Αθλητισμός

«Δεν μας αγγίζουν τα όσα ακούγονται και γράφονται»

ΛΕΖΑΝΤΑ Φ1:

 

 

Σύμφωνα με τον Χάβι Γκράθια ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τη Ραντ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Χάβι Γκράθια

 

 

Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ραντ, παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάβι Γκράθια. Η συνέντευξη δόθηκε πριν τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση των «ερυθρολεύκων» στην αίθουσα Τύπου του σταδίου Όμπιλιτς, με τον Ισπανό τεχνικό να επισημαίνει ότι η ομάδα του δεν έχει επηρεαστεί από τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες και αφορούν την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια. Τόνισε, πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ υποστήριξε πως θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να καταφέρει να σκοράρει στο σημερινό ματς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάβι Γκράθια:

Για το πόσο έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου για το πρώτου ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ραντ: «Η ομάδα εδώ και τριάμισι εβδομάδες προετοιμάζεται γι’ αυτό το παιχνίδι. Δουλεύουμε καθημερινά με στόχο να διορθώσουμε πολλά πράγματα, αλλά πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τη Ραντ και να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο παιχνίδι: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα γνωρίζουμε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στη βασική ενδεκάδα. Κάποιες αλλαγές, πάντως, σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι που δώσαμε με την Λοκομοτίβ θα υπάρξουν».

Για το αν έχει επηρεαστεί το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά τα όσα συμβαίνουν γύρω από την ομάδα το τελευταίο διάστημα: «Η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει απρόσκοπτα στις προπονήσεις. Αφήνουμε στην άκρη όλα όσα ακούγονται και γράφονται καθημερινά και φροντίζουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι.

Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο θα πρέπει η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη.

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ακατάλληλη ώρα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θα υπάρχει: «Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ώρα για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να κάνουμε διαφορετικά. Και οι δύο ομάδες θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και θα πρέπει να αντέξουμε τη ζέστη, ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλοι».

Για το πώς αισθάνεται εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού παιχνιδιού που θα δώσει, ως προπονητής: «Ως ποδοσφαιριστής είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη, αλλά ως προπονητής είναι η πρώτη φορά που θα κοουτσάρω την ομάδα σε αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου. Αυτό που ζούμε είναι ένα όνειρο και για όλους μας το παιχνίδι με τη Ραντ είναι πολύ σημαντικό, όσο και ιστορικό».

Για το πόσο ανεβασμένη ψυχολογικά είναι η ομάδα και τι έχει πει στους παίκτες του πριν από το ματς: «Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία του συλλόγου και ως προπονητής φροντίζω να ανεβάσω το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έχει εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια – έστω και από το ελληνικό πρωτάθλημα – και αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν έχει εικόνα για τη Ραντ και πως σκέφτεται να την αντιμετωπίσει: «Νομίζω ότι η Ραντ είναι μια ομάδα που διαθέτει καλή φυσική κατάσταση. Οι παίκτες της έχουν καλή τεχνική κατάρτιση και συνδυάζονται αρκετά καλά μεταξύ τους. Θα πρέπει από την πλευρά μας να έχουμε καλή ανασταλτική λειτουργία και να κλείσουμε όλους τους διαδρόμους προς την εστία μας.

Ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι 180 λεπτών και όχι 90’, από τη στιγμή που υπάρχει και επαναληπτικός. Επίσης, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να σημειώσουμε ένα γκολ ή και παραπάνω, αν μπορούμε εκτός έδρας».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το