Photo Gallery, Τοπικά

«Αποκλεισμός» του εμπορικού κέντρου έως την οδό Γαλλίας για τις γιορτές

Αποφασίζει η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα


 

Ο κυκλοφοριακός αποκλεισμός του εμπορικού κέντρου έως την οδό Γαλλίας, για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που ήδη ξεκίνησε, αποφασίζεται σήμερα στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Καταστηματάρχες ζήτησαν την προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού Σπυρίδη, από Γαλλίας έως 28ης Οκτωβρίου, κατά τις εορταστικές περιόδους, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ρύθμιση που εφαρμόζεται στο τμήμα της οδού Σπυρίδη, από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος. Εναλλακτικά, ζητήθηκε η διατήρηση στην κυκλοφορία του τμήματος της οδού Σπυρίδη από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος.

Το τμήμα κυκλοφοριακού σχεδιασμού της Πολεοδομίας αφού έλαβε υπόψη της τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή, τα γεωμετρικά στοιχεία δρόμων και πεζοδρομίων, τη λειτουργία συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο τμήμα της οδού Σπυρίδη από Γαλλίας έως 28ης Οκτωβρίου, καθώς και την επιτυχημένη και καθολικώς αποδεκτή ρύθμιση προσωρινής πεζοδρόμησης του εμπορικού κέντρου, προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα για επέκταση της προσωρινής πεζοδρόμησης της οδού Σπυρίδη, στο τμήμα από Γαλλίας έως 28ης Οκτωβρίου, κατά τις εορταστικές περιόδους.

Δεκτό αναμένεται να γίνει σήμερα και το αίτημα κατοίκων στη συνεδρίαση

της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για τον καθορισμό εκ περιτροπής

στάθμευσης σε τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, από Κ. Καρτάλη έως Ιωλκού..

σε αντιστοιχία με την υφιστάμενη ρύθμιση που ισχύει στη συγκεκριμένη οδό,

ανατολικά της διασταύρωσής της με την οδό Κ. Καρτάλη.

Η επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει και για την λειτουργία κόμβου σηματοδότησης επί της οδού Βόλου – Μικροθηβών (διασταύρωση με τις οδούς Ελευθερίας – Ελληνικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο.

Η υπηρεσία μετά από αυτοψία και αφού έλαβε υπόψη της, τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή, τα γεωμετρικά στοιχεία δρόμων και πεζοδρομίων, το γεγονός ότι οι οδοί Ελευθερίας και Ελληνικής Αεροπορίας είναι πεζόδρομοι, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την κείμενη νομοθεσία, προτείνει να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση.

Η Επιτροπή θα αποφασίσει επίσης την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης φορτηγών στην οδό Ελύτη.

Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης βαρέων οχημάτων (άνω των 3 τόνων) στο τμήμα της οδού Ελύτη από την οδό Γ. Δήμου έως την Περιφερειακή Οδό, θα ισχύσει λόγω μείωσης της ορατότητας.

 

Ζητούν αλλαγή δρομολογίου

Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου ζητά τροποποίηση της γραμμής Νο2 στο τμήμα από τη διασταύρωση της οδού Καζανάκι με την οδό Παρασκευοπούλου μέχρι το προτεινόμενο νέο τέρμα στην οδό Μιαούλη στη συνοικία της Καλλιθέας.

Οι τεχνικές υπηρεσίες δεν συμφωνούν με το σύνολο της πρότασης που έχει καταθέσει το ΚΤΕΛ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το