Photo Gallery, Αθλητισμός

«Έχουμε ραντεβού με την ιστορία»

Ο Μ. Κατσαβάκης δεν στάθηκε στην ήττα από τον Αστέρα και στρέφεται στη ρεβάνς με Ατρόμητο

Ο ημιτελικός της Τετάρτης για το κύπελλο απασχολεί τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκη Κατσαβάκη

Η μεθαυριανή ρεβάνς με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κυριαρχεί στη σκέψη όλων στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που φάνηκε, άλλωστε, από τις δηλώσεις που έκανε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το τέλος του σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον Αστέρα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ

«Κοιτάζουμε πλέον  το ματς της Τετάρτης με τον Ατρόμητο. Εκεί έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας, γιατί είναι ένας τελικός για εμάς. Είναι ιστορική στιγμή για την πόλη και το νομό. Μας περιμένει ένα κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο έχουμε ραντεβού με την ιστορία του Ολυμπιακού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Κατσαβάκης, ο οποίος δεν έκρυψε ότι η ομάδα του «ζει και αναπνέει» για τον αγώνα της 16ης Μαρτίου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν αμέσως σελίδα έπειτα από την ανεπιτυχή έξοδό τους στην Τρίπολη, ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε σε δύο σημεία, που κατά τη γνώμη του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Αρχικά αναφέρθηκε στη χαμένη ευκαιρία του Νέμεθ, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο χρονικό σημείο που διαμορφώθηκε το 2-1: «Χάσαμε άδικα το παιχνίδι. Στη φάση του δεύτερου τέρματος οι παίκτες θεώρησαν ότι η μπάλα είχε βγει άουτ και αδράνησαν. Επιπλέον το γκολ μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που δεν μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε. Εξίσου καθοριστική ήταν επίσης η φάση του Νέμεθ στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να κάνει το 1-2. Σε περίπτωση που έμπαινε το γκολ και προηγούμασταν, το άγχος θα μεταφερόταν στον Αστέρα. Εάν ήμασταν ρεαλιστές, θα είχαμε σκοράρει πρώτοι ένα δεύτερο τέρμα και θα δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις για μία μεγάλη νίκη».

Δερμιτζάκης: «Νίκη

ψυχολογίας για Αστέρα»

Ανακουφισμένος ο Παύλος Δερμιτζάκης για τη νίκη του Αστέρα

Η κατάκτηση των τριών βαθμών για λογαριασμό του Αστέρα, ανακούφισε τον προπονητή των Αρκάδων, Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος είδε την ομάδα του να διατηρείται «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ, ελάχιστες «στροφές» πριν το φίνις του φετινού πρωταθλήματος.

«Πήραμε μία μεγάλη νίκη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Το αποτέλεσμα δεν μας βοηθάει μόνο από βαθμολογικής άποψης, αλλά και ψυχολογικά. Ο τρόπος που κερδίσαμε, μας δίνει ώθηση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Χωρίς υπερβολή το πρωτάθλημα για εμάς ξεκινάει τώρα», είπε ο Π. Δερμιτζάκης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για δίκαιη επικράτηση του Αστέρα: «Πήραμε δίκαια του βαθμούς της νίκης. Κι αυτό γιατί όχι τόσο στο πρώτο, όσο στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά και με ορθολογικό ποδόσφαιρο πιέσαμε και προσπαθήσαμε. Έστω και στο τέλος του παιχνιδιού πετύχαμε τη νίκη. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ».

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Αστέρα αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και εξήρε την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που συγκαταλέγεται στις πιο ποιοτικές φέτος. Όσο για την πορεία του στο κύπελλο, εύχομαι με όλη μου την καρδιά να περάσει στον τελικό, γιατί είναι πολύ σημαντικό να φτάνουν ψηλά οι ομάδες της περιφέρειας».

Τέλος ο Δερμιτζάκης, που αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη του Αστέρα στη Ξάνθη, σχολιάζοντας παράλληλα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα: «Πρωτίστως αυτό που κοιτάζουμε είναι τι κάνουμε εμείς, αλλά δεν μπορούμε παρά να ενδιαφερόμαστε και για τα αποτελέσματα των άλλων. Η δική μας εικόνα δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαμε, αλλά δεν είχαμε και τον καλύτερο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Σίγουρα η Ξάνθη δεν έχει σωθεί μαθηματικά τώρα που ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος δεν χαρίζει βαθμούς και αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το