Αθλητισμός

«Δεν μας χαρίστηκε κανένας βαθμός»

Ο Λέαντρο Άλβαρεζ υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός Β. άξιζε να βρίσκεται ψηλότερα

στη βαθμολογία

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να περάσουν χαρούμενα τα Χριστούγεννα παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι ύστερα από πέντε μέρες άδειας επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις, καθώς αρχίζει πλέον η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Το πρώτο ματς της νέας χρονιάς και το εναρκτήριο του δευτέρου γύρου της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 5.15 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο, νικώντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας τους 20 βαθμούς συγκομιδή και πιάνοντας το όριο που είχε θέσει η τεχνική ηγεσία. Βέβαια, βάσει των εμφανίσεών τους οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη αδικούνται από τη βαθμολογική θέση που κατέχουν, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν τουλάχιστον πέντε-έξι βαθμούς περισσότερους. Όλοι, ωστόσο, στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι τόσο από την εικόνα που παρουσιάζει ο σύλλογος στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, ύστερα από 20 χρόνια απουσίας, όσο και από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια, με τους παίκτες να προσαρμόζονται στην ομάδα και όχι η ομάδα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Λέαντρο Άλβαρεζ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει από κοντά όλη την πορεία της ομάδας από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος μέχρι και σήμερα. Ο Αργεντινός μέσος με τις 74 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα τα τελευταία δυόμισι χρόνια και από τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες της ομάδας, με δηλώσεις του στη «ΘτΔ» αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως η διοικητική σταθερότητα, η συνοχή και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς και η παρουσία του Σάκη Τσιώλη, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας:

«Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, πριν από δυόμισι χρόνια, η ομάδα προσπαθούσε να οργανωθεί τόσο στο διοικητικό τομέα, όσο και αγωνιστικά. Η πρώτη χρονιά ήταν μια μεταβατική περίοδος για τον σύλλογο, στον οποίο όλοι αποκτήσαμε εμπειρίες, ενώ πέρυσι η ομάδα κατάφερε με σκληρή δουλειά να πετύχει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Η επιτυχία δεν ήταν τυχαία, αλλά προϊόν της διοικητικής σταθερότητας που υπήρχε, καθώς και του γεγονότος ότι στην ομάδα υπήρχαν πολλοί καλοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Απόδειξη το ότι πολλοί παίκτες από την ομάδα που κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ συνεχίζουν και φέτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ολυμπιακό, βοηθώντας τον σύλλογο τα μέγιστα. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας παίζει και η παρουσία του κ. Τσιώλη. Έχει περάσει τη φιλοσοφία του στον σύλλογο και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και την οποία χαρακτηρίζει η χημεία μεταξύ των παικτών».

Ο 29χρονος μέσος αναφερόμενος στην φετινή πορεία της ομάδας τόνισε: «Ο Ολυμπιακός για πολλούς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η πορεία μας, ωστόσο, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Είμαστε από τις λίγες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας, δύσκολα χάνουμε και δεν είναι υπερβολή αν έλεγα ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρισκόταν αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μας χαρίστηκε κανένας βαθμός μέσα στο γήπεδο, αντίθετα υπήρχαν παιχνίδια όπου αξίζαμε να πάρουμε περισσότερους πόντους, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και το πληρώσαμε.

Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος δεύτερος γύρος. Η ομάδα έχει αποκτήσει την εμπειρία της κατηγορίας και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Μάλιστα, από τη στιγμή που έρθουν στην ομάδα και ορισμένοι παίκτες στις θέσεις εκείνες όπου ο προπονητής κρίνει ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ, αλλά θα τερματίσει και σε μια τιμητική θέση στην τελική κατάταξη».

Αγώνας δρόμου

για Μόνχε

Η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα θα αρχίσει να απασχολεί τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από σήμερα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι», όπως προαναφέραμε, επανέρχονται στις προπονήσεις. Ο Σάκης Τσιώλης αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό υποφέρει από θλάση στο δικέφαλο και υποβάλλεται σε  θεραπεία. Ο Αργεντινός μέσος δεν προλαβαίνει, όπως όλα δείχνουν, το ματς με τον Πανιώνιο και γίνεται προσπάθεια μήπως και παίξει στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Τραυματίας είναι και ο Βιθέντε Μόνχε, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς κόντρα στην ομάδα της Ν. Σμύρνης. Επίσης, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού πρόκειται να δηλώσουν στην Πειθαρχική Επιτροπή τους Σούπερ Λιγκ σε ποιο από τα προσεχή τέσσερα ματς του πρωταθλήματος θα εκτίσει την ποινή του ο Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Θυμίζουμε πως ο Λέαντρο Άλβαρεζ, ο οποίος και αυτός συμπλήρωσε κάρτες θα εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

* Την προσεχή Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός Βόλου θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την ΕΠΟ της 6ης και 7ης φάσης της διοργάνωσης. Τα παιχνίδια είναι διπλά και οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν είναι στις19 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το