Photo Gallery, Τοπικά

«Βαρύ» το αρνάκι για δεκάδες Βολιώτες

120 περιστατικά διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο

 

«Βαρύ» έπεσε το αρνάκι σε δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετέβησαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου με στομαχόπονο, αλλά και γαστρεντερίτιδα. Επίσης το τετραήμερο του Πάσχα 120 περιστατικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Αχιλλοπούλειο» και αφορούσαν παθολογικές ασθένειες, λιποθυμίες, τροχαία ατυχήματα.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Το γνωστό πλέον δρομολόγιο από το πασχαλινό τραπέζι και τον οβελία στα Επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» επαναλήφθηκε και φέτος για δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι έφαγαν υπερβολικά, για αρκετούς μετά μάλιστα από μια πολυήμερη νηστεία, με αποτέλεσμα να νιώσουν δυσφορία και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα παρατηρήθηκε αύξηση στην κίνηση ασθενών που προσήλθαν στα Επείγοντα με στομαχόπονο, υπέρταση ή ακόμη και γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονταν από τους παθολόγους γιατρούς και οι ασθενείς επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Παράλληλα όμως υπήρχαν και τα τροχαία ατυχήματα και τα ορθοπεδικά περιστατικά. Το μόνο ευχάριστο ήταν πως η ροή των περιστατικών ήταν τέτοια ώστε να καλυφθούν άμεσα από τα λιγοστά λόγω της επίσχεσης εργασίας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Δαριώτης σημείωσε πως από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και προχθές Δευτέρα του Πάσχα διακομίστηκαν με τα ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες 120 περιστατικά που αφορούσαν παθολογικά αίτια, μικροτραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, λιποθυμίες μέσα στους ιερούς ναούς, ακόμη και ατυχήματα από πτώσεις.

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με την επίσχεση εργασίας, είπε πως συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για το επίδομα στολής. Εντούτοις πρέπει να δοθούν και τα οφειλόμενα από τα εκτός έδρας και δεδουλευμένα από αργίες, υπερωρίες.

Στο μεταξύ, 375 επικουρικοί γιατροί θα προσληφθούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσηλευτικά ιδρύματα. Για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας αναλογούν τέσσερις θέσεις.

Ακόμη το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 106 ατόμων εποχιακού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Στην Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα πληρωθούν επτά θέσεις ΠΕ Φαρμακοποιών, ενώ από μία θέση θα μοιραστούν οι ειδικότητες: ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου, ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Ραδιολογίας και ΔΕ Πληροφορικής.

 

Η παιδίατρος

της Αργαλαστής

 

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αργαλαστής ζητά τη μη μετακίνηση της μοναδικής παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, ώστε να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ειδικότερα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Υστέρα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αργαλαστής, άλλά και εκφράζοντας όπως πιστεύουμε την καθολική απαίτηση 15.000 δημοτών της περιοχής από την Άνω Γατζέα έως το Τρίκερι παρακαλούμε να επαναξιολογήσετε την απόφασή σας για τη μετακίνηση της παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στο νοσοκομείο Λαμίας για κάλυψη εφημεριών.

Χωρίς να θέλουμε να παραγνωρίσουμε τους λόγους που σας οδηγούν σ’ αυτή την «λανθασμένη» για μας απόφασή σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

α) Η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής είναι η μοναδική παιδίατρος σ’ αυτό το μεγάλης έκτασης κομμάτι του Νομού Μαγνησίας δεδομένου ότι σ’ όλη αυτή την περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα ιδιώτης παιδίατρος προκειμένου εμείς οι γονείς να πάμε τα παιδιά μας σε περίπτωση ανάγκης ή ακόμη για τακτικό έλεγχο ή εμβολιασμό.

β) Η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής γνωρίζει άριστα το ιστορικό των παιδιών μας, μιας που μετά από πολλά χρόνια εργασίας της στο Κέντρο Υγείας η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό της είναι απεριόριστη. Η σχέση που έχει αναπτύξει με τα παιδιά μας και όλους εμάς τους γονείς είναι άριστη και το ενδεχόμενο της μετακίνησής της για εφημερίες σε άλλο Νοσοκομείο θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα καθώς μέχρι σήμερα είναι η μοναδική παιδίατρος στην οποία εμπιστευόμαστε την πολύτιμη υγεία των παιδιών μας.

γ) Το σταμάτημα των εφημεριών της στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σημαίνει πρακτικά ότι για κάθε περιστατικό επείγον ή μη η απόσταση από το κοντινότερο παιδιατρικό Ιατρείο απέχει ώς δύο ώρες, χρόνο πάρα πολύ για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το