Αθλητισμός

«Έπαιξε ρόλο η κούραση»

Τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης για την ήττα του Ολυμπιακού Β. από τον Παναθηναϊκό

 

Στη σωματική και ψυχολογική κούραση των παικτών του απέδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη στο πρώτο διάστημα του αγώνα και μέχρι να μπει το γκολ από τον Λουίς Γκαρσία, τόνισε ότι ήταν άτυχη στη φάση με το δοκάρι του Μπρέσκα ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά και σωματικά για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ.

«Κληθήκαμε για 4η συνεχόμενη αγωνιστική στα πλέι οφ, να ανατρέψουμε το σκορ, δυστυχώς όμως δεν είχαμε ούτε τα ψυχικά, ούτε και τα σωματικά αποθέματα, αλλά ούτε και την τύχη», είπε αρχικά ο Μάκης Κατσαβάκης και πρόσθεσε: «Πριν το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, το οποίο προήλθε από παιδαριώδες λάθος της άμυνας, ήμασταν καλοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο σκορ, με το δοκάρι του Μπρέσκα, και να έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός στο τέλος διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι από εμάς, από την πλευρά μας προφυλάξαμε κάποιους ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι της Κυριακής που είναι πιο σημαντικό για εμάς».

Σε ερώτηση για τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του στο ματς με την ΑΕΚ, απάντησε: «Ο Ουμπίντες είναι στην Αργεντινή. Ο Μόνχε θα επανέλθει, ο Σολάκης θα λείπει λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε. Θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα σωστά, να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε και να χτυπήσουμε την ΑΕΚ».

Για το αν μπορεί να συγκρίνει τον αγώνα του Βόλου με τον χθεσινό, τόνισε: «Θα ήταν λογικό να συγκρίνω, αν βάζαμε το γκολ με τον Μπρέσκα. Από τη στιγμή που δεν το κάναμε, δε μπορούμε να πούμε πολλά. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, είναι δύσκολο για εμάς να δίνουμε παιχνίδι κάθε τρεις μέρες, καθώς δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα».

Τέλος, ο Μάκης Κατσαβάκης ρωτήθηκε και για τον έλεγχο ντόπινγκ που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, για να σχολιάσει: «Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε ντόπινγκ κοντρόλ με λήψη αίματος. Είναι δικαίωμά του να το κάνει. Φέτος μας έχουν κάνει 16 φορές έλεγχο ντόπινγκ».

 

Φερέιρα: Θα τα

πάμε καλύτερα

στο β’ γύρο

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει τα πλέι οφ με το κεφάλι ψηλά, ενώ προέβλεψε πως οι «πράσινοι» θα τα πάνε καλύτερα στο δεύτερο γύρο, αφού είναι μια ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί την κόπωση καλύτερα. Σε ερώτηση για το μέλλον του αρκέστηκε να πει πως είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και τη διοίκηση. Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα:

«Σήμερα (σημ. χθες) υπήρχαν παίκτες στην ενδεκάδα που δεν είχαν αγωνιστεί στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Βόλο. Στο σημερινό (σημ. χθεσινό) παιχνίδι είχαμε μπρίο, είχαμε δύναμη και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα. Κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει ένας μεγάλος σύλλογος. Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε να παίξουμε έξι αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο δεύτερος γύρος είναι πάντα πιο δύσκολος. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο δεν φέραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά στο δεύτερο με όλες τις ομάδες πιο κουρασμένες και ως ομάδα που ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα αγώνες με μεγαλύτερη δυσκολία, πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα.

Στον πρώτο γύρο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά, άρα πρέπει να συνεχίσουμε τις θυσίες μας με μεγάλο επαγγελματισμό, μεγάλη δύναμη και ουσιαστικά σ’ αυτά τα πλέι οφ παίζεται το γόητρο της ομάδας, το γόητρο των παικτών. Έτσι σήμερα (σημ. χθες) δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ιδρώσαμε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικό και για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι χρειάζεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο πάθος. Έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το