Αθλητισμός

«Βλέπει» Βέγκα η Νίκη

Ο Απ. Χαραλαμπίδης θα παρακολουθήσει τον Πορτογάλο επιθετικό


Στο Βόλο αναμενόταν χθες αργά το βράδυ ο Πορτογάλος επιθετικός Αγκουινάλντο Βέγκα για λογαριασμό της Νίκης, τον οποίο θα παρακολουθήσει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Για έναν τερματοφύλακα και έναν αμυντικό μέσο θα κινηθεί η βολιώτικη ομάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταγραφές.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μεταγραφικά θέματα στη Νίκη. Βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα του Ιανουαρίου και είναι λογικό να υπάρχει μεταγραφικός «οργασμός» στις τάξεις της ΠΑΕ, με σκοπό να έρθουν στην ομάδα παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν άμεσα.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θεωρεί άμεση προτεραιότητα την έλευση ενός επιθετικού. Είναι αλήθεια πως στην παρούσα φάση, μετά τη φυγή του Γιώργου Βακουφτσή, στη Νίκη ως μόνος «καθαρόαιμος» στράικερ έμεινε ο Γιώργος Γραμματικόπουλος.

Βέβαια τώρα τον Γενάρη αποκτήθηκε ο Ματίας Όλιβερ, ο οποίος αγωνίζεται ως «φουνταριστός». Ωστόσο ο Αργεντινός θέλει ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Το θετικό είναι ότι βρισκόταν ήδη στην Ευρώπη, καθώς ανήκε στην Μαντσανέτε, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας στην Ιταλία.

Ακόμη, όμως κι αν εγκλιματιστεί αμέσως στην ομάδα θα βρίσκονται μόνο δύο επιθετικοί και ίσως χρειαστεί να υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Για το λόγο αυτό ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ζήτησε ακόμη έναν παίκτη για τη γραμμή κρούσης.

Αυτός ίσως είναι ο Αγκουινάλντο Βέγκα. Πρόκειται για επιθετικό από την Πορτογαλία, τον οποίο συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις. Μπορεί να παίξει μέσα στην περιοχή, εκεί δηλαδή που έχει ανάγκη η Νίκη.

Ο ποδοσφαιριστής αναμενόταν να έρθει στο Βόλο χθες αργά το βράδυ συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του. Βέβαια τον παίκτη θα τον παρακολουθήσει και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του. Αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές θα συνάψουν συμφωνία.

Επίσης για την επίθεση «παίζουν» κι άλλα ονόματα, όπως αυτά του Δημήτρη Διαμαντόπουλου και του Χαράλαμπου Παυλίδη από τη Βέροια και του Βαγγέλη Διαμάντη, που μέχρι πρότινος έπαιζε στους Πόντιους Κατερίνης και δοκιμάζεται στη βολιώτικη ομάδα.

Φυσικά τη Νίκη απασχολεί και το θέμα του τερματοφύλακα, αφού έχει «χηρέψει» μια θέση μετά τη φυγή του Γκιουβενιργκίν Κόσογλου. Ο Δημήτρης Χατζημηνάς προπονείται με την ομάδα, αλλά στα υπόψη βρίσκονται οι Ρίζος και Σουμουλίδης, ενώ χθες στην προπόνηση συμμετείχε και ο νεαρός Κεφαλάς από τους Νέους Αθλητές.

Παράλληλα οι «κυανόλευκοι» κοιτούν στην αγορά και για έναν αμυντικό μέσο. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν είναι ο Αλέξανδρος Βεργώνης, γνωστός στους Βολιώτες φιλάθλους από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1985 και ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στον Ολυμπιακό Βόλου έκανε το άλμα στη Σουπερ Λιγκ με τη μεταγραφή στη Λάρισα. Εκεί, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά, γεγονός που τον εμπόδισε στην εξέλιξή του. Από κει μεταπήδησε στη Ρόδο, όπου όμως δεν κατάφερε να «στεριώσει». Ο Βεργώνης αναμένεται σήμερα στο Βόλο για να δοκιμαστεί, αλλά σίγουρα προβληματίζουν τόσο η αγωνιστική του απραξία τον τελευταίο καιρό, όσο και οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης στη λίστα βρίσκονται οι Κώστας Μανουσαρίδης και Θωμάς Μπιμπίρης. Ο πρώτος είναι 22 ετών και παίζει ως αμυντικός μέσος. Έγινε γνωστός από τη θητεία του στον Πανσερραϊκό έχοντας 27 συμμετοχές τη χρονιά που ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ. Μετά έπαιξε σε Πιερικό και Δόξα Δράμας.

Ο Θωμάς Μπιμπίρης γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1985 και διακρίνεται για το ύψος του (1.85 μέτρα). Έχει τη δυνατότητα να παίξει με την ίδια ευχέρεια τόσο στο κέντρο ως ανασταλτικός χαφ, όσο και ως σέντερ μπακ.

Με Αλμυρό η Νίκη

στο βόλεϊ κορασίδων

Εκτός έδρας αγωνίζεται η ομάδα των κορασίδων της Νίκης η οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα Κυριακή στις 15:00, τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου στο βόλεϊ.

Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: Ε.Α. Λάρισας-Ερμής Αγιάς, Γ.Σ. Αλμυρού-Νίκη Βόλου, Αργώ-Φιλαθλητικός Λάρισας και Γ.Σ. Βόλου-Α.Ε. Λάρισας (ρεπό: Α.Σ. Αστραπή).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το