Αθλητισμός

«Δεν μας βγήκε το παιχνίδι»

Τόνισε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα στο Πανθεσσαλικό

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού Πειραιώς παραδέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι:

«Ήταν ένα παιχνίδι που πραγματικά θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς. Βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μας, είχαμε ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο ικανοί και πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ και να ελέγξουμε τον ρυθμό και τον χώρο. Δεν έγινε αυτό όμως, και σε μια φάση του Ολυμπιακού, όπου ο Άλβαρεζ ήταν πεσμένος στο έδαφος και θα ήταν ο παίκτης που θα κάλυπτε τον Φουστέρ, δεχθήκαμε το γκολ και το παιχνίδι έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού.

Προσπαθήσαμε να προβληματίσουμε στο β΄ ημίχρονο τον Ολυμπιακό, βάζοντας δεύτερο φορ, όμως, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τον παραπάνω παίκτη στη μεσαία γραμμή και έκανε δύο-τρεις ευκαιρίες για γκολ. Όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, πιο πιθανό ήταν να δεχθούμε εμείς δεύτερο γκολ, παρά να γυρίσουμε το ματς. Έτσι, έβαλε στο ματς τον Ακόστα για να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Δεν καταφέραμε να πιέσουμε από τα άκρα και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Έχουμε μπροστά μας ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, με Κέρκυρα για το Κύπελλο και Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα τους 34 βαθμούς που είναι το όριο παραμονής. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση στα παιχνίδια με την Κέρκυρα και τον Ατρόμητο, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σε ερώτηση αν η ανωτερότητα της ομάδας του Πειραιά δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου να δημιουργήσει «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ ή οφείλεται και σε άλλους λόγους τόνισε: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Από την άλλη η απουσία του Ουμπίντες ήταν σημαντική για μας, καθώς είναι ένας παίκτης δημιουργικός, ο οποίος μοιράζει το παιχνίδι».

Τέλος, για το αν ο Νέμεθ που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα υποστήριξε: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, μπορεί να μην βρίσκεται στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και ίσως αγωνιστεί και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Κέρκυρα».

Ικανοποιημένος

ο Βαλβέρδε:

Ευχαριστημένος από την κατάκτηση των τριών βαθμών δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στις δηλώσεις του: «Είμαι ευχαριστημένος για από την κατάκτηση των τριών βαθμούς, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τουλάχιστον άλλο ένα γκολ. Κερδίζουμε τα παιχνίδια με 1-0, ενώ έχουμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μας πίεσε, είχε μόλις από μία ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο κι αυτό δείχνει πόσο καλή ήταν η ανασταλτική μας λειτουργία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα που κάνει αρκετές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, αλλά εμείς καταφέραμε σήμερα (σημ. χθες) να του περιορίσουμε την επιθετική δραστηριότητα. Βγάζει ψυχή μέσα στο γήπεδο και δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες, παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο».

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων που έχει η ομάδα με τις ομάδες της περιφέρειας, απαντώντας σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό για μας που κερδίσαμε τα παιχνίδια με τις ομάδες της επαρχίας. Είμαστε μια πολύ συμπαγής και ενωμένη ομάδα και είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα. Είναι ένα από τα θετικά στοιχεία του Ολυμπιακού που την επιτρέπει να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση»

Για τον αν θα έπρεπε να είχε διακοπεί το παιχνίδι στη φάση του τέρματος του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που παίκτης της γηπεδούχου ομάδας ήταν τραυματίας και πεσμένος στο χόρτο, είπε: «Δεν είμαι σύμφωνος να σταματάει το παιχνίδι. Ο διαιτητής αποφασίζει πότε θα διακόψει το ματς. Στη συγκεκριμένη φάση υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου στο χόρτο, δεν το αντιλήφθησαν οι δικοί μου ποδοσφαιριστές, όμως θα πω και πάλι πως ο διαιτητής είναι αυτός που αποφασίζει πότε θα διακόψει ένα παιχνίδι»

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Τζιμπούρ, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Ο Τζιμπούρ είναι ένας παίκτης που μας δίνει κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουμε, είναι γρήγορος, έξυπνος και πολύ ικανός ποδοσφαιριστής. Πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού που παίζουμε εμείς, ωστόσο, πιστεύω πως είναι έτοιμος να προσφέρει».

Για το αν θεωρεί τη νίκη στο Βόλο «κλειδί» για την κατάκτηση του τίτλου, από τη στιγμή που διατηρήθηκε η βαθμολογική διαφορά των επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν νίκη «κλειδί» για τον τίτλο. Ήταν όμως πολύ σημαντική νίκη, όπως και αυτή με τον Αστέρα στην Τρίπολη την προηγούμενη αγωνιστική.

Τέλος, για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τόνισε: «Είναι ένα  πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Δεν μου αρέσει να παίζω σε γήπεδα χωρίς κόσμο. Θα είναι δύσκολο το ματς, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει στο κύπελλο, πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στο «Καραϊσκάκη» και εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά να πάμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το