Photo Gallery, Τοπικά

«Ανταποκριθήκαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την χιονόπτωση»

Δήλωσαν χθες ο περιφερειάρχης  Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δ. Αλεξόπουλος

Στην ανεπάντεχη σύγκρουση νταλίκας και εκχιονιστικού στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Άνω Βόλου και «σε φαιά προπαγάνδα κάποιων» απέδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αλεξόπουλος «τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν από την χιονόπτωση της Καθαρής Δευτέρας» και ταλαιπώρησαν τους πολίτες στην περιοχή του Πηλίου και ειδικότερα στις περιοχές Μακρινίτσας και Πορταριάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Τον αντιπεριφερειάρχη πάντως κάλυψε ο περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός που βρέθηκε πάλι χθες το απόγευμα στο Βόλο, τονίζοντας ότι «ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αντιμετώπισε θετικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων  είχαν θέσει σε επιφυλακή το απαραίτητο προσωπικό και τα απαιτούμενα μηχανήματα (εκχιονιστικά και άλλα). Στις περιπτώσεις που τα μηχανήματα δεν επαρκούσαν είχαν μισθωθεί ιδιωτικά μηχανήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας: «Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονες χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες) σε όλη την έκταση της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στους 7 ορεινούς όγκους της, από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτούργησε ικανοποιητικά και το βασικό οδικό δίκτυο παρέμενε ανοικτό το τελευταίο 48ωρο. Ακόμη και για προβλήματα, όπως η διακοπή ηλεκτροδότησης στις Σποράδες ή και η ανάσχεση κατά διαστήματα της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ που δεν εμπίπτουν στη σφαίρα ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Λεωνίδας Ρίνης επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επισημαίνεται ότι η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για φαινόμενα παγετού, ενώ συστήνεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο».

Δηλώσεις Αγοραστού

– Αλεξόπουλου

Ο κ. Αγοραστός που το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας έφθασε στη Μαγνησία γύρω στις 10.30 το βράδυ και βρέθηκε στην περιοχή της Μακρινίτσας και Πορταριάς σημείωσε χθες ότι «ο μηχανισμός της περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αντιμετώπισε θετικά τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα» και κάλυψε πολιτικά τόσο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Αλεξόπουλο όσο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Λ. Ρίνη. Πάντως και ο ίδιος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «λείπει η υλοποίηση σε τέτοιες περιπτώσεις του αυτονόητου, ώστε η αντιμετώπιση να είναι πλήρης και να μην προκαλούνται προβλήματα, που εξοργίζουν τους πολίτες». Όπως σημείωσε «βρέθηκα εκεί που εμφανίσθηκαν τα περισσότερα προβλήματα, στον δρόμο Μακρινίτσας- Πορταριάς και Πορταριάς- Βόλου, συνομίλησα με τους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί» όπως όμως πρόσθεσε ότι «εάν δεν γίνονταν το ατύχημα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Ιωλκού με την σύγκρουση της νταλίκας του συνεταιρισμού «Ζαγορίν» και του εκχιονιστικού, που μπλοκάρε τον δρόμο από τις 7.30 μ.μ. μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν θα είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα». Δεν έπρεπε είπε «να επιτραπεί η άνοδος της νταλίκας και έτσι θα αποφεύγονταν όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από εκεί και πέρα». Επίσης ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα, μπόρεσε παρά το μεγάλος χρέος των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τους εργολάβους – ιδιοκτήτες των εκχιονιστικών μηχανημάτων να συνεχίσει τις συμβάσεις τους» και πρόσθεσε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα παρά το γεγονός ότι διαθέτει επτά μηχανήματα αποχιονισμού έχει μόνον δύο χειριστές για να τα κινήσει». Τόνισε ότι γίνονται ενέργειες για την πρόσληψη χειριστών και για την επαναλειτουργία των σταθμών αποχιονισμού που είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι «ήδη από το μεσημέρι χθες, είχε ανοίξει όλο το οδικό κύκλωμα Πηλίου και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει και οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αλυσίδες για ασφαλή κίνηση, βρίσκεται στον δρόμο Αγίου Βλασίου- Αγίου Γεωργίου Νηλείας- Πινακατών- Μηλεών», ενώ προς τα Χάνια ο δρόμος είναι πλέον καθαρός. Και ο ίδιος απέδωσε την αιτία των όποιων προβλημάτων προέκυψαν στον δρόμο Μακρινίτσας- Πορταριάς και Πορταριάς- Βόλου στην σύγκρουση της νταλίκας με το εκχιονιστικό, που προκαλούσε σχεδόν μία δίωρη καθυστέρηση στην μετακίνηση των επισκεπτών και εκδρομέων που ήταν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή. Ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι συνολικά 23 μηχανήματα που ανήκαν είτε στην αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ενότητας, είτε σε εργολάβους με τους οποίους συνεχίζονται οι συμβάσεις, έδωσαν από τις 4 το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας σκληρή μάχη ώστε να μείνουν όλοι οι δρόμοι καθαροί. Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και γενικότερα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ότι «πρόκειται για φαιά προπαγάνδα που γίνεται από ορισμένους και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν επιτυχής και ο περιφερειάρχης που βρέθηκε στην Πορταριά από τις 10 περίπου το βράδυ, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας. Τα πήγαμε καλά και ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας ανταποκρίθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν». Θέλοντας να δώσει την ένταση των φαινομένων αναφέρθηκε στην πτώση πυλώνα στην περιοχή της Δράκειας που προκάλεσε και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νησιά των Βορείων Σποράδων και όπως συμπλήρωσε γίνονται οι απαραίτητες επαφές με την ΔΕΗ για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Αναφερόμενος στις άλλες περιοχές της Μαγνησίας ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι και στις περιοχές Βελεστίνου, Αλμυρού και Κάρλας υπήρξε χιονόπτωση αλλά ήταν ηπιότερη και δεν υπήρξαν προβλήματα. Τέλος είπε ότι στάλθηκαν αλατιέρες στο Νότιο Πήλιο για να ρίξουν αλάτι στον δρόμο Αργαλαστής- Τρικερίου ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα από τον παγετό που αναμένεται τις επόμενες ώρες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το