Photo Gallery, Τοπικά

«Αναπτυξιακή επανάσταση τώρα»

Τονίστηκε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ για τις παραγωγικές τάξεις


Την ανάγκη για μία «αναπτυξιακή επανάσταση», όχι στα λόγια, «αλλά με συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές που θα την κάνουν πράξη», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος κ. Θαν. Νάκος, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» για τις παραγωγικές τάξεις, με θέμα: «Οικονομική Πολιτική και Παραγωγικές Τάξεις».

Ο κ. Νάκος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, τονίζοντας ότι «η ύφεση είναι πρωτοφανής, και οι συνέπειες αναμενόμενες. Οι επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη κλείνουν, η ανεργία διογκώνεται, το χρήμα στην αγορά σπανίζει κι όταν βρεθεί το κόστος είναι δυσβάσταχτο», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «παρά την αποδεδειγμένη αποτυχία του μνημονίου (…) όχι μόνο συνεχίζει την ίδια αντιαναπτυξιακή τακτική, αλλά επιζητεί τρόπους για την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, έχοντας αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις της τόσο στο σκέλος των εσόδων, όσο και των εξόδων της κεντρικής κυβέρνησης».

«Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα προβλήματα της αγοράς δεν είναι θεωρητικά. Είναι πραγματικά και έντονα», σημείωσε ο βουλευτής και συνέχισε: «Θεωρητική, αντίθετα, είναι η θεραπεία της κυβέρνησης. Με προπαγάνδα δεν γίνεται ανάπτυξη».

Κλείνοντας, ο κ. Νάκος συνεχάρη τη ΝΟΔΕ και τον πρόεδρό της για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, λέγοντας ότι «μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για την έξοδο από τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Απόψεις που διαμορφώνουν τη συνολική πρότασή μας και τις δεσμεύσεις μας για μια απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος νέα κυβερνητική θητεία, που σύντομα θα κληθούμε να υπηρετήσουμε».

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημ. Κολυνδρίνης τόνισε ότι «η χώρα πρέπει σύντομα να βγει από την ύφεση κάτι που θα το καταφέρει αν αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα της οικονομίας κι αν καταφέρει να διορθώσει τον κακό της εαυτό».

Το δικό του στίγμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική οικονομία και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν παρουσίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας κ. Αλέκος Μαγαλιός ενώ στην οικονομική συγκυρία και στις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία, έκανε ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του Κόμματος, κ. Γεώργιος Σουφλιάς, οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το