Αθλητισμός

«Εξάψαλμος» στην ΚΕΔ

Λεζάντα: Ο Καρακώστας κερδίζει την μπάλα από τον Γκέσιο στον αγώνα της Επανομής

Έντονα διαμαρτυρήθηκε ο Σ. Γιδόπουλος για τη διαιτησία που είχε η Νίκη στην Επανομή


Στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργο Γιαννόπουλο τα …έψαλε χθες ο Στράτος Γιδόπουλος για τη «σφαγιαστική» διαιτησία που αντιμετώπισε η Νίκη στην Επανομή, ενώ σκοπεύει να προβεί και σε άλλες ενέργειες, προκειμένου να προστευτεί η ομάδα. Έξαλλοι παραμένουν διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλοι για την αντιμετώπιση που είχε η βολιώτικη ομάδα και που την υποχρέωσε σε ήττα με το «έτσι θέλω».


Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια έχασε η Νίκη, αλλά η ευθύνη δεν ήταν δική της. Ο Βέλικο Ντόβενταν έστησε καλά την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του τα έδωσαν όλα, αλλά η διαιτησία είχε …διαφορετική άποψη. Οι «κυανόλευκοι» υποχρεώθηκαν σε ήττα με 2-1 από την Αναγέννηση, γεγονός που προκάλεσε την οργή όλων στο «κυανόλευκο στρατόπεδο».

Την Κυριακή τόσο η ΠΑΕ Νίκη, όσο και οι ποδοσφαιριστές εξέδωσαν ανακοινώσεις όπου στηλιτεύουν τη διαιτησία του κ. Κυριαζίδη, ενώ δήλωση έκανε και ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον διαιτητή Καλόπουλο, που διηύθυνε το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ως «Άγιο Ονούφριο» μπροστά στον ρέφερι από τον Έβρο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν άφησε την υπόθεση έτσι. Χθες επισκέφθηκε τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όπου συνάντηση τον πρόεδρο Γιώργο Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιδόπουλος ήταν έξαλλος και μίλησε σε πολύ έντονο ύφος στον κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος χρειάστηκε να φωνάξει τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας για να απομακρύνουν τον «κυανόλευκο» παράγοντα από τα γραφεία. Μάλιστα ήταν τόσο έντονος ο διάλογος, ώστε ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδωσε εντολή στους σεκιούριτι να μην επιτρέψουν ξανά την είσοδο στον κ. Γιδόπουλο.

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το δίκιο της Νίκης με κάθε τρόπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΑΕ Νίκη θα προσφύγει στην ΕΠΟ και στον αθλητικό εισαγγελέα ενώ συμπληρώνει: «Θα απευθυνθούμε και στην εισαγγελέα κ. Παπανδρέου που έχει το φάκελο με τα στημένα παιχνίδια. Μετά από 1,5 χρόνο επιτέλους θα πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Ποιος θα συγκρατήσει τους φιλάθλους της Νίκης που έχουν εξοργιστεί μετά τις συνεχόμενες διαιτησίες σε Κρανούλα, Γιαννιτσά και Επανομή;».

Είναι φανερό πια πως η κατάσταση οδηγείται στα άκρα, καθώς στη Νίκη δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της αδικίας στην οποία υπέστησαν. Αυτό που έγινε στην Επανομή δεν έχει προηγούμενο. Η Νίκη πολλές φόρες έχει νιώσει στο πετσί της την αδικία, αλλά τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής ξεπερνούν και την πιο …νοσηρή φαντασία.

Με το «καλημέρα» τόσο ο διαιτητής Κυριαζίδης (Έβρου), όσο και οι βοηθοί Χαρίτσης (Έβρου), Λιώλιας (Θράκης) έδειξαν τις προθέσεις τους, οι οποίες μόνο …ευγενικές δεν ήταν. Η αρχή έγινε με τα συνεχόμενα φάουλ που έδινε ο ρέφερι από τον Έβρο κλείνοντας τη Νίκη στην περιοχή της. Έτσι έδινε συχνά την ευκαιρία στους σπεσιαλίστες Δεμιρτζόγλου και Σαμαρά να απειλούν τον Μπαϊμάκη, χωρίς όμως επιτυχία.

Το πρώτο γεγονός που ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών ήταν η μη αποβολή του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου που απέκρουσε εκτός περιοχής με τα χέρια σουτ του Ναβαρέτε στο 45’. Το …αποκορύφωμα ήταν η φάση του 53’ όταν ο Κανούλας έφυγε από εμφανή θέση οφσάιντ, ο βοηθός κ. Λιώλιας δεν καταλόγισε παράβαση, με συνέπεια ο Νάστος να υποπέσει σε πέναλτι που οδήγησε και στην αποβολή του. Η Νίκη βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει στο 75’ με τον Μαϊστρέλλη, αλλά στο 84’ ο Δανίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που σίγουρα αδικεί την προσπάθεια των «κυανολεύκων», οι οποίοι έχασαν εντελώς άδικα.

ΕΠΑΝΟΜΗ: Παπαδόπουλος, Σαμαράς (81’ Δανίδης), Πολίτης, Παπατζίκος, Ευθυμιάδης, Γεωργιάδης, Διαμαντίδης, Κουλίδης, Κανούλας, Δεμιρτζόγλου

(88’ Κουρδάκης), Γκέσιος (65’ Μαυροματίδης).

ΝΙΚΗ: Μπαϊμάκης, Στουρνάρας, Τσερκέζος, Καλαμιώτης, Μαϊστρέλλης, Μακράκης, Καρακώστας (46’ Νάστος), Πετράς, Μπουσινάκης (82’ Παπαδήμας), Ναβαρέτε (65’ Τσάγγαρης), Ντάνισιτς

* Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει η ΠΑΕ Νίκη για τον πρόωρο χαμό του παλιού τερματοφύλακα της ομάδας Κώστα Ανδριόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Π.Α.Ε. και η οικογένεια της Νίκης Βόλου θρηνεί για τον χαμό, του πρώην τερματοφύλακα της ομάδας  Κώστα Ανδριόπουλου. Κώστα καλό ταξίδι…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το