Αθλητισμός

«Δεν υπάρχει θέμα Βαλβέρδε»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε ότι το συμβόλαιό του είναι διετούς διάρκειας


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει ότι το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι διετούς διάρκειας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία βάση σε ισπανικά δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι διατεθειμένος να συζητήσει με άλλες ομάδες. Διάψευση και από τον ίδιο τον Βάσκο σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με ανθρώπους του συλλόγου.

Θέμα πήγε να δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό με συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε που δημοσιεύτηκε σε ισπανική εφημερίδα. Μιλώντας στην «AS» ο Βάσκος τεχνικός απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για το προπονητικό του «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί έχω ένα συμβόλαιο για 1+1 χρόνο και σύντομα θα διαπραγματευτούμε», φέρεται να είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε. «Τα επεισόδια βγάζουν κακή εικόνα προς τα έξω για το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε.
Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη συνέντευξη η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρενέβη και εξέδωσε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα κάτωθι:

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός όσον αφορά διάφορα δημοσιεύματα ή φερόμενες δηλώσεις, οι οποίες επιχειρείται να αξιοποιηθούν προκειμένου να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα, οφείλει να υπενθυμίσει ότι η σχέση της με τον προπονητή κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μια σχέση η οποία στηρίζεται σε αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Το συμβόλαιο με τον κ. Βαλβέρδε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, έχει διάρκεια δύο έτη. Οι οποιεσδήποτε άλλες αναφορές ή προσπάθειες να αμφισβητηθεί αυτή η συνεργασία, την ώρα δε που το Πρωτάθλημα είναι ακόμα σε εξέλιξη, στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση και την δημιουργία προβλημάτων στην ομάδα μας και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο «θέμα» θεωρείται λήξαν».

Τις δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στον ισπανικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμβολαίου του για να παραμείνει στον Ολυμπιακό διέψευσε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος είχε επικοινωνία με ανθρώπους του συλλόγου και οι Πειραιώτες εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι αυτός είναι ο τεχνικός που θα οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή των επιτυχιών. Αύριο Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα γίνει το ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη με το οποίο ουσιαστικά ξεκινά ο προγραμματισμός στη νέα σεζόν.

Με τον Ολυμπιακό ήδη εστεμμένο πρωταθλητή, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλισμένη θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι από μόνο του πολύ μεγάλο κίνητρο, αφού ο καθένας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα θεσμό που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φυσικά το γνωρίζει αυτό, όπως και το γεγονός ότι μια επιτυχημένη πορεία με τον Ολυμπιακό σε αυτό, θα τινάξει την αξία της «μετοχής» του στον αέρα. Οπότε ακόμη κι αν στην άκρη (ή οπουδήποτε αλλού στο μυαλό του) υπάρχει η προοπτική της επιστροφής του στην Ισπανία, θα μπορέσει μελλοντικά να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος.
Μιλώντας σε συμπατριώτες του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε μια μεγάλη αλήθεια. «Στην Ελλάδα με σέβονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βάσκος, που ξέρει καλά ότι οι συνθήκες στον Πειραιά είναι ιδανικές για αυτόν. Οι πρωταθλητές ξεκινούν από θέση ισχύος σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους και εφόσον ο Βαλβέρδε στα επόμενα ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πάρει εγγυήσεις από τον πρόεδρο ότι μοιράζονται τις ίδιες φιλοδοξίες, θα δουλέψει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο. Αυτό που θα ήθελε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι να γνωρίζει ότι στο ήδη καλό ρόστερ της ομάδας θα προστεθούν κάποια επιπλέον «εργαλεία» που θα την ανεβάσουν επίπεδο, ενώ εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, στα συν θα είναι και το γεγονός ότι –σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί πέρυσι- θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να στήσει την ομάδα αποκλειστικά όπως αυτός θέλει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το