Αθλητισμός

«Κολλημένος» με την ισοπαλία

Οι Τζούνιορ (αριστερά) και Μόνχε διεκδικούν τη μπάλα στο χθεσινό παιχνίδι στο Παγκρήτιο

Ο Ολυμπιακός Β. έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για τη Σούπερ Λιγκ

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση που διεξήχθη χθες στο Παγκρήτιο Στάδιο ανάμεσα στον Εργοτέλη και στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» τους Σάκη Τσιώλη να σημειώνουν την ένατη ισοπαλία σε 17 παιχνίδια και την πέμπτη μακριά από το Βόλο. Ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο παιχνίδι για το 2011 δεν πέτυχε γκολ, αλλά ούτε και δέχθηκε (είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Πανιώνιο) και με 22 βαθμούς παρέμεινε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισοβαθμεί με τον Ηρακλή).

Με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς με τον Εργοτέλη. Οι Ρόκας και Ρίκκα πήραν τη θέση των Μητρόπουλου και Σολάκη, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-1-4-1, με τον Μαρτίν να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην επίθεση. Ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σέλεζι (δεξί μπακ), Ζαραδούκας (αριστερός οπισθοφύλακας), Σανκαρέ και Ντολε

Μια από τις πολλές μονομαχίες που έδωσαν χθες Σανκαρέ και Μπούντιμιρ

ζάι (κεντρικοί αμυντικοί). Πιο μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Άλβαρεζ, ενώ ο Ρόκας έπαιξε ως αμυντικό χαφ, ο Ρίκκα κάλυπτε τη δεξιά πλευρά, ο Καπετάνος αγωνίστηκε από τα αριστερά, ενώ ο Μόνχε είχε πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Στο πρώτο 15λεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με τον Εργοτέλη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να βρει τους διαδρόμους για να απειλήσει το τέρμα του Γιακούποβιτς. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου εγκλωβίστηκαν στον τρόπο παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών του Σάκη Τσιώλη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να  διώχνει σχετικά εύκολα από την άμυνά του τη μπάλα, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ασκούν πίεση στα καρέ του Γιακούποβιτς.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το 30’ με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να αναπτυχθεί επιθετικά και με τον Ολυμπιακό να αμύνεται σωστά, χωρίς πάντως να υπάρχει ποιότητα στο παιχνίδι και των δύο ομάδων. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι επιχείρησαν μόλις ένα σουτ με τον Φραγκουλάκη στο 17’ το οποίο πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Γιακούποβιτς. Η καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν προϊόν του πρέσιγνκ που ασκούσαν οι «ερυθρόλευκοι» στους γηπεδούχους, πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Εργοτέλη.

Μετά το 30’ ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στα αριστερά τον Μόνχε, φέρνοντας στον άξονα τον Καπετάνο, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται καλύτερος στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, παρότι στο διάστημα αυτό ο Εργοτέλης απείλησε σε δύο περιπτώσεις την «ερυθρόλευκη» εστία. Στο 34’ οι γηπεδούχοι απείλησαν το τέρμα του Ολυμπιακού με τον Βερμπακόφσκις να σουτάρει άουτ υπό την πίεση του Άλβαρεζ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιακούποβιτς απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Βερμπακόφσκις στο λάθος που έγινε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα από τον Ζαραδούκα.

Ο Ολυμπιακός σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ακίνδυνος επιθετικά και μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο έδειξε απειλητικός για την εστία του Δασκαλάκη. Μάλιστα στο 41’ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Καπετάνος με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μόνχε να φεύγει στην επίθεση, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έπιασε το σουτ με τον Δασκαλάκη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 44’ ο Καπετάνος έπιασε χλυαρό σουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Ανοιχτό παιχνίδι

στο β’ μέρος

Το παιχνίδι ήταν σαφώς καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές καλές προσπάθειες μπροστά στις αντίπαλες εστίες, δίχως όμως να καταφέρουν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ.

Ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά στο β’ μέρος και πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Κρητικοί στο διάστημα 46’-50’ έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, με τους «ερυθρόλευκους» να στέκονται τυχεροί. Στο 49’ ο Ρομάνο εκτέλεσε φάουλ, ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ρομάνο και πάλι επιχείρησε τη σέντρα, ο Φραγκουλάκης έπιασε το σουτ με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει. Στο ίδιο λεπτό και σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ο Σασιασβίλι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει (η μπάλα βρήκε και το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς) και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ρομάνο μπλόκαρε το τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει με στόχο να φτάσει στο γκολ, όμως στο 58’ μια απερίσκεπτη ενέργεια του Ολίσε στοίχισε στην ομάδα του. Ο Νιγηριανός μέσος χτύπησε εκτός φάσης τον Άλβαρεζ με τον κ. Παμπορίδη να του δείχνει την κόκκινη κάρτα και με τους γηπεδούχους να μένουν για το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού με δέκα παίκτες.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, με τον Σάκη Τσιώλη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μετά τον Μπρέσκα που είχε περάσει στο 52’ στο παιχνίδι στη θέση του Ρίκκα, πέρασε στο 69’ και ο Σολάκης αντί του Ρόκα, με τον Ολυμπιακό στο τελευταίο 20λεπτο να αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2.

