Αθλητισμός

«Ζούμε το φαινόμενο της αμυνόμενης πολιτείας»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής

Υποστήριξε ο ΓΓΑ Π. Μπιτσαξής για την επίθεση χούλιγκαν σε θέατρο

Στην επίθεση χούλιγκαν σε θέατρο αλλά και στα ακραία μέτρα της αστυνομίας στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για «αμυνόμενη πολιτεία».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Πάνος Μπιτσαξής στον «Fm 100»
Για την επίθεση στο θέατρο: «Το παρακολούθησα. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο. Από την πλευρά της πολιτείας θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εφόσον υπάρξουν συλλήψεις δεν πρέπει να υπάρξει οίκτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε χώρο τέχνης, πέρυσι είχαν σπάσει το Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη. Αλίμονο αν η τέχνη είναι άβατο. Πρέπει να είναι χώρος απόλυτης έκφρασης. Είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο μιας αμυνόμενης πολιτείας. Αυτή είναι φασιστοειδή βία, έχει χαρακτηριστικά φασισμού, δηλαδή όποιος δεν είναι μαζί μας προσπαθούμε να τον συνθλίψουμε. Δεν χωράει χιούμορ με αυτές τις καταστάσεις. Ένα παιδί 19 χρονών που έκοβε εισιτήρια είναι στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση και αναμνησιακά φαινόμενα. Η οπαδική βία δεν έχει χρώμα, δεν θα πάμε στην εύκολη λύση, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να συνδέσουμε αυτή την βία με ομάδες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο θέατρο. Εκπορεύονται από όλες τις ομάδες φαινόμενα χουλιγκανισμού, πρέπει να απομακρυνθούν από τις ίδιες τις ομάδες αυτοί που προκαλούν επεισόδια».
Για τα ακραία μέτρα στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Δεν θα επιτρέψουμε να αυτοκαταργηθεί ο λόγος που λαμβάνονται μέτρα από την αμυνόμενη πολιτεία. Ο λόγος είναι η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και όχι η προστασία καμιάς ομάδας. Το δικαίωμα της κριτικής φυσικά υπάρχει. Το διαδίκτυο έβραζε, οι υπόνοιες για επεισόδια ήταν πολύ μεγάλες. Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα και είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη μακελειό τότε τι θα λέγαμε; Προστατεύσαμε τον Έλληνα πολίτη που θα του έσπαγαν το μαγαζί. Βελτιώθηκε πολύ η αστυνομική οργάνωση. Έχουμε πρόοδο, ελπίζω να μην είναι συγκυριακή. Δεν γίνεται να λέμε από την μια γιατί η αστυνομία δεν παίρνει μέτρα και μετά να μιλάμε για αυξημένα μέτρα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον Έλληνα πολίτη».

Δυσφορία του

Ολυμπιακού

για Μπιτσαξή

Έντονα ενοχλημένη είναι η διοίκηση του Ολυμπιακού από τις νέες δηλώσεις του Πάνου Μπιτσαξή με αφορμή το πρωτοφανές συμβάν του περασμένου Σαββάτου στο Θέατρο Τέχνης.
Υψηλόβαθμα στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για τα νέα… πεπραγμένα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, καθώς όπως έλεγαν «όποτε του βρεθεί η ευκαιρία, δεν διστάζει να εκτοξεύσει τα βέλη του», καταλογίζοντάς τους μάλιστα ως ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων.
Μάλιστα σε μια στιγμή – που όπως λένε στον Ολυμπιακό – ο ίδιος δείχνει απαθής σε κρούσματα βίας με πράσινη ή κιτρινόμαυρη απόχρωση. «Από πού και ως πού του ήρθε του Μπιτσαξή να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια» ήταν η απορία των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αναζητώντας εξήγηση για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από πλευράς του ΓΓΑ. Τέλος, του καταλογίζουν σε αρκετές περιπτώσεις ότι έχει λειτουργήσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε θέματα που άπτονται των μέτρων ασφαλείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το