Αθλητισμός

«Δίχτυα» σε Ελλάδα και εξωτερικό

Λεζάντα: Ο Τυνήσιος επιθετικός της Λανς, Ισάμ Τζεμά, φέρεται να είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού.

Ρίχνει ο Ολυμπιακός Β. προκειμένη να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού Βόλου ολοκληρώθηκαν για το 2010, οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει άδεια προκειμένου να περάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα Χριστούγεννα, ωστόσο, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δεν σταματούν τις κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μετά τον Πάολο Φραντζιπάνε, παρελθόν αποτελεί από χθες και ο Φακούντο Κάστρο.

Με τρεις ποδοσφαιριστές έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και τις προσεχείς μέρες αναμένονται εξελίξεις. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, τόσο από την Λατινική Αμερική, όσο και από την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ολυμπιακό έχει προταθεί ο Τυνήσιος διεθνής επιθετικός Ισάμ Τζεμά της Λανς. Ο 27χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί 47 φορές με την εθνική Τυνησίας και έχει σημειώσει 23 γκολ. Από το 2005 αγωνίζεται στη Λανς με εξαίρεση την περίοδο 2007-08 όπου είχε δοθεί δανεικός στην Καέν. Είναι βασικός παίκτης στη γαλλική ομάδα, ενώ είχε πετύχει τα δύο από τα τρία τέρματα που είχε σημειώσει η Λανς επί του Παναθηναϊκού τον Φεβρουάριο του 2003 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (3-1 είχε επικρατήσει η γαλλική ομάδα). Με την εθνική Τυνησίας έχει συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2008 και το 2010, ενώ δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2006, αν και είχε κληθεί, καθώς τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Πρόκειται για πολύ καλό επιθετικό, με υψηλό κασέ και τις προσεχείς μέρες θα φανεί αν ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με την περίπτωση του Τυνήσιου άσου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και ο Παραγουανός επιθετικός Πάμπλο Θεμπάγιος. Είναι 24 ετών και αγωνίζεται στν Σέρο Πορτένιο. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του μήνα και δεν επιθυμεί να το ανανεώσει, καθώς επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα της Ευρώπης. Για τον ποδοσφαιριστή, πάντως, ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Άρης.

Θυμίζουμε, πως έχουν ακόμη ακουστεί τα ονόματα των Λούσιο Φιλομένο του ΠΑΟΚ, του Μπόσκο Μπάλαμαν του Πανιωνίου και του Μάρις Βερμπακόφσκις του Εργοτέλη. Σ’ αυτά να προθέσουμε και αυτό του Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Football League με τη φανέλα της Δόξας Δράμας. Πρόκειται για 24χρονο Σέρβο επιθετικό με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2008 για λογαριασμό της Καλλιθέας, στην οποία αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο. Σε 53 παιχνίδια σημείωσε 19 γκολ. Το καλοκαίρι του 2009 πήρε μεταγραφή για τη Δόξα Δράμας, παίζοντας πέρυσι (μαζί με τα πλέι οφ) σε 36 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και 15 γκολ. Φέτος δεν έχει χάσει παιχνίδι με τους «μαυραετούς» και σε 15 ματς έχει σκοράρει οκτώ φορές. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Δόξα Δράμας και για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, εφόσον το επιθυμεί, θα πρέπει να τα βρει στον οικονομικό τομέα με τη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας.

Διάφορα σενάρια κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος είναι αυτό τον καιρό ελεύθερος και αναζητά ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Η περίπτωση πάντως (αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον) θεωρείται πολύ δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους».

Επίσης, ο Ολυμπιακός φαίνεται να εξετάζει και την απόκτηση και του Κώστα Γιαννούλη, του αριστερού οπισθοφύλακα της Κολωνίας και πρώην του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο Σάκης Τσιώλης μπορεί σε δηλώσεις του να τόνισε πως θα ήθελε στον Ολυμπιακό τον Κώστα Μήτρογλου, πλέκοντας το εγκώμιο του 22χρονου επιθετικού του Ολυμπιακού, ωστόσο, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωσή της βάζει τέρμα στα σενάρια που έχουν να κάνουν με παίκτες που μπορούν να έρθουν στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού: «Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα ονόματα παικτών, φερόμενα ως πιθανοί στόχοι, δανεικοί στον Ολυμπιακό Βόλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διευκρινίζει πως δεν ενδιαφέρεται και δεν θα κινηθεί για την απόκτηση κανενός παίκτη με τη μορφή δανεισμού».

Παρελθόν και

ο Κάστρο

Μετά τον Φραντζιπάνε, άλλος ένας Αργεντινός που ήρθε φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Ο λόγος για τον Φακούντο Κάστρο, ο οποίος έλυσε χθες το συμβόλαιό του με τη διοίκηση της ΠΑΕ κοινή συναινέσει. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Facundo Javier Perez Castro και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά σχέδιά του».

Ο 29χρονος μέσος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ Σαραντί και φέτος έπαιξε σε έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (σε κανένα από αυτά δεν αγωνίστηκε 90 λεπτά), ενώ το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με την Ξάνθη. Επίσης, έπαιξε και στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Με την αποχώρηση του Κάστρο άδειασε θέση ξένου παίκτη στην ομάδα και πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστή, χωρίς αυτός να διαθέτει απαραίτητα κοινοτικό διαβατήριο.

Ανακοίνωση από

τον Αχιλλέα Μπέο

Ύστερα από μία χρονοβόρα διαδικασία, το Εφετείο Αθηνών έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο ομόφωνα αθώο για την υπόθεση που είχε να κάνει με το Δήμο Ν. Σμύρνης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα εξής:

«Για μένα προσωπικά και για την οικογένειά μου, η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική δικαίωση και τίποτα παραπάνω, αφού ήταν πασιφανές ότι ήμουν αθώος, διότι  ουδέποτε διαχειρίστηκα έστω και ένα ευρώ από το Δήμο Ν. Σμύρνης.

Αναρωτιέμαι βέβαια μήπως πρέπει να ζητήσω συγνώμη από όσους στενοχωρήθηκαν με τη συγκεκριμένη απόφαση, όμως όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικαστές κρίνουν και αποφασίζουν βάσει πραγματικών γεγονότων, στοιχείων και αποδείξεων και όχι ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιων συγκεκριμένων αποτυχημένων παραγόντων, δημοσιογράφων και «περιστασιακών» εκδοτών.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το δικηγόρο και φίλο μου κ. Αθανάσιο Κανελλόπουλο για την πολύτιμη συμπαράστασή του.

ΥΓ. Ευχαριστώ επίσης όλους τους κακοπροαίρετους και εχθρούς γιατί μέσα από αυτήν τη διαδικασία, βγήκα πιο δυνατός».

Χριστουγεννιάτικο

γεύμα ανθρωπιάς

To Σάββατο 25 Δεκεμβρίου (ανήμερα των Χριστουγέννων), στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου (Οδός Αθηνών) στις 13:30,  η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 350 άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το