Αθλητισμός

«Καλή εμφάνιση και νίκη»

Λεζάντα: Την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική έκανε χθες ο Γιώργος Ζαραδούκας

 

Δήλωσε ο Γιώργος Ζαραδούκας για το φιλικό της Εθνικής με τη Βοσνία

 


 

Στις επάλξεις βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε χθες Δευτέρα την προετοιμασία του, εν όψει της φιλικής αναμέτρησης με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη το βράδυ της Τετάρτης (22:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σαράγεβο. Εντυπωσιασμένος ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Ζαραδούκας, που έκανε χθες την «παρθενική» του προπόνηση με τα χρώματα της Εθνικής μας.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το φιλικό παιχνίδι, που θα αποτελέσει μία πρόβα τζενεράλε για τα επίσημα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2012, που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο κόντρα σε Ισραήλ και Λετονία.

Απόντες από την πρωινή προπόνηση ήταν οι Γιώργος Σαμαράς και Μιχάλης Σηφάκης. Ο πρώτος λόγω των υποχρεώσεων του με τη Σέλτικ και ο δεύτερος εξαιτίας της φιλικής αναμέτρησης του Άρη κόντρα στη Λάτσιο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να καταστρώσει τα πλάνα του, «πονοκεφαλιάζοντας» κυρίως για τη γραμμή κρούσης του. Ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα, αφού δεν έχει στη διάθεση του τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Κώστα Μήτρογλου, ενώ στο χθεσινό πρόγραμμα -όπως προαναφέραμε- δεν συμμετείχε ο Γιώργος Σαμαράς.

Το ενδιαφέρον στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής συγκέντρωσαν οι πρωτάρηδες Ζαραδούκας, Τάτος και Πέτσος. Μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος έδειξε να τους προσέχει ιδιαίτερα, καθώς είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Εντυπωσιασμένος από την πρώτη το προπόνηση με την Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Ζαραδούκας. Πάντως στις δηλώσεις του ήταν αρκετά λιτός: «Στον αγώνα με τη Βοσνία θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να νικήσουμε», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική.
Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου, Ανδρέας Τάτος είπε από τη μεριά του: «Έχω αρκετό άγχος και δεν το έχω ξεπεράσει. Δεν γνωρίζω αρκετά παιδιά, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θα αλλάξει τις επόμενες μέρες. Κάναμε καλή αρχή το πρωί με την προπόνηση και εμείς τα καινούργια παιδιά θέλουμε να δικαιώσουμε όσους μας επέλεξαν» είπε αρχικά ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε:

«Δεν περίμενα την κλήση στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Δεν το περίμενα και θέλω να πάω καλά για να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος. Στόχος μας είναι να κερδίσει η ομάδα και αν παίξουμε εμείς οι καινούργιοι, θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο».
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Πέτσος, Πλιάτσικας, Μάκος, Τάτος, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.

Το πρόγραμμα
Βάσει του προγράμματος που είχε καταρτιστεί χθες οι διεθνείς μας προπονήθηκαν δύο φορές (πρώτα στις 9 το πρωί και μετά στις 19.30) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Και οι δύο προπονήσεις ήταν ανοικτές. Η ελληνική αποστολή θα πετάξει για το Σαράγεβο σήμερα στις 11 το πρωί, ενώ στις 20.00 η ομάδα θα προπονηθεί στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αυριανός αγώνας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει την Πέμπτη 11/8 και ώρα 12:45.
Διαιτητής της αναμέτρησης με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα είναι ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το