Το παιχνίδι έγινε ανοιχτό και από τις δύο ομάδες και τόσο ο Εργοτέλης, όσο και ο Ολυμπιακός είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 60’ σουτ του Βερμπακόφσκις έδιωξε με γροθιές ο Γιακούποβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ βολέ του Καπετάνου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη στο 65’ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Μπρέσκα έξω από την περιοχή.

Η είσοδος του Μπέτο στο παιχνίδι από πλευράς Εργοτέλη βοήθησε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο επικίνδυνοι επιθετικά και στο 69’ σε σέντρα Ρουμπάκη ο Μπέτο πλάσαρε πάνω στην κίνηση με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει.

Στο επόμενο λεπτό ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε τον Σολάκη την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ μετά από κάθετη μπαλιά του Μόνχε προς τον Έλληνα επιθετικό. Στο 73’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από συνδυασμένη προσπάθεια ο Σολάκης βρήκε τον Μαρτίν, αυτός με έξοχο τρόπο πάσαρε στον Μόνχε, ο οποίος τετ α τετ με τον Δασκαλάκη δεν μπόρεσε να σουτάρει (έπεσε στο χόρτο με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι) για να διώξουν στη συνέχεια οι αμυντικοί του Εργοτέλη.

Ακόμη μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 78’. Ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Σολάκης έπιασε την κεφαλιά με τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε «ρώσικη ρουλέτα» καθώς και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, αφήνοντας κενά στην άμυνα. Ο Εργοτέλης, πάντως, ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Μπούντιμιρ στο 81’ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπέτο έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Κροάτης επιθετικός μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά, με τον Γιακούποβιτς να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα, νικώντας τον παίκτη του Εργοτέλη. Ο Ελβετός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός στο χθεσινό παιχνίδι και μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας του.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο παιχνίδι και τον Δημήτρη Πλιάγκα, με στόχο να βγουν κάποιες μπαλιές από τα άκρα για τους Μαρτίν και Σολάκη, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει το γκολ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με εξαίρεση τη φάση του 86’ όπου ο Μπρέσκα από τα δεξιά σέντραρε, με τον Σολάκη να προσπαθεί με τον μηρό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και με τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης στο φινάλε του παιχνιδιού με τον Μπέτο στο 89’ και στο 92’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού με τον Γιακούποβιτς την πρώτη φορά να μπλοκάρει το σουτ του Βραζιλιάνου, ενώ τη δεύτερη φορά το σουτ που επιχείρησε ο Μπέτο βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ολυμπιακού.

Στο 92’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, θεωρώντας πως ο Σέλεζι τράβηξε από την φανέλα τον Μπούντιμιρ και τον έριξε στο χόρτο.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο ματς, με την ισοπαλία να είναι δίκαιο αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Για τον Ολυμπιακό Βόλου η κατάκτηση του ενός βαθμού θεωρείται θετικό αποτέλεσμα, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν χαρακτήρα  σ’ ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από το Βόλο. Η απουσία, πάντως, του Ουμπίντες ήταν και πάλι εμφανής, καθώς ο Ολυμπιακός με τον Αργεντινό μέσο στην ενδεκάδα είναι διαφορετική ομάδα. Για τον Εργοτέλη αυτή ήταν μόλις η πρώτη ισοπαλία στο Παγκρήτιο στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μέχρι χθες μετρούσε τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Β.  0-0

1. Δασκαλάκης

7. Ρουμπάκης

6. Βίσιο

5. Χίμπλινγκερ

37. Σασιασβίλι

15. Τζούνιορ

23. Ολίσε

31. Φραγκουλάκης

(2. Κυριακίδης 78’)

8. Ρομάνο

(10. Λεάλ 86’)

9. Βερμπακόφσκις

(11. Μπέτο 61’)

25. Μπούντιμιρ

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

3. Ντολεζάι

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

(77. Σολάκης 69’)

15. Ρίκκα

(10. Μπρέσκα 52΄)

11. Καπετάνος

(7. Πλιάγκας 85’)

26. Μόνχε

9. Μαρτίν

Σκόρερ: –

Κόκκινη: 58’ Ολίσε

Κίτρινες: 33’ Ρουμπάκης-10’ Ντολεζάι, 45’ Ρίκκα, 58’ Άλβαρεζ, 76’ Σανκαρέ

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το