμα στo Mεσαίωνα και την Aναγέννηση  
Δημήτρης Κούντουρας  (φλάουτο με ράμφος, φλάουτο τραβέρσο, συντονισμός συνόλων)
Ανδρέας Λινός (βιόλα ντα γκάμπα, κόνσορτ, μεσαιωνική βιέλα, συντονισμός συνόλων) 

 – Τεχνικές «Χάθα» και «Σουάρα» γιόγκα 
Διδασκαλία, συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης 

– Μικρασιάτικο Τραγούδι, «Πολίτικη ζυγιά» και ταξίμι 
Διδασκαλία, συντονισμός: 
Χρήστος Τσιαμούλης (θεωρία, οργανική συνοδεία, ταξίμι)
Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι)
Σωκράτης Σινόπουλος (οργανική συνοδεία, ταξίμι)  

– Η τέχνη του ακορντεόν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια
Διδασκαλία, συντονισµός: Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν)
Καλεσμένοι οι: Romica Serban (τσίμπαλο, Ρουμανία), Reno Pipoi (βιολί, Ρουμανία). 
Σεμινάρια

μουσικής

στο Χόρτο

 

 

Τρία σεμινάρια μουσικής διοργανώνονται αυτές τις ημέρες στο παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου, όπου, κάθε καλοκαίρι από το 1984, το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» διοργανώνει σεμινάρια, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Φέτος, διδάσκουν οι καθηγητές Ειρήνη Τσιρακίδου, Γιώργος Χατζηνίκος και Χρήστος Κανέτης.

Το σεμινάριο της κ. Τσιρακίδου, με θέμα την όπερα, απευθύνεται σε σπουδαστές και τελειόφοιτους τραγουδιστές. Το σεμινάριο του κ. Χατζηνίκου «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας», απευθύνεται σε οποιοδήποτε σόλο όργανο, φωνή, σύνολο μουσικής δωματίου, αλλά και στο φιλόμουσο ακροατή. Τα δύο αυτά σεμινάρια διοργανώνονται παράλληλα έως 23 Αυγούστου. Το σεμινάριο του κ. Χατζηνίκου πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες και της κ. Τσιρακίδου κατά τις απογευματινές, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα, για όποιον επιθυμεί, να παρακολουθεί και τα δύο.

Το διεθνές σεμινάριο βιολιού και μουσικής δωματίου του κ. Κανέτη θα λάβει χώρα από 25 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ για τα ενεργά μέλη και 100 ευρώ για τους ακροατές. Την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] και στα τηλέφωνα 211-1111654 και 6936864831.

 

 

Κύκλος εκδηλώσεων

από το Μουσείο

Ελιάς και Λαδιού

 

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, όπως συνηθίζει από την ίδρυσή του, για τους θερινούς μήνες προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων. Η βάση των εκδηλώσεων είναι η έδρα του Μουσείου, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άνω Γατζέας.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις θεάτρου σκιών από το «Θρακικό Θέατρο Σκιών» του Γιάννη Βουλτσίδη, με το έργο: «O Δον Κιχώτης στην Ελλάδα, προλογίζει ο κυρ-Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Οι παραστάσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, μεταξύ των άλλων: Στη Ζαγορά, τη Μηλίνα, τα Καλά Νέρα, την Αγχίαλο, το Βόλο, την Αγριά.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου ώρα 8:30 το βράδυ, στο Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί Αφιέρωμα

στον υμνητή της Μαγνησίας, Γάλλο ποιητή PIERRE GOLDIN. Θα παραστεί ο ίδιος ο ποιητής. Ο Pierre Goldin είναι  καθηγητής σε Λύκειο. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές στη Γαλλία και τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της πατρίδας του και της δεύτερης πατρίδας του την Αγχίαλο. Ποιήματά του θ’ απαγγελθούν στην γαλλική και την ελληνική, από τη Θεατρική Ομάδα.  Πληροφορίες: 2423022009, www.mouseioelias.gr, [email protected].

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το