Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

«Έσπασε» τα χρονόμετρα η Καραντάκου

 

 

Κατέκτησε τέσσερα χρυσά στους Βαλκανικούς και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό κολύμβησης

 

 

* Χάλκινο μετάλλιο και από τη Χ. Νίστα στα 4Χ200

 

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

«ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ όσο τίποτα άλλο να μπορέσω να πιάσω το όριο και να δώσω το «παρών» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Βελιγράδι. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και κατάφερα κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού πρωταθλήματος με επίδοση 57.26 να πιάσω το όριο στα 100μ. ελεύθερο.

Δεν σας κρύβω πως επειδή απέχω πλέον μόλις 13 εκατοστά από το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Περού το καλοκαίρι, θα εντείνω ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μου, για να μπορέσω να είμαι και εκεί παρούσα» μας είπε χθες, αμέσως μετά την επιστροφή της στο Βόλο, εμφανώς συγκινημένη, η πρωταθλήτρια κολύμβησης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Σταυρούλα Καραντάκου.

Το είπε και το έκανε λοιπόν η Βολιώτισσα πρωαθλήτρια, αφού κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού πρωταθλήματος στη Βοσνία, κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια (στα 4Χ100 ελεύθερο, 4Χ100 μικτή, 100μ. ελεύθερο και 50μ. ελεύθερο, καθώς και ένα χάλκινο στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ ελεύθερο).

Στην ίδια διοργάνωση, χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ200 ελεύθερο κατέκτησε η Χριστίνα Νίστα του ΟΕΑ/ΝΑΒ, η οποία ήρθε 7η στα 200μ. ύπτιο, 8η στα 100 μ. ύπτιο και 9η στα 50μ. ύπτιο.

Όσο για το πως ένιωσε μετά την τετραπλή της επιτυχία, η Σταυρούλα Καραντάκου μας είπε: «Θεωρώ πως μου δόθηκε η δυνατότητα να ζήσω μια πολύ σημαντική εμπειρία. Με εντυπωσίασε το πόσο άρτιες ήταν οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου στη Βοσνία, ενώ πολύ καλές ήταν και οι συνθήκες του αγώνα.

Σε μεγάλο ποσοστό πέτυχα τους στόχους που είχα βάλει για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εκτός από τα 100μ. όπου έπιασα το όριο και μάλιστα δύο φορές για το Πανευρωπαϊκό, είμαι πολύ κοντά να πιάσω και το όριο για τη συμμετοχή μου στα 50μ. ελεύθερο. Η επίδοση που έκανα στους Βαλκανικούς ήταν 26.54, ενώ το όριο είναι 26.52, μόλις δύο κλάσματα του δευτερολέπτου πιο κάτω. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο γκραν πρι κολύμβησης «Ακρόπολις» μου δίνεται μια νέα ευκαιρία για να τα καταφέρω.

Ευχαριστώ θερμά τους προπονητές μου Γρηγόρη Μαντά και Έλενα Μπεσπέρστοβα, τον γυμναστή Πέτρο Βασιλάκο και τους καθηγητές μου στο 8ο Λύκειο Βόλου για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Πάνω απ’ όλους φυσικά ευχαριστώ τους γονείς μου, αφού χωρίς αυτούς δεν θα είχα πετύχει τίποτα» κατέληξε η 16χρονη πρωταθλήτρια.

Ο προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γρηγόρης Μαντάς, «στάζει μέλι» για την αθλήτριά του: «Η Σταυρούλα Καραντάκου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, κυρίως για το πάθος και την προσήλωση στους στόχους που θέτει. Οι επιδόσεις της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Θεωρώ πως ήδη άρχισε να ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά όρια. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, διαθέτει το ταλέντο και τις δυνατότητες για ν’ αφήσει εποχή στο χώρο της κολύμβησης.

Φυσικά, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνω και στη 15χρονη Χριστίνα Νίστα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ200μ. και είχε αξιόλογες επιδόσεις στα 100μ, 200μ και 50μ. ύπτιο, αν και είναι μικρότερη στην ηλικία.

Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και ήδη τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν» κατέληξε ο βετεράνος πρωταθλητής.

Εκτός από την Σταυρούλα Καραντάκου, στο γκραν πρι κολύμβησης με την επωνυμία «Ακρόπολις» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα λάβουν μέρος ακόμη έξι αθλητές και αθλήτριες του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Πρόκειται για τη Χριστίνα Νίστα, τον Γιάννη Καϊσαρλή, τη Μαρία Αγριγιάννη, τη Στελίνα Απλαντή, τον Γρηγόρη Λεύκελη και τον Πλάτωνα Μεγαγιάννη.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λένε οι πολίτες

Άνετο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, την…

21 Μαρτίου 2024

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε: Όλο το παρασκήνιο γύρω από την κόντρα για τα ευρωομόλογα για την άμυνα

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να επεκτείνουν σημαντικά τον αμυντικό τους τομέα, αλλά στην ΕΕ εξακολουθούν να…

21 Μαρτίου 2024

Βενζίνη: Οι πρατηριούχοι αναμένουν αύξηση στα δύο ευρώ το λίτρο μέχρι το Πάσχα

Την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής της βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο, μέχρι το Πάσχα…

21 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 34,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στις 21 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την εικόνα κυριαρχίας της ΝΔ δίνει η μέτρηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό…

21 Μαρτίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές…

21 Μαρτίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: «Παγίδευσε μια χαροκαμένη μάνα» – «Πυρά» Κούγια κατά Ηλιάδη στη δίκη για την Τζωρτζίνα

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024