Αθλητισμός

«Ερυθρόλευκη μαγεία» στο ΟΑΚΑ

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός Βόλου «διέλυσε» με 4-0 την ΑΕΚ στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του

Τον μεγαλύτερο θρίαμβο στην ιστορία του πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δίδαξαν ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ, συντρίβοντας την ΑΕΚ με 4-0, σε μια «μαγική» βραδιά για το βολιώτικο συγκρότημα και κατ’ επέκταση για το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Τα παλικάρια του Σάκη Τσιώλη έκαναν όλη την Ελλάδα να παραμιλά και τους φιλάθλους της ΑΕΚ να τους χειροκροτούν μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Σάκης Τσιώλης πήρε την …ταυτότητα του Μανόλο Χιμένεθ. Τα γκολ για τον εκπληκτικό χθες Ολυμπιακό σημείωσαν οι Σανκαρέ, Ουμπίντες, Μόνχε και Καπετάνος.

Με διάταξη 4-1-4-1 παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Σέλεζι (δεξιά) και Ρόκας (αριστερά), απόντος του τιμωρημένου Γιάννη Ζαραδούκα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ ο Άλβαρεζ έπαιξε μπροστά από τους δύο στόπερ. Οι Καπετάνος και Ουμπίντες αγωνίστηκαν στον άξονα, ο Μπρέσκα έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Μόνχε στην αριστερή, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σολάκης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη παρουσιάστηκαν «διαβασμένοι» και κατάφεραν όχι μόνο να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα της ΑΕΚ, αλλά και να πετύχουν και δύο γκολ στο  πρώτο 20λεπτο, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την «Ένωση».

Ο Άλβαρεζ δεν επέτρεψε στον Λυμπερόπουλο να φανεί στο παιχνίδι, ο Σανκαρέ νίκησε κατά κράτος τον Μπλάνκο, ενώ ο Σκόκο ήταν κινητικός, χωρίς όμως ουσία στο παιχνίδι του. Πολύ καλός και ο Τομάς στο κέντρο της άμυνας. Οι «ερυθρόλευκοι» εφάρμοσαν την ίδια συνταγή, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Πίεζαν ψηλά, έκλειναν τους διαδρόμους για το τέρμα του Γιακούποβιτς και προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ πέρα από κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες δεν έχασε κάποια σπουδαία ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν «κίνδυνος-θάνατος» στις αντεπιθέσεις. Ο Σολάκης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ο Μπρέσκα γύριζε στην άμυνα και μάρκαρε, βοηθώντας τον Σέλεζι, ενώ οι Ουμπίντες, Καπετάνος και Μόνχε βοηθούσαν σημαντικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Εκρηκτικό ξεκίνημα

Το  πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από πλευράς ΑΕΚ στο 8’ με τον Καράμπελα να σουτάρει έξω από την περιοχή και με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Μέσα σ’ ένα δίλεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε τρεις φορές την άμυνα της ΑΕΚ, με την τρίτη να είναι και η… φαρμακερή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Στο 10’ τα σουτ των Μπρέσκα και Καπετάνου δεν βρήκαν τον στόχο, στο επόμενο λεπτό ο Μόνχε έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από σέντρα του Σολάκη από τα αριστερά με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαχά, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος, ο Σάχα έκανε άστοχη έξοδο και ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, Σανκαρέ, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία οι παίκτες της ΑΕΚ, στο 19’ ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Αφού πρώτα στο 18’ το σουτ του Σολάκη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, στο επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «παγώσουν» για δεύτερη φορά το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Σολάκης με κεφαλιά βρήκε τον Καπετάνο και ο τελευταίο με εξαιρετική πάσα τον Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μέσος πιεζόμενος από τον Καράμπελα πλάσαρε τον Σάχα γράφοντας το 0-2.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως οι παίκτες του Χιμένεθ να μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γιακούποβιτς. Στο 24’ με τον Μπλάνκο (κεφαλιά άουτ) και στο 26’ με τον Σκόκο (σουτ πάνω από τα δοκάρια), η «Ένωση» προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, ενώ στο 43’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο (είχε μπει στη θέση του Λαγού στο 38’) ο Γιακούποβιτς έδιωξε με γροθιές.

Άλλα δύο γκολ στο β’

για τον Ολυμπιακό

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Λυμπερόπουλος πέρασε δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Μπλάνκο, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με 4-4-2. Η «Ένωση» προσπάθησε να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού να περάσει δύσκολες στιγμές. Στο 46’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο ο Γιάχιτς έπιασε κεφαλιά, με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε και την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 53’ στη σέντρα του Σκόκο.

Ο Ολυμπιακός στο 57’ άγγιξε το τρίτο γκολ όταν ο Καπετάνος έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε τη μπάλα στον Σολάκη, με τον Ντιόπ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων», πριν αυτός σουτάρει. Στο επόμενο λεπτό ο Γιακούποβιτς απέκρουσε συρτό σουτ του Σκόκο σε κόρνερ.

Για να φτάσουμε στο 61’ όπου ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, πετυχαίνοντας το 0-3. Ο Μπρέσκα έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από τα δεξιά, διήνυσε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, Μόνχε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ψύχραιμα πλάσαρε τον Σάχα, πανηγυρίζοντας έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του το γκολ.

Από το σημείο εκείνο και μετά δεν υπήρχε ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αλάνθαστοι, ενώ συνέχισαν να αγωνίζονται με αντεπιθέσεις. Στο 67’ μετά από σέντρα του Ρόκα από τα αριστερά ο Μητρόπουλος έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 80’ ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τέταρτο τέρμα, γράφοντας μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του. Ο Μπρέσκα, ο οποίος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι χθες, με ωραία μπαλιά βρήκε στα αριστερά τον Καπετάνο, με τον έμπειρο μέσο να πλασάρει εύστοχα, σημειώνοντας το 0-4.

Μετά το τέλος του αγώνα ένα κουβάρι οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού πανηγύρισαν τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ χειροκροτούμενοι και από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τσιώλης: Πετύχαμε

ιστορική νίκη

Προσγειωμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Σάκης Τσιώλης. «Πετύχαμε ιστορική νίκη, όπως δήλωσα και με τον Παναθηναϊκό. Εγώ και οι ποδοσφαιριστές, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αφιερώνουμε την επιτυχία στον κόσμο του Βόλου, που θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Μας βοήθησαν τα δύο γκολ στην αρχή και στη συνέχεια διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Π.» τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Ένταση με Μπέο

Ένταση υπήρξε πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και άνδρες ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι οποίοι αντέδρασαν με την παρουσία του «ισχυρού άνδρα» στα αποδυτήρια. Οι «κίτρινοι» ισχυρίστηκαν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε στα αποδυτήρια με μπράβους, κάτι που διέψευσε ο κ. Μπέος δηλώνοντας τα εξής: «Η παρουσία μου στα αποδυτήρια ήταν απολύτως νόμιμη, αφού είμαι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους άλλους που βρίσκονταν εκεί από την ΑΕΚ. Καλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα οι άνθρωποι της ΑΕΚ με αυτά που υποστηρίζουν. Εκεί ήταν ο παρατηρητής και ο διαιτητής και ας βγουν να με διαψεύσουν. Εγώ είμαι κανονικά εκεί, όχι σαν τους «φουσκωτούς» που έχουν βάλει από την ΑΕΚ. Αλλά θα μου πεις, αυτοί τους πληρώνουν; Αυτοί που έφτασαν μια τόσο ιστορική ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στα επίσημα ψάχνοντας τον κ. Μπέο, αλλά ευτυχώς το ματς ξεκίνησε χωρίς παρατράγουδα με την επέμβαση της Αστυνομίας που τους απομάκρυνε. Επίσης ένταση μεταξύ των παικτών παρατηρήθηκε στη φυσούνα μετά τη λήξη του α’ μέρους και τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η βαθμολογία

(19η αγωνιστική)

1. Ολυμπιακός Π.     37-9    45
2. Παναθηναϊκός      30-13  40
3. ΠΑΟΚ        23-18  33
4. ΑΕΚ            29-21  30
5. Ολυμπιακός Β.    20-18  25
6. Καβάλα      18-18  24
7. Εργοτέλης 17-22  24
8. Ξάνθη         18-21  24
9. Άρης           11-16  23
10. Κέρκυρα  17-24  23

11. Ηρακλής  15-17  22
12. Ατρόμητος 21-21           22
13. Αστέρας Τρ.        13-18  19
14. Πανιώνιος           11-20  19
15. Πανσερραϊκός    16-28  16
16. Λάρισα     12-24  14

* ΑΕΚ, Ολυμπιακός Β., ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Κέρκυρα και Λάρισα έχουν από έναν αγώνα περισσότερο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το